pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Αυτά έγιναν τον Ιούνιο του 2016… / Ανασκόπηση www.ptolemaida.tv

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Αυτά έγιναν τον Ιούνιο του 2016… / Ανασκόπηση www.ptolemaida.tv !

Ανασκόπηση 2016

Ιούνιος 2016

Αυστηρός είναι ο νόμος για τις παιδικές χαρές που ορίζει "λουκέτα" σε πολλές από αυτές αν δεν τροποποιηθούν και δεν πάρουν το ειδικό σήμα καταλληλότητας και ασφάλειας που προβλέπεται. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο καμία από τις 120 παιδικές χαρές στο Δήμο Κοζάνης δεν έχει την πιστοποίηση που προβλέπεται και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να πιστοποιηθούν 60 μέσα στο 2016 και 60 μέσα το 2017. Ωστόσο δεν είναι σίγουρο αν πιστοποιηθούν όλες γιατί οι ελλείψεις είναι πολλές.

Τον Ιούνιο μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε στην περιοχή των Σερβίων ο περιορισμός των εργασιών της ΜΕΤΕ στο ορυχείο εξόρυξης λιγνίτη στο Προσήλιο. Η μείωση ζήτησης ενέργειας ειχε ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ και λόγω του ότι το συγκεκριμένο ορυχείο τροφοδοτεί τη ΔΕΗ και συγκεκριμένα το ΑΗΣ Μελίτης με λιγνίτη, η ΔΕΗ έχει μειώσει την τροφοδοσία στο ελάχιστο. Αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι να κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο. Στο τέλος του χρόνου πάντως η λύση ακόμη δεν έχει βρεθεί για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί κερασιού στους Πύργους λόγω της εξαιρετικά μειωμένης παραγωγής φέτος. Η παραγωγή είναι μειωμένη κατά 80% λόγω των καιρικών συνθηκών την περίοδο της ανθοφορίας με αποτέλεσμα να μην καρποφορήσουν τα χιλιάδες δέντρα. Η καταστροφή είναι μεγάλη και οι παραγωγοί περιμένουν να δουν αν και πως θα αποζημιωθούν.

Πλώρη για τις ιατρικές σχολές βάζουν οι αριστούχοι των Γενικών Λυκείων της Κοζάνης μετά τη διαγωνιστική διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Οι αριστούχοι του 1ου, 2ου και 3ου ΓΕΛ μίλησαν στο www.kozani.tv για την επίδοσή τους.

Την τέφρα που προέρχεται από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ θεωρούν ως κύρια αιτία της μόλυνσης του πόσιμου νερού των χωριών Αγίου Δημητρίου, Ρυακίου και Ακρινής με εξασθενές χρώμιου οι μελετητές του ΑΠΘ οι οποίοι στις 30 Ιουνίου παρουσίασαν τη σχετική μελέτη. Οι επιστήμονες μετά από τριετή έρευνα κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η τέφρα είναι ο κύριος επιβαρυντικός παράγοντας της μόλυνσης και παρουσίασαν μάλιστα και φωτογραφίες με θαμμένη τέφρα στην περιοχή αυτή.

Δημοφιλή Νέα

Σωκράτης Μάλαμας και Ιουλία Καραπατάκη στην Ποντοκώμη την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 !
LIVE ενημέρωση του top-sport.gr από το «ντέρμπι» Δυτικής Μακεδονίας ανάμεσα σε Εορδαϊκό και  Καστοριά (Photos)
Super Market
Η Παρθένα Τσοκτουρίδου διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο της «Επιστολές μιας αλλόκοτης εποχής» (video)
ΑΑΔΕ / Ενώπιον κατασχέσεων πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι – Περίπου 4 εκατ. πολίτες με χρέη

ΑΑΔΕ / Ενώπιον κατασχέσεων πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι – Περίπου 4 εκατ. πολίτες με χρέη


Το οικονομικό αδιέξοδο που βιώνει ένα μεγάλο μέρος της…

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας - Εορδαίας: Πασχαλινό Εορταστικό Ωράριο 2024

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας - Εορδαίας: Πασχαλινό Εορταστικό Ωράριο 2024


Ενημερώνουμε τους καταναλωτές, εργαζόμενους και εμπόρ…

Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024