pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Αυτά έγιναν τον Ιούλιο του 2016… / Ανασκόπηση www.ptolemaida.tv

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Αυτά έγιναν τον Ιούλιο του 2016… / Ανασκόπηση www.ptolemaida.tv !

Ανασκόπηση 2016

Ιούλιος 2016

Η συγκομιδή της παραγωγής του ροδακίνου στο Βελβεντό ξεκίνησε με τους δύο συνεταιρισμούς να ελπίζουν ότι η μείωση της παραγωγής δεν θα ξεπεράσει το 30%. Οι καιρικές συνθήκες δεν ευνόησαν και η χρονιά χαρακτηρίζεται πρώιμη,  ενώ σε όλα αυτά προστίθεται και ο αθέμιτος ανταγωνισμός παραγωγών γειτονικών νομών.

Φταίει ή δεν φταίει ο ταινιόδρομος μεταφοράς τέφρας για το εξασθενές χρώμιο στο πόσιμο νερό των χωριών Άγιος Δημήτριος, Ρυάκιο και Ακρινή; Σύγχυση επικρατεί στους κατοίκους των περιοχών αυτών αφού η μια μελέτη του ΑΠΘ για λογαριασμό του Δήμου Κοζάνης μιλά για καθαρή ευθύνη του ταινιοδρόμου Α9 και η άλλη μελέτη του Μετσόβειου Πολυτεχνείου για λογαριασμό της ΔΕΗ μιλά για ασήμαντη συμμετοχή της τέφρας στη δημιουργία εξασθενούς χρωμίου. Οι κάτοικοι ζητούν απαντήσεις και καλούν τους υπεύθυνους να πάρουν άμεσα μέτρα.

Αρκετές ήταν οι αντιδράσεις και οι προβληματισμοί των δημάρχων της περιοχής για την διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Κατερίνης από τη ΔΙΑΔΥΜΑ. Το θέμα συζητήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Γενική Συνέλευση του φορέα με τους δημάρχους Εορδαίας και Άργους Ορεστικού να αντιδρούν έντονα στην πρόταση αυτή και να καλούν μάλιστα τους συναδέλφους τους να προσέξουν τι θα ψηφίσουν.

Αντιδράσεις και αμφισβητήσεις για τη μελέτη του ΕΜΠ για λογαριασμό ΔΕΗ σχετικά με το εξασθενές χρώμιο στο νερό των χωριών Άγιος Δημήτριος, Ρυάκιο και Ακρινή, κυριάρχησαν κατά την παρουσίαση της μελέτης στην Κοζάνη. Κάτοικοι και αυτοδιοικητικοί αμφισβήτησαν έντονα τη μελέτη που αναφέρει πως η τέφρα δεν ευθύνεται για την παρουσία χρωμίου σε αντίθεση με τη μελέτη του ΑΠΘ που έγινε για λογαριασμό του Δήμου Κοζάνης και τη χαρακτηρίζει ως την κύρια αιτία του προβλήματος.

=Μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο η παραγωγή της λεβάντας και η δραστηριότητα γύρω από τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά. H συγκομιδή της λεβάντας στην Ξηρολίμνη ολοκληρώνεται και οι παραγωγοί που έχουν μπει εδώ και τέσσερα χρόνια δυναμικά στην καλλιέργειά της είναι έτοιμοι να την εκμεταλλευτούν, βγάζοντας το αιθέριο έλαιο περιζήτητο στις αγορές.

Δημοφιλή Νέα

Σωκράτης Μάλαμας και Ιουλία Καραπατάκη στην Ποντοκώμη την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 !
LIVE ενημέρωση του top-sport.gr από το «ντέρμπι» Δυτικής Μακεδονίας ανάμεσα σε Εορδαϊκό και  Καστοριά (Photos)
Super Market
Η Παρθένα Τσοκτουρίδου διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο της «Επιστολές μιας αλλόκοτης εποχής» (video)
ΑΑΔΕ / Ενώπιον κατασχέσεων πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι – Περίπου 4 εκατ. πολίτες με χρέη

ΑΑΔΕ / Ενώπιον κατασχέσεων πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι – Περίπου 4 εκατ. πολίτες με χρέη


Το οικονομικό αδιέξοδο που βιώνει ένα μεγάλο μέρος της…

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας - Εορδαίας: Πασχαλινό Εορταστικό Ωράριο 2024

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας - Εορδαίας: Πασχαλινό Εορταστικό Ωράριο 2024


Ενημερώνουμε τους καταναλωτές, εργαζόμενους και εμπόρ…

Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024