pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Αυτά έγιναν τον Δεκέμβριο του 2016… / Ανασκόπηση www.ptolemaida.tv

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Αυτά έγιναν τον Δεκέμβριο του 2016… / www.ptolemaida.tv !

Ανασκόπηση 2016

Δεκέμβριος 2016

Στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες το εθιμικό δρώμενο των "Μωμόερων" που αναβιώνει ττο Δωδεκαήμερο σε οκτώ χωριά της ΠΕ Κοζάνης. Οι πολιτιστικοί και ποντιακοί σύλλογοι των χωριών Τετράλοφος, Άγιος Δημήτριος, Αλωνάκια, Σκήτη, Πρωτοχώρι, Κομνηνά, Ασβεστόπετρα και Καρυοχώρι αναβιώνουν κάθε χρόνο την περίοδο του Δωδεκαημέρου το χορευτικό αυτό δρώμενο που έχει θεατρικό, σατιρικό και ευετηριακό χαρακτήρα. Η εγγραφή των Μωμόερων στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, τονίζει το ρόλο που επέχει η άυλη πολιτιστική κληρονομιά σήμερα για τη διατήρηση του αισθήματος συνοχής και συνέχειας των προσφυγικών και εκτοπισμένων πληθυσμών.

Στον Πανευρωπαϊκό Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό "Room 18" συμμετείχε μια ομάδα αρχιτεκτόνων απο την Κοζάνη η πρόταση της οποίας κατατάγ στην 15η θέση ανάμεσα σε 272 προτάσεις από 17 χώρες. Οι αρχιτέκτονες Αννίτα Κουτσονάνου, Άννα Λιάνα και Βασίλης Τράγιας σχεδίασαν ένα δωμάτιο αστικού ελληνικού ξενοδοχείου με πρωτότυπες παραμέτρους και διαφορετικότητα.

Ένας μεγάλος αρχαιολογικός θησαυρός που βρέθηκε στα λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Φλώρινα τις τελευταίες δυο δεκαετίες έρχεται στο...φως! Πρόκειται για τα χιλιάδες ευρήματα σπουδαίας αρχαιολογικής αξίας που βρέθηκαν και συνεχίζουν να βρίσκονται στις ανασκαφές που έγιναν κατά καιρούς στα λιγνιτωρυχεία. Το www.kozani.tv βρέθηκε στον αρχαιολογικό χώρο στα λιγνιτωρυχεία Ποντοκώμης στο Νεολιθικό Οικισμό που φέρνουν στο φως οι αρχαιολόγοι.

Σε μια ζεστή και εορταστική ατμόσφαιρα, παρουσία πλήθους κόσμου και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων, τελέστηκαν την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, τα εγκαίνια της Επανέκθεσης της Αρχαιολογικής Συλλογής Κοζάνης.

Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv ο Υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το συντονισμό του Κυβερνητικού έργου Χριστόφορος Βερναρδάκης. Ο κ. Βερναρδάκης, επιλέγοντας να μιλήσει σε ένα περιφερειακό μέσο ενημέρωσης, σχολίασε τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, την αξιολόγηση και το ΔΝΤ, τις σχέσεις Εκκλησίας - Κράτους ακόμη και για την αριστερά και την ιδεολογία της σε σχέση με το εσωτερικό του κόμματος.

Ιστορικό γεγονός για τα καταστήματα που τα απασχολεί το θέμα των μουσικών οργάνων χαρακτήρισε την ψήφιση του νόμου 4442 ο πρόεδρος του πανελλήνιου σωματείου εστιατορίων, καφετεριών και τουριστικών επιχειρήσεων Γρηγόρης Τσαπατσάρης. Ο νόμος περί πνευματικών δικαιωμάτων καταργεί την άδεια χρήσης μουσικών οργάνων και σύμφωνα με τον κ. Τσαπατσάρη «έτσι καταρρέει το οπλοστάσιο του οργανισμού πνευματικής ιδιοκτησίας».

Σε Κοζάνη και Πτολεμαϊδα βρέθηκε γαλλική αντιπροσωπεία ειδική σε θέματα πολιτικής προστασίας προκειμένου να δει από κοντά το χώρο της πρώην βιομηχανίας της ΑΕΒΑΛ όπου σχεδιάζεται να γίνει το Εθνικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας. Σε δηλώσεις του ο Γάλλος Συνταγματάρχης Πολιτικής Προστασίας τόνισε πως η περιοχή σε συνδυασμό με το φυσικό τοπίο μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε θέματα πολιτικής προστασίας.

Παρουσιάστηκε στο κοινό το απόγευμα της Πέμπτης το Πρότυπο Βιοκλιματικό Σχολείο της Κοζάνης που βρίσκεται στην περιοχή της ΖΕΠ και σήμερα λειτουργεί μόνο το νηπιαγωγείο. Από τον Σεπτέμβρη του 2017 θα λειτουργεί πλήρως και το 12θεσιο Δημοτικό Σχολείο με δυναμική 300 μαθητών.

"Φρένο" στις μετακινήσεις και μετατάξεις των καθηγητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας βάζει με απόφασή της η Σύγκλητος του ιδρύματος. Με ομόφωνη απόφαση στις 19 Δεκεμβρίου δεν επιτρέπει πλέον τη μεταφορά της πίστωσης καθηγητή σε άλλο ίδρυμα για να προστατεύσει τις θέσεις και να αποφύγει την αποδυνάμωση του ιδρύματος.

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Νήματα της Άνοιξης του  Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Εύη Γεροκώστα
Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες

Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες


www.kozani.tv  Δείτε το καιρό αναλυτικά για έξι ημέρες  …

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.