pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Προχωρά η Ανάπτυξη του ΝΑΤΟ στα σύνορα με τη Ρωσία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Πηγή: rizospastis.gr

Η ανάπτυξη ΝΑΤΟικών δυνάμεων στα σύνορα με τη Ρωσία, που έχει αποφασιστεί στο πλαίσιο

του σφοδρού ανταγωνισμού, όπως εκφράζεται ανάγλυφα και στην επέμβαση και στη συνέχεια της σύγκρουσης στην Ουκρανία, προχωράει με πρωτοβουλία της απερχόμενης αμερικανικής κυβέρνησης του Μπ. Ομπάμα. Χτες, μια φάλαγγα 24 τεθωρακισμένων οχημάτων Humvee και μια πολλών φορτηγών πέρασε τα γερμανο-πολωνικά σύνορα εγκαινιάζοντας τη μεταφορά Αμερικανών στρατιωτών και βαρέος στρατιωτικού υλικού στο πλαίσιο της επιχείρησης «Atlantic Resolve» (Ατλαντική Αποφασιστικότητα). Το γενικό επιτελείο της ΝΑΤΟικής ταξιαρχίας θα εγκατασταθεί στην πόλη Ζαγκάν στη δυτική Πολωνία και αύριο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί τελετή με συμμετοχή 3.500 στρατιωτών, 87 αρμάτων μάχης Abrams και περισσοτέρων από 550 τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς στρατευμάτων.

Οπως αναμενόταν, άμεση ήταν η αντίδραση της ρωσικής κυβέρνησης, με τον εκπρόσωπο της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ να δηλώνει: «Πρόκειται για μια επιχείρηση που απειλεί τα συμφέροντά μας, την ασφάλειά μας. Τρίτη χώρα ενισχύει τη στρατιωτική παρουσία της στα σύνορά μας στην Ευρώπη. Δεν είναι καν μια ευρωπαϊκή χώρα». Επίσης, ο Αλεξέι Μεσκόφ, Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, δήλωσε από την πλευρά του πως αυτή η «βιαστική» ανάπτυξη, που πραγματοποιείται από την κυβέρνηση Ομπάμα, φαίνεται να είναι «ένας αποσταθεροποιητικός παράγοντας για την ευρωπαϊκή ασφάλεια». Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, που σημειώνει ότι παρακολουθεί στενά τις «νέες προκλητικές κινήσεις κοντά στα σύνορα της χώρας».

Πάντως, έχει σημασία ότι και ο προοριζόμενος για υπουργός Αμυνας στην κυβέρνηση Τραμπ, στρατηγός ε.α. Τζέιμις Μάτις, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου που εξετάζει την υποψηφιότητά του, τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της μόνιμης εγκατάστασης αμερικανικών και ΝΑΤΟικών βάσεων στις Βαλτικές Χώρες κοντά στη Ρωσία.

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…