pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Οι Μαριάμ όλου του κόσμου έχουν δικαίωμα να πάνε στο μπαμπά τους (του Γιώργου Τσιάκαλου)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Οι Μαριάμ όλου του κόσμου έχουν δικαίωμα να πάνε στο μπαμπά τους. ΤΩΡΑ!

Στις 2 Φεβρουαρίου η Μαριάμ θα γίνει δύο χρονών.

Από την 1η Φεβρουαρίου του 2016 βρίσκεται στην Ελλάδα με τη μαμά της και την αδερφή της. Ο μπαμπάς της με τα δύο αδέρφια της βρίσκονται στη Γερμανία εδώ και ενάμισι χρόνο, όπου έχουν πάρει άσυλο και άδεια παραμονής. Και σπίτι κατάλληλο για να φιλοξενήσει μια εξαμελή οικογένεια.

Η οικογένεια έχει το δικαίωμα της επανένωσης. Η Γερμανία έχει δεχτεί το αίτημα, έτσι ώστε ήδη θα μπορούσαν γονείς και παιδιά να ζουν μαζί. Απαιτείται μόνο η έκδοση από τις ελληνικές αρχές ενός laissez-passer (ενός εγγράφου με το όνομα και τη φωτογραφία της μητέρας και των δύο κοριτσιών, το οποίο αντικαθιστά όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για την έξοδο από τη χώρα μας και την είσοδο στην άλλη χώρα) ώστε να ταξιδέψουν ΑΜΕΣΩΣ με δικό τους προγραμματισμό και με ανάληψη από τις ίδιες των εξόδων μετάβασης. 

Αυτό προβλέπεται από τις διατάξεις του Δουβλίνου ΙΙΙ, οι οποίες μάλιστα επιτάσσουν να δίνεται προτεραιότητα σ’ αυτή τη διαδικασία σε σχέση με την οργανωμένη από τις τοπικές αρχές ομαδική μετάβαση, καθώς η τελευταία καθυστερεί κατά κανόνα έως τρεις μήνες. 

Φαίνεται όμως ότι οι υπηρεσίες Ασύλου της χώρας μας προτιμούν να κρατούν τις οικογένειες χωρισμένες όσο το δυνατόν περισσότερο, υπονομεύοντας ακόμη και τις ελάχιστες θετικές πτυχές των Ευρωπαϊκών συμφωνιών.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Ασχοληθήκαμε μέχρι σήμερα με τις αθλιότητες που συμβαίνουν στα στρατόπεδα και σταθήκαμε έμπρακτα δίπλα στους/στις πρόσφυγες για να επιβιώσουν και ν’ αντισταθούν στην καταπάτηση των δικαιωμάτων τους. 

Αποδεικνύεται πια απολύτως αναγκαίο ν’ ασχοληθούμε με τις Υπηρεσίες Ασύλου περισσότερο από όσο το κάναμε μέχρι τώρα, να διεκδικήσουμε διαφάνεια στις πράξεις τους και τη δυνατότητα των προσφύγων να πληροφορούνται χωρίς διαμεσολαβητές σε ποιο στάδιο βρίσκεται κάθε στιγμή η υπόθεσή τους, να επιβάλουμε ταχύτητα εκεί όπου αργοπορία και καθυστέρηση καταστρέφουν ανεπανόρθωτα ζωές. 

Οι πρόσφυγες χρειάζονται ενισχυμένη την αλληλεγγύη μας και σ’ αυτόν τον τομέα, και, συνεπώς, απαιτείται να μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους όλοι όσοι ευθύνονται για την διαιώνιση του πόνου τους. 

Δεν πρόκειται για γραφειοκρατικές αγκυλώσεις ούτε για ελλείψεις υποδομών και προσωπικού – Πρόκειται για αναλγησία και άνομα συμφέροντα. Πόσο καιρό θα τα ανεχόμαστε;

Είμαστε αποφασισμένοι/ες να ξεκινήσουμε ΤΩΡΑ με ενημερώσεις και κινητοποιήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Γιατί όλες οι Μαριάμ του κόσμου έχουν δικαίωμα να πάνε στον μπαμπά τους και στ’ αδέρφια τους. ΤΩΡΑ! Ούτε μια μέρα αργότερα!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΑΚΑΛΟΣ

Δημοφιλή Νέα

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Σαν σήμερα 16 Απριλίου

Σαν σήμερα 16 Απριλίου


Μια ματιά στην ιστορία του τόπου και του κόσμου. Γεγονό…

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα
Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από Εργατικά Σωματεία της Εορδαίας (φωτογραφίες - video)
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου