pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Μειωμένη κατά 50 - 70% η παραγωγή φασολιών στην Καστοριά

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στο  50 – 70 % ανέρχεται η μείωση της παραγωγής στα φασόλια του νομού Καστοριάς φέτος, εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών που έπληξαν τις καλλιέργειες

τον περασμένο Απρίλιο οπότε σημειώθηκε παγετός, αλλά και το φθινόπωρο με τις καταστροφικές πλημμύρες που "εξαφάνισαν" ολοκληρα χωράφια.

Παρά, όμως, τη μείωση της παραγωγής μεγάλες ποσότητες προϊόντων που κατάφεραν τελικά να περισυλλέξουν οι αγρότες δεν κατάφεραν να πουληθούν λόγω της υποβάθμισης που υπέστησαν εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα να μην χαίρουν της προτίμησης των εμπόρων, αλλά και του γνωστού προβλήματος των ελληνοποιήσεων, που καμία κυβέρνηση, τελικά, δεν έχει καταφέρει να πατάξει, παρά τις τεράστιες διαστάσεις που έχει λάβει ειδικά τα τελευταία χρόνια.

«Τα προβλήματα αυτά τα αναφέραμε και στον διοικητή του ΕΛΓΑ, και στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης που μας επισκέφθηκαν, καθώς και άλλους κυβερνητικούς φορείς, αλλά τελικά εισπράτουμε μόνο υποσχέσεις και ευχολόγια. Η κυβέρνηση και οι κυβερνητικοί υπάλληλοι φέρουν τεράστια ευθύνη γιατί μπορούν να κάνουν κάποιες κινήσεις για να σταματήσουν αυτό το «καρκίνωμα» και δεν το κάνουν », δήλωσε στη ΣΕΝΤΡΑ, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φυτικής Παραγωγής, Θωμάς Μάνος.

Γιάννα Λούσιου

ΠΗΓΗ: www.sentra.com.gr

Δημοφιλή Νέα

Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από Εργατικά Σωματεία της Εορδαίας (φωτογραφίες - video)
Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Για ακόμη μία φορά ανέξοδες κυβερνητικές υποσχέσεις για προσλήψεις στην υγεία... (video - φωτο)
Εργατικά Σωματεία Εορδαίας: Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη την Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας
Έγκλημα στα Τέμπη: Υπολείμματα οστών βρέθηκαν στο οικόπεδο όπου μεταφέρθηκαν τα μπάζα – Εξετάζεται η προέλευσή τους
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος για την επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. «Κυνική η κυβέρνηση στο θέμα της υγείας. Στόχος της η ιδιωτικοποίηση» (video)
Ο καιρός Τετάρτη 17 και Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 - kozani.tv