pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης: Εκλογές για ανάδειξη οργάνων διοίκησης του Σωματείου

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνάδελφε, συναδέλφισσα: στα Σούπερ Μάρκετ, στα πολυκαταστήματα, στο εμπόριο, στον επισιτισμό και τις υπηρεσίες, εργαζόμενοι στα 8μηνα και άνεργοι του κλάδου

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΦΛΕΒΑΡΗ 11:00 πμ ως 7:00 μμ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΦΛΕΒΑΡΗ 10:00 πμ ως 6:00 μμ.

Οι εκλογές του σωματείου μας πραγματοποιούνται σε μια κρίσιμη περίοδο για το μέλλον, το δικό μας και των παιδιών μας. Είναι η περίοδος που συνοδεύεται με μέτρα και συμβάσεις που έχουν σαφή στόχευση: να πληρώσουν οι εργαζόμενοι για την κρίση που οι ίδιοι ΔΕΝ δημιούργησαν, ώστε...

Να προστατευτεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή είναι η ανάπτυξη που μας τάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι επίδοξοι μνηστήρες (αντιπολίτευση). Θέλουν να διαχειριστούν τη φτώχεια και την εξαθλίωσή μας. Η κυβέρνηση, η ΕΕ, με τα νέα αντιλαϊκά μέτρα σαρώνουν κάθε εργατική λαϊκή κατάκτηση των προηγούμενων 100 χρόνων.

Δίνουν χτύπημα στους μισθούς, στις συντάξεις, στην ασφάλιση, στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, στα όρια συνταξιοδότησης, στα επιδόματα, στις αποζημιώσεις. Επιβάλλουν πλήρη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, που σημαίνει ωράρια λάστιχο, απελευθέρωση των ωραρίων εργασίας, κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας κ.α.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ. ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ!

ΓΙΑΤΙ κανείς δεν μπορεί ΜΟΝΟΣ του να προστατεύσει τον εαυτό του και την οικογένειά του από την επίθεση που μας έχουν εξαπολύσει οι εργοδότες, οι κυβερνήσεις τους, η ένωσή τους (η ΕΕ). Γιατί χωρισμένοι και ανοργάνωτοι , είμαστε ευάλωτοι και αδύναμοι.

ΓΙΑΤΙ όσο και να περιμένουμε ότι κάποιοι «άλλοι» θα μας λύσουν τα προβλήματα, σε όλες τις εποχές οι εργαζόμενοι

μόνο με τους αγώνες και οργανωμένοι κατάφεραν να κατακτήσουν δικαιώματα.

ΓΙΑΤΙ η λογική που λέει ότι «τα σωματεία και οι αγώνες δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα» ή ότι τα «σωματεία είναι ξεπερασμένες μορφές» και ότι τώρα ο τρόπος επικοινωνίας και οργάνωσης είναι πχ το διαδίκτυο και οι διάφορες «κινήσεις πολιτών», είναι λογική που συμφέρει αυτούς που μας εκμεταλλεύονται, τους επιχειρηματίες. Για να μην αγγίζουμε τα συμφέροντά τους. Να μπορούν εύκολα να μας ελέγχουν, να εκτονώνεται ανώδυνα για αυτούς η οργή μας.

ΓΙΑΤΙ το σωματείο, είναι το όπλο σου, το στήριγμά σου, είναι δίπλα σου. Αποτελείται από όλους τους εργαζόμενους του κλάδου όπως ΕΣΥ. Στο σωματείο συλλογικά συζητούμε, ενημερωνόμαστε, αποφασίζουμε, αναπτύσσουμε τη μόνη πραγματική αλληλεγγύη, την αλληλεγγύη του αγώνα. Παλεύουμε για όλα τα προβλήματα μας ΜΑΖΙ!

Πιο συγκεκριμένα παραδείγματα από την περιοχή της Κοζάνης:

Στην επιχείρηση ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ, οι εργαζόμενοι είναι σχεδόν ένα χρόνο απλήρωτοι και ένα μεγάλο κομμάτι βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, παρά την συμφωνία εξαγοράς από τον ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ παραμένουν στην αβεβαιότητα για τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους.

Στον υπόλοιπο κλάδο επικρατούν τα εξαντλητικά ωράρια, η εργοδοτική τρομοκρατία, οι απλήρωτες ή μισοπληρωμένες υπερωρίες. Εντείνεται η σκληρή εκμετάλλευση των εργαζομένων με νέα μέτρα, όπως η σταδιακή κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, το Black Friday κλπ.

Ακόμα χειρότερες είναι οι συνθήκες στον κλάδο του επισιτισμού και της εστίασης όπου δεν υπάρχει κανένα συγκροτημένο δικαίωμα. Επικρατούν η ανασφάλιστη εργασία, τα εξευτελιστικά μεροκάματα και η ανυπαρξία σταθερού ωραρίου.

Όλα αυτά δείχνουν πως χρειάζεται ένα πιο δυνατό και μαζικό κλαδικό Σωματείο για να μπορεί από καλύτερες θέσεις και με πόδια σε κάθε χώρο δουλειάς να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων.

 

Στις εκλογές του σωματείου μας συμμετέχουμε συνειδητά, ψηφίζουμε μαζικά! Δυναμώνουμε το σωματείο, γινόμαστε δραστήρια μέλη. Δίνουμε δύναμη στη δύναμή μας! Μόνοι και αδύναμοι επαιτούμε! Δυνατοί κι οργανωμένοι απαιτούμε!

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…