pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζόμενων στην Ενέργεια: Συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των αγροτών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα To Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς και εκφράζει την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση της στον δίκαιο αγώνα της.

Έναν αγώνα που στρέφετε ενάντια στην νέα ΚΑΠ, την φοροληστεία των αγροτών, στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους και την Ε.Ε.

Στόχος της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ είναι να συγκεντρωθεί η αγροτική γη και η παραγωγή σε όλο και λιγότερα χέρια σε μεγαλοαγρότες επιχειρηματίες. Οι αγρότες έρχονται αντιμέτωποι με την περικοπή επιδοτήσεων που επιβάλλει νέες δυσκολίες επιβίωσης στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ που θα αφήσει νέες χιλιάδες αγρότες και αγρότισσες ανασφάλιστους, την αύξηση της φορολογίας τους. Είναι η ίδια πολιτική που στέλνει εκατομμύρια εργάτες στην ανεργία, που εμπορευματοποιεί Υγεία, Παιδεία, που τσακίζει τα δικαιώματα των νέων για να διασφαλίζει τα κέρδη των μονοπωλίων.

Τα δίκαια και ζωτικά αιτήματα των αγωνιζόμενων αγροτών αφορούν και τους εργαζόμενους στην ενέργεια. Η ίδια πολιτική που ξεκληρίζει την αγροτιά, είναι αυτή που θέλει τους εργαζόμενους με άθλιες εργασιακές σχέσεις.  Στόχος Κυβέρνησης – ΕΕ είναι να δημιουργήσουν πεδίο κερδοφορίας για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Γι’ αυτό μειώνονται οι μισθοί μας, γι’ αυτό αυξάνονται τα ωράρια μας με τις ίδιες αμοιβές, γι’ αυτό χτυπούν κάθε δικαίωμα σε ασφάλιση, γι’ αυτό ξεκληρίζουν τη μικρομεσαία αγροτιά. Πολλοί συνάδελφοι μας στις εργολαβίες και τα οκτάμηνα για να ανταπεξέλθουν με μισθούς πείνας ,διατηρούν ένα συμπληρωματικό εισόδημα από αγροτικές εργασίες. Θέλουν να τους το στερήσουν και να πετάξουν μικρομεσαίους αγρότες από την παραγωγή για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους οι μεγαλοαγρότες.  

Είναι κοινός ο αγώνας που πρέπει να δώσουμε μαζί με τους αγρότες γιατί έχουμε κοινό αντίπαλο. Τα προβλήματα μας έχουν την ίδια πηγή: Τα κέρδη των μονοπωλίων, την ανάγκη τους να «βγουν στην ανάπτυξη» πάνω στα τσακισμένα δικαιώματα μας. Θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι είμαστε σύμμαχοι με τους μικρομεσαίους αγρότες.

Καλούμε τους εργαζόμενους, να στηρίξουν μαζικά τα αγροτικά μπλόκα και τις αγροτικές κινητοποιήσεις στην περιοχή μας. Έχουμε κοινό συμφέρον να αγωνιστούμε, να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα, για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ που υπηρετούν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και ρίχνουν στη φτώχεια, την ανεργία, τη ζωή χωρίς δικαιώματα τον εργαζόμενο λαό.

 

Κοινός ο αντίπαλος κοινός ο αγώνας!

Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Στις Κοινότητες Μεσοβούνου και Πύργων του Δήμου Εορδαίας ο Μιχάλης Παπαδόπουλος:
Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…