pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Προσωρινή εισφορά 10% στα μπλοκάκια για να κατευναστούν οι αντιδράσεις

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Του Βασίλη Αγγελόπουλου

Με… προσωρινές εκπτώσεις αναμένεται να επιδιώξει το υπουργείο Εργασίας

να κατευνάσει τις αντιδράσεις για τον τρόπο καταβολής ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων.

Μπροστά στον κίνδυνο της κατάρρευσης των εσόδων, από μαζική μη καταβολή εισφορών, ειδικά από όσους εργαζόμενους διαθέτουν Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ) και έχουν έως δύο «αντισυμβαλλόμενους» και από όσους έχουν μισθωτή απασχόληση και «κόβουν μπλοκ» στη δεύτερη εργασίας τους, η κυβέρνηση επεξεργάζεται διορθωτικά σενάρια. Στην «πρώτη γραμμή» βρίσκεται η ενδεχόμενη μείωση στο μισό, της καταβολής εισφορών για τα μπλοκάκια.

Αυτό σημαίνει ότι, αντί για 20%, που καλούνται να καταβάλλουν για τον κλάδο σύνταξης, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι, να υποχωρήσει η εισφορά στο 10% του ετήσιου εισοδήματος. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα περιοριστούν κάπως οι αντιδράσεις, αφού τα προβλήματα φαίνεται ότι υπάρχουν για εισοδήματα από 20.000 ευρώ και άνω, όπου σε αρκετές περιπτώσεις οι εισφορές διπλασιάζονται ή τριπλασιάζονται. Παράλληλα εκτιμάται ότι θα περιοριστεί και η «μαύρη τρύπα» στα έσοδα, που μπορεί να προκύψει, εάν η διάταξη για τα μπλοκάκια μείνει ως έχει.

Άλλωστε το γεγονός ότι από τις αρχή του έτους, είναι χιλιάδες οι εργαζόμενοι, που έσπευσαν να κλείσουν τα ΔΠΥ τους, δείχνει την τάση που δημιουργείται στην αγορά εργασίας. Όμως οι παρεμβάσεις που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας θα είναι προσωρινές.

Μόνο τυχαία δεν είναι η χθεσινή ραδιοφωνική παρέμβαση του αρμόδιου υφυπουργού Εργασίας, κ. Τάσου Πετρόπουλου, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς προανήγγειλε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι θα μπορούν να καταβάλλουν, ότι κατέβαλλαν και πέρσι, δηλαδή πριν από την έναρξη εφαρμογής του νέου τρόπου υπολογισμού των εισφορών. Μάλιστα, οι όποιες αλλαγές προκύψουν, με νέα διάταξη νόμου, θα επιτρέπουν από τους ασφαλισμένους να διατηρούν το δικαίωμα λήψης ασφαλιστικής ενημερότητας.

ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Π. Κουκουλόπουλος: «Η Κυβέρνηση κρίνεται αμείλικτα για τα πεπραγμένα της, με κορυφαία τη συγκάλυψη των Τεμπών»
Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.

Ευχαριστήριο της Αριστέας Αδαμίδου για το «Κλάμα Αδικίας»

Ευχαριστήριο της Αριστέας Αδαμίδου για το «Κλάμα Αδικίας»


Τα δάκρυα της αδικίας, μια αντίφαση που αγκαλιάζει τη χ…