pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Απόφαση-κόλαφος του ΣτΕ κατά Αχιλλέα Μπέου

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συντάκτης: efsyn.gr

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε με κατηγορηματικό τρόπο την προσφυγή

του Αχιλλέα Μπέου, με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η αργία που του έχει επιβληθεί από το αξίωμα του δημάρχου, από την αποκεντρωμένη διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας.

Ο Αχιλλέας Μπέος τέθηκε σε αργία λόγω της εμπλοκής του στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου του 2011 και της αμετάκλητης παραπομπής του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, όπως σύσταση και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, ηθική αυτουργία σε απάτη κατ' επάγγελμα και συνήθεια, συμμετοχή σε παράνομα στοιχήματα κατ' εξακολούθηση και ηθική αυτουργία σε αυτό, δωροδοκία και δωροληψία και παράνομη βία.

Επίσης του έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της εγγυοδοσίας 100.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα.

Επίσης, έχει καταδικαστεί το 2015 για υπόθεση εκβίασης διαιτητή.

Η δίκη για την υπόθεση των στημένων αγώνων, όπου μαζί με τον Αχιλλέα Μπέο δικάζονται ακόμη 84 άτομα, ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2016 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.

Με τη σημαντική αυτή απόφασή του, το Γ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπό την αντιπρόεδρο Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Γεώργιο Ποταμία, απέρριψε τον ισχυρισμό του Αχιλλέα Μπέου ότι παραβιάζεται το τεκμήριο της αθωότητας, καθώς τέθηκε σε αργία χωρίς να έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό, παραβιάζοντας έτσι την ΕΣΔΑ που κατοχυρώνει το τεκμήριο της αθωότητας.

Επίσης απορρίφθηκε και ο ισχυρισμός του, ότι όταν τέθηκε σε αργία νοθεύτηκε η λαϊκή εντολή, δηλαδή η βούληση των ψηφοφόρων που του έδωσαν το χρίσμα του δημάρχου, παραβιάζοντας με τον τρόπο αυτό το άρθρο 102 του Συντάγματος, ενώ απορρίφθηκε και ο ισχυρισμός ότι παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.

Στην απόφαση μειοψήφησε ο Γεώργιος Ποταμίας, που υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει δεκτός ο ισχυρισμός του κ. Μπέου ότι παραβιάστηκε η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας και το άρθρο 102 του Συντάγματος, καθώς νοθεύτηκε η λαϊκή βούληση αλλά και η ποινική εμπλοκή του δεν αποτελεί κώλυμα εκλογιμότητας για το αξίωμα του δημάρχου.

Να σημειωθεί ότι ο Αχιλλέας Μπέος παραμένει στο δημαρχείο λειτουργώντας ως εν ενεργεία δήμαρχος, ενώ έχει δηλώσει δημοσίως ότι δεν πρόκειται να σεβαστεί την απόφαση της παύσης του.

ΠΗΓΗ: www.efsyn.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Νατάσα Κεφαλοπούλου:
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα
Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου
«Εργατικά ατυχήματα(;) και δυστυχήματα(;)»