pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Τροπολογία του KKE για τη μονιμοποίηση των πενταετών και συμβασιούχων Πυροσβεστών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Εθνικό Μητρώο Φορτοεκφορτωτών, Εθνικό Μητρώο

Ιδιωτικών Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας και άλλες διατάξεις».

Θέμα: Μονιμοποίηση των πενταετών και συμβασιούχων Πυροσβεστών 

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Με την προτεινόμενη διάταξη προστίθεται παράγραφος 20 στο άρθρο 15 του νόμου 3938/2011. Οι διευρυμένες αρμοδιότητες του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως είναι οι αστικές πυρκαγιές, οι διασώσεις από τροχαία, σεισμούς, ασανσέρ, κ.λ.π., οι δασικές πυρκαγιές, η στατική πυρασφάλεια αερολιμένων και μεγάλων οδικών αξόνων, οι εκχιονισμοί οδικών δικτύων και οι αντιπλημμυρικές επεμβάσεις, σε συνδυασμό με την μεγάλη έλλειψη προσωπικού που υπάρχει στις τάξεις του, συνεπεία της κατάργησης 4.000 οργανικών θέσεων με τον Νόμο 3938/2011, και των αυξανόμενων συνταξιοδοτήσεων, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για την άμεση κάλυψη των χιλιάδων κενών θέσεων, που προκύπτουν για τις πραγματικές του ανάγκες σε προσωπικό.

Το πυροσβεστικό σώμα ως βασικός πυλώνας της πολιτικής προστασίας, αντιμετωπίζει κατά την διάρκεια επεμβάσεών του, κυρίως σε μεγάλα δασικά συμβάντα, ανυπέρβλητα εμπόδια λόγω της έλλειψης ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την διαχείριση και προστασία του δασικού πλούτου. Δασικοί δρόμοι κλείνουν και δεν γίνεται πλέον συντήρηση ή διάνοιξη νέων. Το δασικό οικοσύστημα καταστρέφεται από τις παράνομες και «νόμιμες» καταπατήσεις. Δηλαδή ουσιαστικά δεν παίρνεται κανένα μέτρο φύλαξης, πρόληψης, διαχείρισης και συντήρησης των δασικών οικοσυστημάτων. Η πυρασφάλεια της χώρας και η προστασία του δασικού μας πλούτου απαιτεί την συμμετοχή μεγάλου αριθμού προσωπικού, πολύ μεγαλύτερο από το ήδη υπάρχον μόνιμο, πενταετούς θητείας και με σύμβαση στελεχικό δυναμικό. Με δεδομένα λοιπόν τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην πυρασφάλεια της χώρας και κυρίως από την έλλειψη προσωπικού το ΚΚΕ καταθέτει την κάτωθι τροπολογία για να εξασφαλισθούν σταθερές σχέσεις εργασίας για όλους τους πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης καθώς και για τους Συμβασιούχους Πυροσβέστες.

1

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ- ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Εθνικό Μητρώο Φορτοεκφορτωτών, Εθνικό Μητρώο Ιδιωτικών Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας και άλλες διατάξεις».

Προστίθεται άρθρο ως εξής:

Άρθρο

Στο άρθρο 15 του νόμου 3938/2011 προστίθεται παράγραφος 20 ως εξής:

Καταργείται η παράγραφος 1 του άρθρου 15 του νόμου 3938/2011 και αυτοδικαίως επανασυστήνονται οι καταργηθείσες με την ως άνω διάταξη οργανικές θέσεις μονίμου προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος. Στις ως άνω θέσεις εντάσσονται αναδρομικά από 01/02/2017 όσοι εκ των Πυροσβεστών πενταετούς θητείας πληρούν τα κριτήρια κατάταξης σε αυτό. Όλες οι λοιπές κενές οργανικές θέσεις καλύπτονται μέσω της διαδικασίας των πανελληνίων εξετάσεων της επόμενης εξεταστικής περιόδου.

Οι ήδη υπηρετούντες πενταετούς θητείας υπάλληλοι που δεν πληρούν τα κριτήρια κατάταξης στο πυροσβεστικό σώμα, και όλοι οι με σύμβαση απασχολούμενοι κατά την αντιπυρική περίοδο πυροσβέστες, καταλαμβάνουν αναδρομικά από 01/02/2017 μόνιμες οργανικές θέσεις, και σε περίπτωση έλλειψης οργανικών θέσεων συστήνονται νέες, υπαγόμενες στο υπουργείο Εσωτερικών που εμπλέκονται στη πολιτική προστασία της χώρας ή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στη Δασική Υπηρεσία για την κάλυψη των αναγκών της. Για όλη την μεταβατική περίοδο μέχρι την πλήρη κάλυψη των οργανικών κενών του πυροσβεστικού σώματος από την διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων, οι υπάλληλοι αυτοί καλύπτουν τομείς πυροπροστασίας και πρόληψης του πυροσβεστικού σώματος. Με την λήξη της μεταβατικής περιόδου απασχολούνται με τα νέα καθήκοντα πρόληψης, φύλαξης και διαχείρισης των δασικών οικοσυστημάτων καθώς και με εκχιονισμούς των οδικών δικτύων της χώρας και αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις. 

Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2017

Οι προτείνοντες βουλευτές

Συντυχάκης Μανώλης

Καραθανασόπουλος Νίκος

Παφίλης Αθανάσιος

Κατσώτης Χρήστος

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Νήματα της Άνοιξης του  Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Εύη Γεροκώστα
Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες

Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες


www.kozani.tv  Δείτε το καιρό αναλυτικά για έξι ημέρες  …

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.