pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Συνάντηση του βουλευτή Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, με θέμα την προοπτική του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Με αποκλειστικό θέμα την πορεία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και την προοπτική του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Θέμης  Μουμουλίδης, μέλος της διαρκούς επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, συναντήθηκε με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου. Η συνάντηση έγινε την Πέμπτη 16 Μαρτίου.

Η σημερινή κατάσταση του Π.Δ.Μ., οι δυνατότητες ανάπτυξής του, καθώς και το χωροταξικό, κυριάρχησαν στη  συζήτηση καθώς και η συμβολή του στον νέο αναπτυξιακό  χάρτη της χώρας αλλά και της περιοχής. Συμφωνήθηκε η μεγάλη δυνατότητα του Πανεπιστημίου να συμβάλλει στην επόμενη ημέρα της περιοχής.

Η δίκαιη κατανομή σχολών , η βελτίωση λειτουργίας, η δημιουργία τμημάτων που να συνδέονται με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, η οικονομική επάρκεια, αλλά κυρίως, η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης του Π.Δ.Μ, ήταν τα θέματα που έθεσε ο Θέμης Μουμουλίδης στον Υπουργό κ. Γαβρόγλου.

Ο Υπουργός συμφώνησε με την ανάγκη δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου  σχεδίου για την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου, γεγονός που αποτελεί επιλογή του ιδίου αλλά και της Κυβέρνησης για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Παράλληλα ενημέρωσε τον Θέμη Μουμουλίδη, πως το συνολικό σχέδιο ανάπτυξης και χωροταξικής λειτουργίας των ελληνικών Πανεπιστημίων, θα αποτελέσει αποκλειστικό αντικείμενο των υπό σύσταση Περιφερειακών Συμβουλίων Ανώτατης Εκπαίδευσης, που θα νομοθετηθούν μέχρι το τέλος Απριλίου.  Πρόκειται για το νέο μοντέλο σχεδιασμού των Πανεπιστημίων στη χώρα.

Τα Περιφερειακά Συμβούλια Ανώτατης Εκπαίδευσης, θα αποτελούνται από τους Πρυτάνεις, τους Προέδρους των ΤΕΙ, καθηγητές, αλλά και εκπροσώπους των Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων.

Ο Υπουργός εκτίμησε πως η νέα ακαδημαϊκή περίοδος, θα φέρει τις πρώτες αλλάγές και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Έχει εξασφαλιστεί σημαντικό ποσό για την ενίσχυση του έργου των Α.Π.Σ.

Συμφωνήθηκε πως ο Υπουργός Παιδείας, θα επισκεφτεί την Δ.Μακεδονία για να επισκεφτεί το σύνολο των Σχολών της περιοχής. Για  την καλύτερη προετοιμασία της επικείμενης επίσκεψης και συνεργασίας,  το πρώτο δεκαήμερο Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα συνάντηση στο Υπουργείο με τη συμμετοχή του Πρύτανη κ. Α.Τουρλιδάκη, και του προέδρου ΤΕΙ κ. Ν. Ασημόπουλου.

17.3.2017

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμη Μουμουλίδη

Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε.Κοζάνης

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Νήματα της Άνοιξης του  Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Εύη Γεροκώστα
Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες

Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες


www.kozani.tv  Δείτε το καιρό αναλυτικά για έξι ημέρες  …

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.