IOANNOU banner orizontio

kozani tv a2 829x181

Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε: Αποφάσεις του ΔΣ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου συνεδρίασε την Πέμπτη  16 Μαρτίου 2017 με παρόντα τα 13 από τα 17 μέλη του ήτοι τους:

( Αρχοντή Δ. , Ιωαννίδης Γ. , Θεοχάρης Α. , Οικονόμου Π. , Ζεπάτος Χ. , Δρόσος Α. ,Μπελτέ Ε. ,  Πετράκης Γ. , Νεστορίδης Π. , Φουντουκίδης Χ. ,Καρδακάρη Ο. ,Μουρέλος Π. ,Ματάμης Α. ) στα γραφεία της Ομοσπονδίας , Κατεχάκη 56 Αθήνα και  αφού συζήτησε εκτενώς τα θέματα ημερήσιας διάταξης , έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις :

  1. Έγινε καταρχήν αναλυτική ενημέρωση από την Πρόεδρο και τον Γ. Γραμματέα για την γενικότερη πολιτική κατάσταση σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να κλείσει αυτή την αξιολόγηση, διαπραγματεύεται νέα σκληρά μέτρα για τον λαό και τους εργαζόμενους, υποθηκεύοντας ανερυθρίαστα τον μέλλον και την ελπίδα του. Στην συνέχεια συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και κυρίως η συνάντηση που έγινε από το Προεδρείο τηςΟΣΕΑΔΕ την Τετάρτη στις 15-3-2017 με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη. Αφορμή για την συγκεκριμένη συνάντηση ήταν οι επίσημες συνεντεύξεις του Υπουργού στα ΜΜΕ για την αλλαγή του διοικητικού μοντέλου της χώρας με κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων όπως και η έκδοση του πορίσματος με την πρόταση αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Καλλικράτης 2…». Μία συνέντευξη που έφερε δικαιολογημένα μεγάλη αναστάτωση, ανησυχία καιανασφάλεια σε όλους τους εργαζόμενους στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Η θέση του Υπουργού κ. Σκουρλέτη και κατά συνέπεια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  , ήταν σαφής χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας από κανέναν, καθώς μας δήλωσε: « … ότι είναι πολιτική απόφαση να προχωρήσει το Υπουργείο Εσωτερικών στον επαναπροσδιορισμό της άσκησης των αποκεντρωμένων κρατικών αρμοδιοτήτων, καταργώντας τις υπάρχουσες Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και αντικαθιστώντας τες, με μία καθετοποιημένη  δομή ανά υπουργείο με περιφερειακές υπηρεσίες, στα πρότυπα κατά προσέγγιση, του Υπουργείου Παιδείας. Τα πρώτα προπλάσματα των συμπερασμάτων του νέου Καλλικράτη και της διοικητικής δομής του Δημοσίου να τα περιμένουμε στο δεύτερο εξάμηνο καθώς θα χρειαστεί να δοθεί επαρκής χρόνος για ένα τέτοιο εγχείρημα». Επίσης διαβεβαίωσε -επιβεβαιώνοντας τα προαναφερόμενα-ότι δεν θα υπάρξουν δυσμενείς συνέπειες για το προσωπικό των ΑΔ…

         Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω αποφασίστηκε όλοι οι εργαζόμενοι να είναι σε αγωνιστική επιφυλακή μπροστά σε πιθανές αρνητικές εξελίξεις, όλοι οι σύλλογοι να κάνουν έκτακτες γενικές συνελεύσεις και όπου αυτό δεν μπορεί να συμβεί ,να γίνουν άμεσα περιοδείες στους χώρους δουλειάς, για να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και να αποφασίσουν για τον τρόπο δράσης τους με αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση η ΟΣΕΑΔΕ θα συμβάλει  με την παρουσία και μελών του Δ.Σ. ανά πρωτοβάθμιο.                                                                                           

Αποφασίστηκε ακόμα να σταλεί επιστολή στα κόμματα της Βουλής εκτός της Χ.Α. , για να πάρουν επίσημη θέση επί των προθέσεων της κυβέρνησης.

2. Αποφασίστηκε ομόφωνα, η προκήρυξη του 3ου Τακτικού Συνεδρίου της ΟΣΕΑΔΕ για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου 2017 στην Αθήνα.

3. Έγινε αναλυτική ενημέρωση από τον Ταμία της Ομοσπονδίας για τα οικονομικά θέματα όλων των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων-μελών μας και διαπιστώθηκε ότι για να βγει ο προϋπολογισμός των εξόδων του συνεδρίου , πρέπει όλοι οι Σύλλογοι να εξοφλήσουν τις συνδρομές τους άμεσα.

4. Αποφασίστηκε ομόφωνα, η προκήρυξη Απεργίας -Αποχής από κάθε είδος Αξιολόγησης του προσωπικού . ( θα βγει αναλυτική ανακοίνωση ).

5. Για τους  εργαζόμενους στις δασικές υπηρεσίες που θα ενταχθούν στο Ειδικό Πρόγραμμα « Πρόληψη Λαθροϋλοτομιών για το έτος 2017 »   από Τετάρτη 22-3-2017 και  μέχρι να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα για τα έτη 2015 και 2016, αποφασίστηκε ΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ από κάθε υπερωριακή απασχόληση όλες τις ημέρες της βδομάδας .

(Ακολουθεί ανακοίνωση και θα σταλεί τη Δευτέρα εξώδικο  σε όλους τους Συντονιστές και στα αρμόδια Υπουργεία )

6. Αποφασίστηκε επίσης ομόφωναη Απεργία της 1η Μάηνα πάρει και αντιπολεμικό χαρακτήρα μαζί με την ανάδειξη των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σήμερα όσο ποτέ, χρειάζεται η ενίσχυση των Συλλόγων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων ενόψει και των εκλογών που θα γίνουν για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το 3ο Τακτικό  συνέδριο της ΟΣΕΑΔΕ. Πρέπει να συσπειρωθούν όλοι οι Σύλλογοι γύρω από την  Ομοσπονδία για να δώσουν με καλύτερους όρους και πιο αποτελεσματικά τη μάχη της προάσπισης των εργασιακών και ασφαλιστικών μας  δικαιωμάτων και του ρόλου που επιτελούμε ως εργαζόμενοι για το κοινωνικό σύνολο. Ανεξάρτητα από τη  δομή του δημοσίου που θέλει η κυβέρνηση κάθε φορά, για να εξυπηρετήσει καλύτερα τους σκοπούς της. Όλοι  οι συνάδελφοι να βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα, να μην εφησυχάσουν και να μην υποκύπτουν στις σειρήνες της αποστράτευσης και της απαισιοδοξίας.

 

 

Δημοφιλή Νέα

"'Ηταν μια άθλια επίθεση" (φωτογραφίες)


"'Ηταν μια άθλια επίθ&epsilo…

Μεγάλο το ενδιαφέρον των αγροτών στην ημερίδα του ΤΟΕΒ Μεσοβούνου για την ορθή χρήση των γεωργικών φαρμάκων. Δείτε το ρεπορτάζ του kozani.tv (video)

Μεγάλο το ενδιαφέρον των αγροτών στην ημερίδα του ΤΟΕΒ Μεσοβούνου για την ορθή χρήση των γεωργικών φαρμάκων. Δείτε το ρεπορτάζ του kozani.tv (video)


Σημαντικά στοιχεία για την χρήση των γεωργικών φαρμάκων την Ελλάδα συγκριτικά με άλλες Ευρωπαϊκές χώ…

Κυριακή 20 Μαΐου 2018 / Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv
Πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο Χάρρυ Κλυνν

Πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο Χάρρυ Κλυνν


Πέθανε σήμερα σε ηλ&io…

Ουγκαγκα μπουμ μπουμ !!!

Ουγκαγκα μπουμ μπουμ !!!


Σαν ήμουνα κι εγώ μικρό παιδί ρωτούσα για να μάθω καθετί.Ρωτούσα κάθε μέρα τον μπαμπά και τη μαμάνα…

Εκδηλώσεις Κομνηνών 2018

Εκδηλώσεις Κομνηνών 2018


Εκδηλώσεις Κομνηνών 2018

Αναβολή 20ης Ανθοκομικής Έκθεσης Πτολεμαΐδας
Αερολιμένας Κοζάνης: Πρόγραμμα πτήσεων από 25 Μαΐου μέχρι 31 Αυγούστου 2018.

Αερολιμένας Κοζάνης: Πρόγραμμα πτήσεων από 25 Μαΐου μέχρι 31 Αυγούστου 2018.


Πρόγραμμα πτήσεων από 25 Μαΐου μέχρι 31 Αυγούστου 2018.

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα