pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Βομβαρδισμοί στη Συρία μέσω Σούδας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Από τη βάση της Σούδας είχαν περάσει τα δύο πλοία που εκτόξευσαν πυραύλους στη Συρία. Συγκεκριμένα, το αμερικανικό πλοίο USS Porter ( με διακριτικά DDG 78)

ήταν πριν από λίγες μέρες στη Σούδα. Πρόκειται για το πλοίο που εξαπέλυσε την πυραυλική επίθεση με Τόμαχοκ στη Συρία. Το θέμα δημοσιεύθηκε στο armynow.net και στο ρεπορτάζ της Ιωάννας Ηλιάδη παρουσιάστηκαν και φωτογραφίες με το πλήρωμα που έκανε τις καλές του πράξεις, καθαρίζοντας ακτές στα Χανιά… 

Στο ρεπορτάζ περιγράφεται: «Όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσαν από την Αμερικανική βάση, το πλήρωμα του USS Porter (DDG-78) συμμετείχε σε εθελοντική δράση καθαρισμού των ακτών στον Σταλό. Πρόκειται για παραλία που βρίσκεται 7 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων».  Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

Όπως υπογραμμίζεται στο ρεπορτάζ «το USS Porter είναι εξοπλισμένο με το σύστημα SM-3 βαλλιστικών πυραύλων είναι το ένα από τα δύο σκάφη απ’ τα οποία εκτοξεύτηκαν τα ξημερώματα οι 59 πύραυλοι κατά της Συρίας. Το αντιτορπιλικό Porter, το 2009 αναβαθμίστηκε σε όλα τα επίπεδα και είναι ένα από τα πλοία κρούσης του αμερικανικού 6ου στόλου. Έχει κάνει αρκετές εμφανίσεις στη βάση της Σούδας στην Κρήτη καθώς εδώ και αρκετά χρόνια περιπολεί στην ανατολική Μεσόγειο. Το Porter είχε γίνει “είδηση” στις 12/08/2012 όταν είχε “τρακάρει” με ιαπωνικό πετρελαιοφόρο στα στενά του Ορμούζ».

Σε δημοσίευμα του 902.gr αναφέρεται πως και «το άλλο πλοίο που συμμετείχε στην επίθεση, το «USS Ross», είχε δέσει νωρίτερα μέσα στο 2107, στη Σούδα». Στην κεντρική φωτογραφία του θέματος μας (δημοσιεύεται στο ρεπορτάζ του 902.gr) το «USS Porter», που φτάνει στη Σούδα τον Φλεβάρη του 2017. Δείτε εδώ το «USS Ross» να δένει στη Σούδα και να αναχωρεί από τη Σούδα. 
 
Στο ρεπορτάζ του 902.gr σημειώνεται, επίσης, πως «ελλιμενισμένο στη βάση της Σούδας ήταν στα τέλη Μάρτη το αμερικάνικο πολεμικό πλοίο «USS Porter», ένα από τα 2 που εξαπέλυσε τους πυραύλους κατά της Συρίας. Μάλιστα το πλήρωμα του πλοίου, μπορεί να καυχιέται ότι στις 31 Μάρτη, καθάρισε «εθελοντικά», τις ακτές στο Σταλό. Δεν είναι η πρώτη φορά που το «USS Porter», δένει στην Σούδα, καθώς σύμφωνα με το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, έχει δέσει τουλάχιστον τρεις φορές από την αρχή του 2017». Μάλιστα, «ειδικά το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει οι ελλιμενισμοί στη βάση και αμερικανικών αεροπλανοφόρων («USS George H.W. Bush», «USS Dwight D. Eisenhower»), αλλά και ελικοπτεροφόρων («USS Wasp»). Δεν είναι τυχαίο ότι η προβλήτα Κ-14, είναι η μοναδική προβλήτα στην Ανατολική Μεσόγειο, στην οποία μπορούν να δένουν αεροπλανοφόρα».

ΠΗΓΗ: www.imerodromos.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας


Η Διοίκηση της Δόξας Βερμίου Πύργων για το 2023 - 2024 συμφ…