pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Ομάδα μαθητών του Μουσικού Σχολείου και του Κε.Πλη.Νε.Τ. Πτολεμαΐδας στον παγκόσμιο τελικό "F1inSchools" στην Κουάλα Λουμπούρ (φωτογραφίες)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Αθήνα, 28-30 Απριλίου 2017. Άλλη μια μεγάλη διάκριση επιτεύχθηκε από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας στο διαγωνισμό F1 in Schools. Οι πέντε μαθητές ύστερα από μήνες

σκληρής προετοιμασίας με την υποστήριξη του Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της Πτολεμαΐδας, προκρίθηκαν στον παγκόσμιο τελικό που θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας σε συνεργασία με ομάδα του εξωτερικού.

Η ομάδα P.D.T. εκπροσώπησε άξια την Δυτική Μακεδονία, κατακτώντας τη 2η θέση μεταξύ των δημοσίων σχολείων στην Ελλάδα και την 6η στη γενική κατάταξη στα πλαίσια του διεθνή διαγωνισμού τεχνολογίας «F1 In Schools 2017». Της απενεμήθη το βραβείο «Καλύτερης Μηχανικής Κατασκευής» και κατατάχθηκε ως η πιο δυνατή ομάδα βόρεια της Αθήνας.

Η ομάδα αποτελείται από τους μαθητές Γεώργιο  Χατζηπαυλίδη, Επαμεινώνδα Σιδηρόπουλο, Αλέξανδρο Αγγέλου, Λορέντζο Ρόσι και Περικλή Αθανασιάδη  του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Πτολεμαΐδας. Με προπονητές τους εκπαιδευτικούς Χαράλαμπο Ζαραφίδη και Γεώργιο Καμπούρη που υπηρετούν στο Κε.Πλη.Νε.Τ. Πτολεμαΐδας και στο Μουσικό Σχολείο αντίστοιχα.

Ο μεγάλος τελικός του 6ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού τεχνολογίας F1 in Schools 2017 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Καινοτομίας στο εμπορικό κέντρο «The Athens Mall» στο Μαρούσι.  Το θέμα του διαγωνισμού ήταν ο σχεδιασμός, η κατασκευή, η τεκμηρίωση και η δοκιμή μοντέλων αγωνιστικών μοντέλων σχεδιασμένων εξολοκλήρου με 3D C.A.D. λογισμικό και κατασκευασμένα με CNC εργαλειομηχανές και 3D εκτυπωτές. Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων, ικανοτήτων καθώς και η διεύρυνση των γνώσεων σε πεδία σχετικά με θέματα της Φυσικής και των εφαρμογών της, των Νέων Τεχνολογιών, της Πληροφορικής και Επικοινωνιών, των Μηχανικών Κατασκευών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών. Στο F1 in Schools οι μαθητές μαθαίνουν επιχειρούν, να συνεργάζονται να καινοτομούν και να  αντιμετωπίζουν τα προβλήματα με δημιουργική σκέψη στα πρότυπα των επαγγελματικών ομάδων της Formula1.

Το πρόγραμμα F1 in Schools υλοποιείται εδώ και 17 χρόνια σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως, με την συμμετοχή μαθητών ηλικίας 9-19 ετών.  Είναι πολύ καλοσχεδιασμένο αλλά ταυτόχρονα είναι και μια πολύ απαιτητική πρόκληση. Από τις 60 περίπου ομάδες που αρχικά δήλωσαν συμμετοχή στο φετινό διαγωνισμό μόνο οι 15 έφτασαν στον εθνικό τελικό και από αυτές μόνο δύο προέρχονται από την επαρχία.  Ο προϋπολογισμός της ομάδας προσέγγισε τις 3000 ευρώ και το μεγαλύτερο μέρος καλύφθηκε κυρίως από χορηγίες τοπικών επιχειρήσεων, την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Εορδαίας και το Δήμο Εορδαίας.

Οι προπονητές και τα μέλη της ομάδας ευχαριστούν το Κε.Πλη.Νε.Τ. και τη διεύθυνση του σχολείου για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη τους. Ιδιαίτερα ευχαριστούν θερμά τους συνεργάτες και τους χορηγούς τους, που  έδωσαν την ευκαιρία στην ομάδα να μετέχει σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός.

 

Οι προπονητές

Χαράλαμπος Ζαραφίδης Εκπ. Πληροφορικής, MSc, Τεχνικός Υπ. Κε.Πλη.Νε.Τ. Πτολεμαΐδας

Γεώργιος Καμπούρης Εκπ. Πληροφορικής, Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας

Ο Δ/ντής 

Γεώργιος Μαμάτσιος

 

Σχετικά:   
[1] https://www.facebook.com/P.D.T.F1
[2] http://www.f1inschools.com/about-the-challenge/
[3] https://www.youtube.com/watch?v=WLDAxX4SJDc

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας


Η Διοίκηση της Δόξας Βερμίου Πύργων για το 2023 - 2024 συμφ…