pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Δήμος Εορδαίας: Ενημερωτικές συσκέψεις για την εξέλιξη των έργων μετεγκατάστασης των τοπικών κοινοτήτων Μαυροπηγής και Αναργύρων (φωτογραφίες)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Εορδαίας  Σάββα Ζαμανίδη πραγματοποιήθηκαν σήμερα Παρασκευή 12-5-2017  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου δύο ενημερωτικές συναντήσεις,

με θέμα την πορεία και την εξέλιξη των έργων μετεγκατάστασης των Τοπικών Κοινοτήτων Μαυροπηγής και Αναργύρων,  παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη , του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντά . του Γενικού Διευθυντή Γιώργου Αμανατίδη και του υπεύθυνου μελετών  της ΑΝΚΟ  Ιωάννη Γκίνη , υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου και εκπροσώπων των κατοίκων των δύο υπό μετεγκατάσταση Κοινοτήτων.  .  

Αναφερόμενος στο λόγο για τον οποίο συγκάλεσε αυτές  τις συναντήσεις ο Δήμαρχος Εορδαίας επεσήμανε ότι: «Πρέπει να ενημερωθούν οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων για την πρόοδο και ωρίμανση της μελέτης και έγκρισης του έργου , προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο σχεδιασμό του κάθε οικισμού στη νέα του θέση. Συγκεκριμένα θα δούμε την εξέλιξη των πολεοδομικών  μελετών και την έγκρισή τους , από την Διευθύντρια της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Φωτεινή Αγγελίδου . Περιμένουμε την οριοθέτηση ρεμάτων για να υλοποιηθεί  η Περιβαλλοντική μελέτη , ώστε να μπορεί να ολοκληρωθεί η Πολεοδομική μελέτη και να προχωρήσει το αίτημα έγκρισης του τοπικού ρυμοτομικού, ενώ παράλληλα γίνονται  και οι διαδικασίες για τα κοιμητήρια».      

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας διαβεβαίωσε για την ταχύτητα σύνταξης των μελετών , της έγκρισης οριοθέτησης ρεμάτων της περιοχής και διασύνδεσης με κόμβο με το  Εθνικό  Οδικό Δίκτυο και μιας σειράς άλλων θεμάτων , επαναβεβαιώνοντας την κοινή πρόθεση Περιφέρειας και Δήμου για την ολοκλήρωση των ενδεικνυομένων εργασιών, ενώ για το θέμα των Αναργύρων είπε ότι σύντομα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις με την επικείμενη κάθοδό του στην Αθήνα.     

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας


Η Διοίκηση της Δόξας Βερμίου Πύργων για το 2023 - 2024 συμφ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…