pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ: Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το προεδρείο του Σωματείου μας πραγματοποίησε την Τετάρτη 24-5-2017 στην Αθήνα, συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής

Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Τάσο Πετρόπουλο για τα τρέχοντα θέματα, που απασχολούν τους συνταξιούχους. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας κ. Θόδωρος Καρυπίδης.

-      Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τη μη ασφάλιση των έμμεσα ασφαλισμένων και την απόφαση για απογραφή λύνονται άμεσα με Υπουργική Απόφαση. Η ρητή εντολή του κ. Πετρόπουλου στους συνεργάτες του ήταν να δοθεί η έγκριση σε όλα τα Περιφερειακά ασφαλιστικά τμήματα (πρώην ΚΑΠ) να επανεγγράψουν τους ανασφάλιστους, χωρίς την ανάγκη να απευθυνθούν στα Κεντρικά της Αθήνας.

-      Στη συνάντηση που παρευρέθηκαν και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, διευκρινίστηκε απόλυτα ο τρόπος υπολογισμού της προσωπικής διαφοράς ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη τα χρόνια προϋπηρεσίας (προσαυξημένα με ΒΑΕ) καθώς και το επιπλέον ποσοστό ασφαλιστικών εισφορών που κατέβαλαν οι ασφαλισμένοι. Είναι δηλ. η πλήρης εφαρμογή της ανταποδοτικότητας που προβλέπει ο ν. 4387/16 (ν. Κατρούγκαλου).

-      Άμεσα θα καταβληθούν τα εφάπαξ που αναμένουν οι συνταξιούχοι έως το τέλος του έτους 2015 που αδικαιολόγητα καθυστερούν.

-      Το θέμα της επιπλέον 1% ασφαλιστικής εισφοράς μας (Συνταξιούχοι ΔΕΗ) θα διευθετηθεί στα πλαίσια του εξορθολογισμού που επίκειται στον ΕΦΚΑ. Όλοι οι συνταξιούχοι θα εισφέρουν 6% για τον ΕΟΠΥ.

Περιμένουμε άμεσα την υλοποίηση όλων των υποσχέσεων – απαιτήσεων που λάβαμε από τον Υφυπουργό και τους Υπηρεσιακούς παράγοντες.

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                  ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σύντομα θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις για ενημέρωση των συναδέλφων μας.

Δημοφιλή Νέα

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Σαν σήμερα 16 Απριλίου

Σαν σήμερα 16 Απριλίου


Μια ματιά στην ιστορία του τόπου και του κόσμου. Γεγονό…

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα
Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από Εργατικά Σωματεία της Εορδαίας (φωτογραφίες - video)
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου