pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

ΤΕ Καστοριάς του ΚΚΕ: Με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση με ομιλητή τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΤΕ Καστοριάς του ΚΚΕ με ομιλητή τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλο.

Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν οι διεθνείς και εγχώριες εξελίξεις στο φόντο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και η πρόταση του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων ο Σ. Ζαριανόπουλος τόνισε ότι «το τέταρτο μνημόνιο συνεχίζεται με ακόμα αγριότερα και βαρβαρότερα μέτρα. Αυτός ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό. Θα συνεχίσουν και με άλλα μέτρα ακόμα και με αφορμή την οποιαδήποτε ρύθμιση γίνεται για το χρέος. Ρύθμιση χρέους σημαίνει νέα μέτρα για τον κόσμο και ό,τι περισσέψει βέβαια από αυτή τη ρύθμιση δε θα πάει ούτε για μισθούς ούτε για συντάξεις, αλλά για επιδοτήσεις στο κεφάλαιο και στους μεγαλοεπιχειρηματίες».

Στη συνέχεια σχολίασε τις εξελίξεις στο διεθνή χώρο επισημαίνοντας: «Τα Βαλκάνια ξαναγίνονται πυριτιδαποθήκη και μια σπίθα αρκεί για να τα τινάξει και πάλι. Μιλάνε ευθέως και δημοσίως και στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ για επαναχάραξη συνόρων στα Βαλκάνια, όλα αυτά είναι σαν ένα ντόμινο που μπορεί να βάλει και τη χώρα μας μέσα σε τέτοιου είδους περιπέτειες».

Τέλος αναφέρθηκε στην πρόταση του ΚΚΕ και σημείωσε μεταξύ άλλων: «Αυτό που λέμε είναι το εξής: Πρέπει η χώρα και ο λαός μας να απεμπλακεί από τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, από τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης που θέλει να εμπλακεί και δίνει γη και ύδωρ στους δολοφόνους του ΝΑΤΟ όχι βέβαια για τα λαϊκά συμφέροντα αλλά για τα συμφέροντα επιχειρηματιών που θέλουν να επεκτείνουν τις δουλειές τους και σε άλλες χώρες.

Πρέπει αυτό να γίνει καθημερινό ζήτημα της πάλης του λαού μας, γιατί δεν είναι καθόλου μακριά αυτές οι προοπτικές. Η Συρία και ο πόλεμός της αποδείχθηκε ότι δεν είναι μακριά, έχουμε τις επιπτώσεις των προσφύγων. Δεν πρέπει η χώρα μας να εμπλακεί.

Αυτά τα δύο ζητήματα και τα οικονομικά και τα ζητήματα του πολέμου είναι απόλυτα δεμένα μεταξύ τους. Κοινή πάλη και κοινός στόχος αυτοί που ωφελούνται είτε από τα μνημόνια είτε από τους πολέμους, το μεγάλο κεφάλαιο και βεβαίως τα κόμματά του και οι κυβερνήσεις τους».

http://www.902.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Σωκράτης Μάλαμας και Ιουλία Καραπατάκη στην Ποντοκώμη την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 !
LIVE ενημέρωση του top-sport.gr από το «ντέρμπι» Δυτικής Μακεδονίας ανάμεσα σε Εορδαϊκό και  Καστοριά (Photos)
Η Παρθένα Τσοκτουρίδου διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο της «Επιστολές μιας αλλόκοτης εποχής» (video)
Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο
Την Παγκόσμια Ημέρα Χορού γιορτάζει ο Δήμος Εορδαίας, το Σάββατο 27 Απριλίου

Την Παγκόσμια Ημέρα Χορού γιορτάζει ο Δήμος Εορδαίας, το Σάββατο 27 Απριλίου


Την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, που εορτάζεται στις 29 Απριλ…

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Super Market