pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Στην αξιοποίηση της Σχολής Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα για την εκπαίδευση πυροσβεστών από τα Βαλκάνια αναφέρθηκε σε κοινές δηλώσεις με τον ομόλογό του της πΓΔΜ ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στην αξιοποίηση της Σχολής Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα για την εκπαίδευση αξιωματικών της Πυροσβεστικής των γειτονικών κρατών, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό,

αναφέρθηκε στις δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς από κοινού με τον Υπουργό Εξωτερικών της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, N. Dimitrov, μετά τη συνάντησή τους στην Αθήνα την Τετάρτη, 14 Ιουνίου.

Απόσπασμα από τη δήλωση του Υπουργού

«Θέλω να σας φέρω ένα παράδειγμα. Είχαμε πριν λίγο τη μεγάλη φωτιά στο Λονδίνο, όπου χάθηκαν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Εκεί φάνηκε π.χ. πόσο σημαντική είναι η λειτουργία και ο ρόλος της Πυροσβεστικής. Και ξέρετε επίσης ότι το Σάββατο, για πρώτη φορά, κινήθηκα εντός Ελλάδος -εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης από τότε που είμαι Υπουργός- και είχα την τιμή να συμμετάσχω στα εγκαίνια της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Αξιωματικών στην Κοζάνη. Η Κοζάνη είναι μόνο λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα των δυο κρατών και, μάλιστα, η Πτολεμαΐδα που βρίσκεται η σχολή απέχει μόνο 60 χιλιόμετρα.

Αυτή η Σχολή μπορεί και πρέπει -και το έχω προτείνει σε όλους τους συναδέλφους μου στην περιοχή- να αξιοποιηθεί για την εκπαίδευση Αξιωματικών Πυροσβεστικής των γειτονικών μας κρατών, τα οποία δεν διαθέτουν αντίστοιχο, ακόμα, σύστημα επιμόρφωσης.

Έχουμε πολλά να κάνουμε και δεν το κάνουμε για να εξυπηρετήσουμε κάποιον. Ας μείνω στο παράδειγμα. Τί κάνει η Πυροσβεστική; Σβήνει φωτιές; Τι είναι η φωτιά; Είναι ένας από αυτούς τους κινδύνους που μπορούν πολύ εύκολα να πάρουν διεθνοποιημένο χαρακτήρα.

Η φωτιά δεν ξεκινάει με τον άνεμο και μετά από λίγα χιλιόμετρα σταματάει και λέει εδώ έχει σύνορα. Ούτε υπάρχουν έλεγχοι διαβατηρίων. Η φωτιά θα περάσει τα σύνορα και θα τα κατακάψει. Και είναι, κατά συνέπεια, υπέρ των συμφερόντων και του ελληνικού λαού και του λαού της γείτονος χώρας, καθώς και υπέρ και των δύο κρατών και άλλων –αναφέρομαι και στην Αλβανία και στο Μαυροβούνιο και τα λοιπά- να υπάρχει όσο το δυνατό καλύτερη εκπαίδευση και συντονισμός, για να μπορεί κανείς να παλεύει και να ξεπερνά αυτά τα προβλήματα».

 

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Νήματα της Άνοιξης του  Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Εύη Γεροκώστα
Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες

Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες


www.kozani.tv  Δείτε το καιρό αναλυτικά για έξι ημέρες  …

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.