pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζόμενων στην Ενέργεια: Για την εργασία σε υψηλές θερμοκρασίες στους χώρους της ΔΕΗ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τις τελευταίες μέρες η θερμοκρασία έφτασε στο κόκκινο και ομως οι εργασίες στο ΛΚ-ΔΜ συνεχίστηκαν σε κανονικούς ρυθμούς σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Με βάση τις θερμοκρασίες σε συνδυασμό με παράγοντες, όπως υγρασία, των τελευταίων ημερών θα έπρεπε μετά το μεσημέρι να διακοπούν οι εργασίες. Ακόμα όμως και ο κανονισμός που ισχύει δεν λαμβάνει υπόψη τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. Από τη μία η εντατικοποίηση τη εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού αυξάνει την καταπόνηση και από την άλλη το μεγάλο της ηλικίας που παραμένουν οι συνάδελφοι λόγω του πετσοκόμματος των συντάξεων (πολλοί συνάδελφοι εργάζονται με καρδιακά νοσήματα κ.α.)

Επομένως έχει μεγάλη σημασία να τηρούνται απαρέγκλιτα όλες οι προβλέψεις του κανονισμού και σε όσες περιπτώσεις χρειαστεί να παίρνονται πρωτοβουλίες για προστασία του προσωπικού. Ευθύνη για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων έχει η διεύθυνση του ΛΚ-ΔΜ. Τα μέτρα προστασίας δεν περιορίζονται στα κράνη και τα αλλά ατομικά μέτρα προστασίας αλλά στο σύνολο των μέτρων που προστατεύουν την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων.  

Σε τελική ανάλυση η εργοδοσία κάνει τη δουλειά της, που είναι η μεγιστοποίηση των κερδών μέσω της μεγαλύτερης εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Ο εργοδοτικός  -κυβερνητικός συνδικαλισμός περιορίζεται σε ανακοινώσεις αντιγραφές της νομοθεσίας χωρίς να παίρνουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της υγεία και ασφάλειας των εργαζομενων.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην δέχονται να εργάζονται σε συνθήκες που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία τους και να μην υποκύπτουν στην εργοδοτική τρομοκρατία. Να βάλουν στις διεκδικήσεις τους τις σύγχρονες ανάγκες τους για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Το ΣΕΕΕΝ έκανε παρεμβάσεις για το ζήτημα, στον Τομέα Ασφάλειας Εργασίας και την Επιθεώρηση Μεταλλείων ώστε να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα μιας και το καλοκαίρι έχει δρόμο ακόμα.  

Πτολεμαΐδα 2/7/2017

Δημοφιλή Νέα

Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από Εργατικά Σωματεία της Εορδαίας (φωτογραφίες - video)
Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Για ακόμη μία φορά ανέξοδες κυβερνητικές υποσχέσεις για προσλήψεις στην υγεία... (video - φωτο)
Εργατικά Σωματεία Εορδαίας: Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη την Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας
Έγκλημα στα Τέμπη: Υπολείμματα οστών βρέθηκαν στο οικόπεδο όπου μεταφέρθηκαν τα μπάζα – Εξετάζεται η προέλευσή τους
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος για την επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. «Κυνική η κυβέρνηση στο θέμα της υγείας. Στόχος της η ιδιωτικοποίηση» (video)
Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά |  ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ  (video)

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά | ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ (video)


Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά στο κανάλι του zaraleaks…