pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Ανοίκεια επίθεση της Σοφίας Βούλτεψη κατά της ΕΣΗΕΜ-Θ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η αγωνία της βουλευτή Αθηνών της ΝΔ Σοφίας Βούλτεψη να παραγάγει κάποιο κοινοβουλευτικό έργο την οδήγησε να καταθέσει στη Βουλή Ερώτηση που αφορά πρωτοβουλίες και δράσεις της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Αν και δημοσιογράφος η ίδια, όχι μόνο επιτίθεται με ανοίκειο τρόπο σε μια Ένωση Συντακτών, αλλά ζητεί ευθέως από υπουργούς να παρέμβουν στη λειτουργία της, παραβιάζοντας κάθε αρχή ανεξαρτησίας (πιθανώς από συνήθεια, μετά την προσωπική εμπλοκή της στο κλείσιμο της ΕΡΤ). 

Συγκεκριμένα, η βουλευτής ζητά από τον υπουργό Εξωτερικών, και την υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) να παρέμβουν για να ακυρωθεί η πρωτοβουλία της ΕΣΗΕΜ-Θ να καθιερωθεί η «Χάρτα της Ειδομένης», ένας Κώδικας Δεοντολογίας για τη δημοσιογραφική κάλυψη θεμάτων που αφορούν πρόσφυγες, μετανάστες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, βλέποντας πίσω της φαντάσματα μειονοτήτων και αντεθνικών ΜΚΟ. Επιπλέον τους ζητεί να υποστηρίξουν μια ανοίκεια επίθεση στην ΕΣΗΕΜ-Θ επειδή η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων δεν υιοθετεί την ονομασία ΠΓΔΜ για την αντίστοιχη χώρα, ενώ η ΕΣΗΕΜ-Θ είναι η μόνη ελληνική Ένωση Συντακτών που έχει θέσει κι εξακολουθεί να θέτει το συγκεκριμένο ζήτημα, διαμαρτυρόμενη εντός των ορίων που αναλογούν στη λειτουργία ανεξάρτητων δημοσιογραφικών οργανώσεων. 

Για όλα τα παραπάνω, η δημοσιογράφος-βουλευτής δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να απευθυνθεί στην ΕΣΗΕΜ-Θ, ώστε να διασταυρώσει στοιχειωδώς τις πληροφορίες που της μετέφεραν όσοι επιδίδονται σε συστηματική εκστρατεία συκοφάντησης της Ένωσης. Αντιθέτως, μετέφερε ένα πλήθος συνωμοσιολογικών ανακριβειών στη Βουλή, προσφέροντας κάκιστες υπηρεσίες και στο κοινοβουλευτικό έργο και στην Ενημέρωση που υποτίθεται ότι υπηρετεί η ίδια και όποιοι της υπαγόρευσαν την εν λόγω Ερώτηση.

Το σύνολο των πρωτοβουλιών και των δράσεων που αναπτύσσει η ΕΣΗΕΜ-Θ είναι σε πλήρη εναρμόνιση με τους σκοπούς που περιγράφονται στο Καταστατικό της, και η Ένωση είναι πάντα στη διάθεση όσων έχουν ενδιαφέρον γι’ αυτές για να τους ενημερώσει.

Κάθε επίθεση στην ανεξαρτησία της θα έχει απάντηση με ακόμη περισσότερες πρωτοβουλίες και έργο υπέρ της Ενημέρωσης και των δημοσιογράφων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας


Η Διοίκηση της Δόξας Βερμίου Πύργων για το 2023 - 2024 συμφ…

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…