pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης απαντά στο ΚΚΕ για τους απλήρωτους αρχαιολόγους σε Μαυροπηγή και Ποντοκώμη: "Οι πρακτικές φορέων και ατόμων ενδιαφέροντος για τους εργαζόμενους εδώ και ένα χρόνο χρήζουν διερεύνησης"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σε απάντηση επαναλαμβανόμενων δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, καθώς και ανυπόστατων πληροφοριών – ειδήσεων, σχετικά με καθυστερήσεις στις πληρωμές

των εργαζομένων στις σωστικές ανασκαφές της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης στα λιγνιτωρυχεία Μαυροπηγής και Ποντοκώμης, της ΔΕΗ Α.Ε., σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω: 

Οι ανασκαφές στα λιγνιτωρυχεία Μαυροπηγής και Ποντοκώμης, της ΔΕΗ Α.Ε., συνιστούν μεγάλα σωστικά ανασκαφικά έργα που εκτελούνται δι’ αυτεπιστασίας με χρηματοδότηση του ενδιαφερόμενου φορέα, στη συγκεκριμένη περίπτωση της ΔΕΗ Α.Ε., όπως ορίζει η αρχαιολογική Νομοθεσία: Ν. 3028/2002 «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», άρθρο 37. Συγκεκριμένα, η σωστική ανασκαφή πραγματοποιείται από την Υπηρεσία, χρηματοδοτείται από τον κύριο του έργου, εφόσον πρόκειται για δημόσιο τεχνικό έργο υπό την έννοια του Ν 1418/1984 (ΦΕΚ 55Α), όπως αυτός ισχύει κάθε φορά, ή ιδιωτικό προϋπολογισμού μεγαλύτερου των 587.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση καλύπτει και το κόστος συντήρησης, μελέτης και δημοσίευσης των ευρημάτων.

Οι έκτακτοι εργαζόμενοι πληρώνονται για τα δεδουλευμένα ημερομίσθιά τους, βάσει καταστάσεων και πιστοποιήσεων που γίνονται από την Υπηρεσία, αμέσως με το κλείσιμο του εκάστοτε μήνα. Οι καταστάσεις-πιστοποιήσεις  αποστέλλονται προς έλεγχο στη ΔΕΗ, η οποία και καταβάλλει στη συνέχεια τους μισθούς σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Η διαδικασία αυτή αποτελεί την ταχύτερη δυνατή και νόμιμη για όλα τα ανασκαφικά έργα που διενεργούνται δι’ αυτεπιστασίας. Η χρηματοδότηση είναι ήδη εγκεκριμένη και η ροή της απορρόφησης είναι ομαλή, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. 

Ως, εκ τούτου, σύμφωνα με την ανωτέρω περιγραφείσα διαδικασία, για το μήνα Ιούνιο η πληρωμή έγινε κανονικά. Τα ποσά μπήκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων, αφού ολοκληρώθηκε ο έλεγχος, στις 3-8-2017.  Για τον Ιούλιο, οι καταστάσεις – πιστοποιήσεις κατατέθηκαν ήδη στη ΔΕΗ στις 2-8-2017. Αναμένεται ο έλεγχος από πλευράς της ΔΕΗ και η καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.

Επαναλαμβανόμενες, εδώ και ένα χρόνο περίπου, πρακτικές φορέων και ατόμων ενδιαφέροντος για τους εργαζόμενους στις ανασκαφές των ορυχείων της ΔΕΗ στην Π.Ε. Κοζάνης, με την καταβολή του ποσού από τη ΔΕΗ, χρήζουν διερεύνησης.

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ του www.kozani.tv για την ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τους απλήρωτους εργαζόμενους:

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Νατάσα Κεφαλοπούλου:
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα
Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου