pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας (μέλος ΟΓΕ): Χιλιάδες παιδιά εργατικών - λαϊκών οικογενειών εκτός παιδικών σταθμών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Μία νέα χρονιά ξεκινά - θεωρητικά - από σήμερα, 1η Σεπτέμβρη, για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ωστόσο για άλλη μια χρονιά, χιλιάδες εργατικές - λαϊκές οικογένειες αναμένεται

να βιώσουν έναν Γολγοθά. Κι αυτό γιατί ακόμα δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν εάν θα μπορέσουν να στείλουν το παιδί τους σε κάποιον παιδικό σταθμό και, επιπλέον, δεδομένες είναι οι ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο και μόνο τα παιδιά που αποκλείστηκαν από το πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) φτάνουν τις 55.000.

Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θ. Φωτίου, σε συνέντευξή της επανέλαβε τις διακηρύξεις που έκανε και τους προηγούμενους μήνες. Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό, στόχος της κυβέρνησης είναι «το 2019 να ανοίξουν συνολικά 1.800 σταθμοί και να δημιουργηθούν συνολικά 45.000 νέες θέσεις».

Τον αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς και τη φετινή χρονιά καταγγέλλει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). «Τα στοιχεία που αποκρύπτει συστηματικά η κυβέρνηση είναι αμείλικτα. Το 60% των παιδιών προσχολικής ηλικίας (1 έως 4 ετών), δηλαδή περίπου 180.000 παιδιά, μένουν εκτός παιδικών σταθμών», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Οσο για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη δημιουργία 45.000 θέσεων σε παιδικούς σταθμούς, τις χαρακτηρίζει «αέρα κοπανιστό» σε σχέση με τις ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε δήμο και περιφέρεια και τονίζει πως πρόκειται για υποσχέσεις που «δεν καλύπτουν ούτε καν τα 55.000 παιδιά που απορρίφθηκαν» από το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ.

Στην ανακοίνωσή της η ΟΓΕ, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Σύμφωνα με την πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων η Προσχολική Αγωγή από κοινωνικό δικαίωμα, δικαίωμα κάθε παιδιού, που θα έπρεπε να είναι υποχρέωση του κράτους και να παρέχεται δωρεάν, μετατρέπεται σε ατομική υπόθεση κάθε οικογένειας.

Η Προσχολική Αγωγή δεν μπορεί είναι ούτε εμπόρευμα ούτε ευκαιρία ούτε λύση ανάγκης για τους γονείς ώστε να μπορούν να εργαστούν ούτε ένα ζεστό μέρος και ένα πιάτο φαΐ για τα παιδιά των οικογενειών που έχουν φτάσει σε εξαθλίωση από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές. Για την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας είναι δικαίωμα όλων των παιδιών και ευθύνη του κράτους και ως τέτοιο το διεκδικούμε».

Με την ανακοίνωση της ΟΓΕ, οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της θα βρεθούν τις επόμενες μέρες έξω από τους σταθμούς, καλώντας τις νέες μητέρες και τα νέα ζευγάρια να διεκδικήσουν αποκλειστικά κρατικούς, δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.

Η ΟΓΕ διεκδικεί:

-- Να γίνουν δεκτά στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς όλα τα παιδιά, Ελλήνων και μεταναστών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-- Να καταργηθούν τα τροφεία και κάθε είδους οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς. Να σταματήσουν οι εκβιασμοί από τις δημοτικές αρχές σε όσους γονείς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος των τροφείων.

-- Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μη γίνει καμία απόλυση. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες με 6ωρο, 5ήμερο, 30ωρο.

-- Μόνιμο εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό, με ενιαίο φορέα Προσχολικής Αγωγής που ν' ανήκει στο υπουργείο Παιδείας, με ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα, σύμφωνα με τις ηλικιακές ανάγκες βρεφών και νηπίων.

-- Κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, επάρκεια και ποιότητα φαγητού.

Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας (μέλος ΟΓΕ)

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας


Η Διοίκηση της Δόξας Βερμίου Πύργων για το 2023 - 2024 συμφ…