pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

«Επεισοδιακή» πρόκριση για τον Μακεδονικό Κοζάνης κόντρα στον Εθνικό Βατερού (φωτογραφίες)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Πρεμιέρα στο Κύπελλο της Ε.Π.Σ. Κοζάνης για τη νέα σεζόν έκαναν Μακεδονικός Κοζάνης και Εθνικός Βατερού το απόγευμα του Σαββάτου.

Επιμέλεια - Ρεπορτάζ: Τσαρτσιανίδης Χρήστος | www.top-sport.gr

Η ομάδα του Μακεδονικού κέρδισε με σκορ 2-1 το Βατερό, πανηγυρίζοντας έτσι την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, σ’ ένα επεισοδιακό παιχνίδι.

Οι δύο ομάδες πραγματοποίησαν το πρώτο επίσημα ματς της χρονιάς, ενώ πλέον ακολουθεί η πρεμιέρα του Α' Τοπικού Ε.Π.Σ. Κοζάνης.

Το www.top-sport.gr βρέθηκε στο ΔΑΚ Κοζάνης και έχει το αναλυτικό ρεπορτάζ της αναμέτρησης.

Μπροστά σε περίπου 150 φιλάθλους, και με την θερμοκρασία στα ύψη, ο Μακεδονικός Κοζάνης υποδέχτηκε τον Εθνικό Βατερού, στο πλαίσιο της Α' Φάσης του Κυπέλλου.

Οι «μπλε» με τα γκολ των Ευθυμιάδη και Λάμπρου πήραν προβάδισμα στην αναμέτρηση, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν σε 2-1 με τον Πιστόλα, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή.

Το παιχνίδι ήταν για γερά νεύρα, αφού μέσα στον αγωνιστικό χώρο οι παίχτες ουκ ολίγες φορές διαπληκτίστηκαν σε έντονο ύφος, με τον κύριο Γεωργιάδη να μοιράζει αρκετές κίτρινες κάρτες. Με δέκα παίχτες τελείωσαν και οι δύο αντίπαλοι το παιχνίδι, αφού στο 73ο λεπτό ο Κασαπίδης (Μακεδονικός Κοζάνης) αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα για σπρώξιμο, ενώ ο Πολυχρονίδης (Εθνικός Βατερού) στο ίδιο λεπτό πήρε δύο κίτρινες κάρτες και αποβλήθηκε. Μάλιστα λίγο έλειψε οι δύο παίχτες να πιαστούν στα χέρια, αλλά οι ψυχραιμότεροι ηρέμησαν τα πνεύματα.

Σαν να μην έφταναν αυτά, παρεξήγηση προκλήθηκε και ανάμεσα στους προπονητές, οι οποίοι μετά από μεγάλο διαπληκτισμό, τα «βρήκα» με τον διαιτητή της αναμέτρησης να τους κάνει συστάσεις.

Στα αγωνιστικά ο Εθνικός Βατερού έχανε τις ευκαιρίες, ενώ ο Μακεδονικός Κοζάνης έβαζε τα γκολ, αφού αποδείχτηκε πως είχε την ουσία, παίρνοντας έτσι την πρόκριση.

Οι παίχτες του κύριου Κουτσώνα πραγματοποίησαν συνολικά 10 τελικές προσπάθειες στις αντίπαλη εστία, με  μοιραίο παίχτη τον Χάρη Σακαλή, ο οποίος «σπατάλησε» κλασσικές ευκαιρίες για γκολ.

Από την άλλη οι παίχτες του κύριου Καραθανάση έκαναν συνολικά τρεις καθαρές ευκαιρίες, σκοράροντας στις δύο.

Ο Εθνικός Βατερού ξεκίνησε δυνατά το ματς, αφού στο 5ο λεπτό ο Κίλης έκανε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να κοντράρει και να περνάει ελάχιστα δίπαλ από το δοκάρι σε κόρνερ. Στο 12’ ο Αποστολόπουλος θα βγει τετ α τετ, θα σουτάρει αλλά ο Πάντος θα αποκρούσει την μπάλα. Η πρώτη καλή ευκαιρία για τον Μακεδονικό ήρθε στο 23ο λεπτό,  με τον Δημητριάδη να κάνει το σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή και τον Κεντεποζίδη να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 33ο λεπτό, ο Κουρτίδης θα βγει τετ α τετ, θα κάνει ψηλοκρεμαστό σουτ, αλλά η μπάλα θα περάσει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού και ενώ το Βατερό έψαχνε το γκολ, ο Μακεδονικός Κοζάνης με υποδειγματική αντεπίθεση θα ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα μετά από πανέμορφη μακρινή μπαλιά του Αγγέλου, ο Νικολάου θα βγει απέναντι από τον Κεντεποζίδη, θα σπάσει την μπάλα στον Ευθυμιάδη, ο οποίος σε κενή εστία θα σκοράρει για το 1-0.

Στο 40ο λεπτό ο Κίλης θα εκτελέσει το κόρνερ, με το Σακαλή ανενόχλητο να πιάνει την κεφαλιά και τον Πάντο να μπλοκάρει την μπάλα. Δύο λεπτά αργότερα θα έρθει και άλλη ευκαιρία για το Βατερό, με τον Σακαλή να κάνει δυνατό σουτ από διαγώνια θέση, και τον Πάντο να αποκρούει πολύ δύσκολα την μπάλα. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους, με το σκορ να μένει στο 1-0 για τους «μπλε».

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Εθνικός Βατερού θα μπει και πάλι δυνατά, με τον Σακαλή να χάνει ακόμα μία ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων θα βγει απέναντι από τον Πάντο και αντί να πλασάρει στην προσπάθεια του να τον περάσει, ο τερματοφύλακας του Μακεδονικού με τάκλιν θα απομακρύνει την μπάλα.  Στο 55’ μετά από σέντρα του Κίλη, ο Μανώλας θα πιάσει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα θα περάσει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.

Στο 66’ ο Χάρης Σακαλής θα βγει για ακόμα μία φορά σε τετ α τετ, θα σουτάρει δυνατά αλλά ο Πάντος θα αποκρούσει και πάλι την μπάλα. Έτσι αφού οι φιλοξενούμενοι έχαναν την μία ευκαιρία πίσω από την άλλη, ο Μακεδονικός Κοζάνης βρήκε ξανά τον τρόπο να «χτυπήσει» τον αντίπαλο στο 67ο λεπτό. Συγκεκριμένο ο Ευθυμιάδης θα βγάλει πανέμορφη κάθετη μπαλιά στον Λάμπρου, ο οποίος θα βγει τετ α τετ με τον Κεντεποζίδη, θα πλασάρει στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Στο 73’ θα «ανάψουν» τα αίματα για τα καλά, αφού ο Πολυχρονίδη θα κάνει σκληρό μαρκάρισμα στον Κασαπίδη στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Τα «γαλλικά» μεταξύ των δύο δεν άργησαν, με τον Κασαπίδη να σπρώχνει τον Πολυχρονίδη ρίχνοντάς τον κάτω. Ο κύριος Γεωργιάδης θα βγάλει απευθείας κόκκινη κάρτα στον παίχτη του Μακεδονικού, ενώ ο παίχτης του Βατερού θα αποβληθεί και αυτός με δύο κίτρινες κάρτες.

Το ματς συνεχίστηκε με τον Πιστόλη που είχε περάσει ως αλλαγή να βάζει «φωτιά» στο παιχνίδι. Ο μεσοεπιθετικός του Εθνικού Βατερού, μετά από ατομική προσπάθεια στο 81ο λεπτό, θα κάνει πολύ δυνατό σουτ στα όρια της περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Πάντου για το 2-1, δίνοντας έτσι νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Ο Μακεδονικός Κοζάνης κλείστηκε πίσω, ενώ η ομάδα του Βατερού πίεζε για να ισοφαρίσει. Στο 86ο λεπτό ο Μανώλας θα πιάσει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, με τον Πάντο να αποκρούει την μπάλα σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, με τον κύριο Γεωργιάδη να σφυρίζει για τελευταία φορά και τον Μακεδονικό Κοζάνης να παίρνει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Εκεί θα αντιμετωπίσει το νικητή από το ζευγάρι «Κένταυρος Πρωτοχωρίου – Φ.Σ. Κοζάνη».

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μακεδονικός Κοζάνης: (Καραθανάσης) Πάντος, Δημητριάδης (58’ Παπαδημητρίου), Ζιάμπρας, Αντωνόπουλος, Μουρατίδης, Τσιάμης, Ευθυμιάδης, Τρομπούκης, Νικολάου (65’ Κασαπίδης), Αγγέλου (55’ Λάμπρου), Γεωργιάδης (58’ Λαβαντσιώτης)

Στον πάγκο: Γρηγοριάδης, Βαρτζώκας, Ευαγγελόπουλος

Εθνικός Βατερού: (Πατσώνας) Κεντεποζίδης, Σαλονικίδης, Κουρτίδης, Πολυχρονίδης, Κίλης, Μανώλας, Σακαλής (71’ Γούλης), Λεωνιδάκης, Χατζηζήσης (55’ Κουτερης), Λαζαρίδης (51’ Πιστόλας) , Αποστολόπουλος

Στον πάγκο: Σιδέρης, Ιωαννίδης, Μυλωνάς, Παυλίδης

Διαιτητής: Γεωργιάδης Γ.

Βοηθοί: Παπαδόπουλος Θ. | Κατσούμπας Α.

Γιατρός: Σιδηράς

Δείτε τις φωτογραφίες του www.top-sport.gr:

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Σωκράτης Μάλαμας και Ιουλία Καραπατάκη στην Ποντοκώμη την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 !
Super Market
ΑΑΔΕ / Ενώπιον κατασχέσεων πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι – Περίπου 4 εκατ. πολίτες με χρέη

ΑΑΔΕ / Ενώπιον κατασχέσεων πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι – Περίπου 4 εκατ. πολίτες με χρέη


Το οικονομικό αδιέξοδο που βιώνει ένα μεγάλο μέρος της…

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας - Εορδαίας: Πασχαλινό Εορταστικό Ωράριο 2024

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας - Εορδαίας: Πασχαλινό Εορταστικό Ωράριο 2024


Ενημερώνουμε τους καταναλωτές, εργαζόμενους και εμπόρ…

Θέσεις εργασίας στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας - Κάνε την αίτησή σου

Θέσεις εργασίας στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας - Κάνε την αίτησή σου


Θέσεις εργασίας στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονί…

Τα βασανιστήρια της Χούντας [video]
Νέα Φτώχεια για τους Δυτικομακεδόνες με τα Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια (Ε.Π.Σ.) Πυρήνα Ζώνης Απολιγνιτοποίησης (Ζ.ΑΠ.) | του ΧΡΗΣΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ