IOANNOU banner orizontio

ACSORIZONTIO

Aντιδραστική ιδεολογικοπολιτική εκστρατεία με πολλαπλούς στόχους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Άρθρο του Δημήτρη Δεσύλλα, μέλους της ΠΕ του ΝΑΡ, στην "Εφημερίδα των Συντακτών" στις 5/9/2017:

Η κατάπτυστη ταύτιση «κομμουνισμού - ναζισμού» δεν ήταν ένας αυγουστιάτικος «κεραυνός εν αιθρία», ένα καπρίτσιο ή μια φασιστική «ιδιαιτερότητα» της εσθονικής προεδρίας της Ε.Ε. Πρόκειται για τεράστια αντιδραστική ιδεολογικοπολιτική εκστρατεία, που από το 2009 καθοδηγεί επισήμως η ίδια η Ε.Ε. (με απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου, «προγράμματα» και χρηματοδοτήσεις).

Με πρόθυμους κολαούζους, σε κάθε χώρα, τους κάθε λογής ακροδεξιούς και φασίστες, κρυφούς και φανερούς. Η συντονισμένη εκστρατεία όλων αυτών υπογραμμίζει την αντιδραστική μετάλλαξη της αστικής δημοκρατίας και της Ε.Ε. σε συνθήκες βαθιάς και δομικής καπιταλιστικής κρίσης και έχει πολλαπλούς πολιτικούς στόχους:

Πρώτο: Μετά τις ναζιστικές προκλήσεις και τη δολοφονία της αντιφασίστριας Χέδερ στο Σάρλοτσβιλ των ΗΠΑ και πριν από την 4η επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, η αντιδραστική Ε.Ε. και η ακροδεξιά ηγεσία του Τραμπ στις ΗΠΑ, επιχειρούν να αναβιώσουν την αντιδραστική πολιτική γραμμή «των δύο άκρων».

Δεύτερο: Οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ε.Ε. και της χώρας μας επιχειρούν να «ξεπλύνουν» τον Χίτλερ, τους γερμανοτσολιάδες, τους ταγματασφαλίτες, τους δολοφόνους του Λαμπράκη, του Πέτρουλα, του Τεμπονέρα και του Φύσσα, να τους προβάλουν ως σύγχρονα πολιτικά «υποδείγματα». Κυρίως να μετατοπίσουν συνολικά το πολιτικό σκηνικό, στην Ε.Ε. και στη χώρα μας, σε ακροδεξιά - αντιδραστική κατεύθυνση.

Τρίτο: Αναζωπυρώνουν τον χρεοκοπημένο και καταδικασμένο στη λαϊκή συνείδηση αντικομμουνισμό, γιατί στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης και της βάρβαρης αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης - Ε.Ε. - κεφαλαίου, δεν έχουν τίποτα θετικό να προτείνουν απέναντι στους σύγχρονους προβληματισμούς και τις βαθύτερες αναζητήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας.

Τέταρτο: Nα αμαυρώσουν την ακτινοβολία, την επικαιρότητα και τη σύγχρονη ανατρεπτική δυναμική της μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης, μπροστά στην 100ή επέτειό της. Να την ταυτίσουν με τη χρεοκοπία και κατάρρευση των ιδιόμορφα εκμεταλλευτικών καθεστώτων του ανύπαρκτου «υπαρκτού σοσιαλισμού», ή ακόμα και με τις διώξεις και εκτελέσεις των μπολσεβίκων από τον Στάλιν – που είναι καταδικαστέες, η καταδίκη τους πρέπει να γίνεται «από τα αριστερά», αλλά δεν μπορούν με τίποτα να εξισωθούν με τη ναζιστική θηριωδία, με το Ολοκαύτωμα και με τα 70 εκατομμύρια νεκρούς-θύματα του φασισμού.

Πέμπτο: Να επιβάλουν στη νεολαία, στους εργαζόμενους και στους λαούς τις ανιστόρητες απόψεις περί «τέλους» της ταξικής πάλης και της ιστορίας και περί «ΤΙΝΑ» (δεν υπάρχει εναλλακτική λύση) απέναντι στον σημερινό ολοκληρωτικό καπιταλισμό. Να συκοφαντήσουν τον Μαρξ και τον μαρξισμό, τη φιλοσοφία, θεωρία και πρακτική της εργατικής χειραφέτησης και της κοινωνικής απελευθέρωσης, που ενέπνευσε και εμπνέει τα πιο φωτεινά μυαλά της ανθρωπότητας. Οπως, για παράδειγμα, το διάσημο ζευγάρι του ποιητή Σεργκέι Γεσένιν και της χορεύτριας Ισιδώρας Ντάνκαν, που οργάνωσαν εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη και διακήρυξαν ότι «ο κομμουνισμός είναι η μαχητική σημαία όλων των ελευθεριών»!

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση με το 4ο Συνέδριό του (1-2-3 Δεκέμβρη 2017) επιχειρεί απέναντι στο καπιταλιστικό «ΤΙΝΑ» να αντιτάξει το εργατικό και νεανικό, επαναστατικό «ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ» της εποχής μας. Μια νέα κομμουνιστική ελπίδα, για έναν κόσμο χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, αποξένωση, καταπίεση, πόλεμο και περιβαλλοντική καταστροφή.

Με τις θέσεις της Π.Ε. για το 4ο Συνέδριο διατυπώνουμε την τολμηρή πρόταση για ένα νέο Πρόγραμμα και Κόμμα Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης, αποφασιστικής συγκέντρωσης των συνειδητών δυνάμεων που εμπνέονται από την κομμουνιστική δυνατότητα και τάση της εποχής και θέλουν να συμβάλουν σε μια συνολική κομμουνιστική στρατηγική απάντηση: με την επαναστατική αντικαπιταλιστική τακτική και την εργατική πολιτική που θα την υπηρετεί, για το άλμα της αντικαπιταλιστικής επανάστασης με κομμουνιστικό περιεχόμενο.

Χωρίς στάδια, ενδιάμεσες καταστάσεις, απάτες και αυταπάτες για έναν καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο. Με τον ρεαλισμό της ανατροπής και όχι με τη μιζέρια του μικρότερου κακού και του «εφικτού» που τα έκανε όλα ανέφικτα.

Η τραγωδία του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ φρέσκια και πολύ οδυνηρή για να επιτρέπει διαχειριστικές επαναλήψεις. Ούτε βέβαια φέρνουν ελπίδα οι λογικές που αρνούνται το πρόγραμμα και το μέτωπο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής της επίθεσης κυβέρνησης - Ε.Ε. - κεφαλαίου, με πρόσχημα την ενίσχυση του κόμματος και στο όνομα μιας ακαθόριστης λαϊκής εξουσίας (χωρίς επανάσταση).

Συζητούμε ανοιχτά και θέλουμε τη γνώμη και τη συμμετοχή όλων εκείνων που εμπνέονται από την αναγκαιότητα μιας ανατρεπτικής, αντικαπιταλιστικής και σύγχρονα Κομμουνιστικής Αριστεράς, που θα δώσει τη μάχη μέχρι το τέλος, μέχρι τη νίκη.

Δημήτρης Δεσύλλας, μέλος της Π.Ε. του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

http://www.narnet.gr/

Δημοφιλή Νέα

Πόρτα
Εικόνες εγκατάλειψης στη μοναδική παιδική χαρά στο Μεσόβουνο του Δήμου Εορδαίας ! (φωτογραφίες)

Εικόνες εγκατάλειψης στη μοναδική παιδική χαρά στο Μεσόβουνο του Δήμου Εορδαίας ! (φωτογραφίες)


Εικόνα θλίψης και πλήρους εγκατάλειψης μεταφέρουν κάτοικοι του Μεσοβούνου

Πολιτιστικός σύλλογος Ποντοκώμης: Μεγάλη Ποντιακή βραδιά την Παρασκευή 27 Ιουλίου
Κώστας Καρυωτάκης:
Οδοιπορικό του ΑΠΕ-ΜΠΕ στις Πρέσπες από τον Γιώργο Κουβαρά την Δευτέρα 23 Ιουλίου (video)

Οδοιπορικό του ΑΠΕ-ΜΠΕ στις Πρέσπες από τον Γιώργο Κουβαρά την Δευτέρα 23 Ιουλίου (video)


Νέα δυναμική αποκτά η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής των Πρεσπών από το καλό κλίμα στις σχέσεις τη…

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος δημιουργός Μάνος Ελευθερίου

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος δημιουργός Μάνος Ελευθερίου


Πέθανε τα ξημερώματα της Κυριακής, σε ηλικία 80 ετών ο σπουδαίος Έλληνας ποιητής, στιχουργός και

Ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (ΓΚΠΔ) της ΕΕ.

Ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (ΓΚΠΔ) της ΕΕ.


Με έναρξη ισχύος από την 25η Μαΐου 2018, ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων»(ΓΚΠΔ) της ΕΕ ενα…

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα