IOANNOU banner orizontio

ACSORIZONTIO

Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαίδευτικών Π.Ε.: Πρώτο κουδούνι - τέταρτο μνημόνιο

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Μια ακόμα σχολική χρονιά ξεκινάει και τα προβλήματα στη δημόσιας εκπαίδευσης οξύνονται. Παρά τις στοχευμένες ρυθμίσεις της κυβέρνησης  για το στιγμιότυπο του πρώτου κουδουνιού

της 11ης Σεπτέμβρη, την επίσπευση της πρόσληψης του πρώτου κύματος των αναπληρωτών και τη διευθέτηση του εκπαιδευτικού προσωπικού με ελάχιστες μεταθέσεις- αποσπάσεις αλλά και  στοχευμένες υπεραριθμίες-μετακινήσεις , όλες οι κινήσεις του Υπουργείου Παιδείας πριν την έναρξη της φετινής χρονιάς έγιναν κάτω από συγκεκριμένες στοχεύσεις: α) τη θεσμική θωράκιση των περικοπών σε εκπαιδευτικό έργο και  εκπαιδευτικούς, που εισήγαγαν οι ρυθμίσεις και οι Υ.Α. Φίλη για όλες τις βαθμίδες τις εκπαίδευσης β) την εισαγωγή  νέων  θεσμικών  δρόμων συμμόρφωσης του εκπαιδευτικού τοπίου στις απαιτήσεις της έκθεσης του ΟΟΣΑ για «εξορθολογισμό δομών και προσωπικού στη Δημόσια  Εκπαίδευση» γ) την ετοιμασία για τη γενικευμένη εφαρμογή της αξιολόγησης σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών και την προώθησή της μέσα στη νέα χρονιά, μετά την  επιλογή-αξιολόγηση και τοποθέτηση των νέων διευθυντών που προηγήθηκε.

Άλλη μια χρονιά ξεκινάει, ή όγδοη στα χρόνια των μνημονίων, και δεν  έγιναν πάλι μόνιμοι διορισμοί, καθώς, όπως παραδέχεται κι αποδέχεται η Κυβέρνηση, οι «θεσμοί» συνδέουν τους όποιους μελλοντικούς διορισμούς στην εκπαίδευση με την ολοκλήρωση της εφαρμογής της αξιολόγησης, που έχει ως  απώτερο στόχο είτε την κινητικότητα είτε τις απολύσεις. Κι έτσι τα 24.000 κενά κατά το Υπουργείο, που είναι πολύ περισσότερα σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες, θα καλυφθούν (αν καλυφθούν) από αναπληρωτές, εντείνοντας το καθεστώς ομηρίας κι ανασφάλειας χιλιάδων συναδέλφων κι ελαστικοποιώντας παραπέρα τις εργασιακές σχέσεις στην εκπαίδευση.

Άλλη μια χρονιά ξεκινάει, η πρώτη εν μέσω του τέταρτου μνημονίου, που εντείνει τη λεηλασία στους μισθούς και τις συντάξεις, στη δημόσια περιουσία και τη λαϊκή κατοικία, τη φοροεπιδρομή στα πληβειακά στρώματα, την ανεργία και την  κατεδάφιση των κοινωνικών αγαθών, στοιχεία μιας πολιτικής που συνεχίζεται αμείωτη για όγδοη συνεχή χρονιά, δημιουργώντας συνθήκες κοινωνικής κόλασης…

Το νέο ΠΔ (79)

Σημαντικό θεσμικό βήμα για την προώθηση του επόμενου γύρου της αναδιάρθρωσης στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση  είναι το νέο Π.Δ(79) για τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων. Ένα προεδρικό διάταγμα που:

 • Διαμορφώθηκε χωρίς καμιά συζήτηση, διάλογο κι ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας, υπογράφτηκε και δημοσιεύτηκε μέσα στον Αύγουστο. Είναι προϊόν νεοφιλελεύθερης έμπνευσης και μνημονιακής προσαρμογής, θωρακίζοντας θεσμικά τα μέτρα Φίλη, που συρρίκνωσαν εκπαιδευτκές δομές, οδηγώντας σε μετακινήσεις συναδέλφων, αλλά και στην απόλυση χιλιάδων αναπληρωτών μέσω της μη επαναπρόσληψής τους.
 • Θεσμοθετεί νέους μηχανισμούς περικοπών και αίρει κατακτήσεις, όπως αυτή του απαραβίαστου των γεωγραφικών ορίων των σχολείων, ανοίγοντας το δρόμο για τους 25 μαθητές σε κάθε τμήμα, αλλά και της συνολικής αμφισβήτησης των ορίων και των οργανικών θέσεων των σχολικών μονάδων:Συγκροτεί τριμελείς επιτροπές σε κάθε Διεύθυνση για τη διεξαγωγή των εγγραφών που θα κατανέμουν τους μαθητές στα όμορα σχολεία, ώστε να μην δημιουργούνται δεύτερα τμήματα στα σχολεία, όταν ο αριθμός τους ξεπερνά τους 25! Ενσωματώνει και αναβαθμίζει οδηγίες που οδηγούν σε συμπτύξεις τμημάτων. Εισάγει νέους μηχανισμούς  ασφυκτικού ελέγχου και λεόντειες προϋποθέσεις για τη συνέχιση της φοίτησης των μαθητών στο ολοήμερο σχολείο, με στόχο το κλείσιμο ολοήμερων τμημάτων.
 • Εντατικοποιεί τη σχολική καθημερινότητα, ενισχύει τον ιεραρχικό γραφειοκρατικό έλεγχο στη λειτουργία του σχολείου, το διοικητισμό, τις αρμοδιότητες των στελεχών-κυρίως των σχολικών συμβούλων αλλά και των διευθυντών, απαξιώνει το σύλλογο διδασκόντων, αίροντας ακόμα και το δικαίωμα συμμετοχής του στη διαμόρφωση του εβδομαδιαίου ωρολογίου προγράμματος. Ετοιμάζει σε κάθε σχολική μονάδα το κλίμα και τους όρους για την εποχή του ασφυκτικού ελέγχου και της αξιολόγησης.
  • Βάζει ξανά το σχολείο στη νεοσυντηρητική ναφθαλίνη, γεγονός που δε διαστρέφεται, παρά τις απόπειρες αποπροσανατολισμού που επιχειρήθηκαν τόσο από την κυβέρνηση όσο κι από την αντιπολίτευση, αφού διατηρείται ο θεσμός των μεταξικών παρελάσεων κι ενισχύεται όλο το πλαίσιο του ιδεολογικού φρονηματισμού και της θρησκευτικής επιβολής στο σχολείο. Είναι μια πολιτική επιλογή που μαζί με τη νεοφιλελεύθερη προσαρμογή  της εκπαίδευσης κάνει τελικά όλο και πιο μεγάλη την απόσταση του σημερινού σχολείου, από το σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών.

Το μέλλον του σχολείου θα γραφτεί από τις αντιστάσεις μας

Η ενσωμάτωση στο νέο Π.Δ της κατάκτησης του κινήματος και των πρωτοβάθμιων εκπαιδευτικών σωματείων για την προσμέτρηση της ώρας της σίτισης, αναδεικνύει έντονα την εκτίμησή μας πως για κάθε μικρό και μεγάλο εργασιακό και μορφωτικό δικαίωμα  θα χρειαστεί σκληρή και ανυποχώρητη μάχη. Την περσινή χρονιά τα πρωτοβάθμια σωματεία με τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις  στις  Διευθύνσεις και τις περιφέρειες έσπασαν την αγωνιστική απραξία των Ομοσπονδιών και αμφισβήτησαν τα μέτρα Φίλη ζητώντας την κατάργησή τους. Διεκδικούμε φέτος την κατάργηση του ΠΔ 79 και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των πρωτοβάθμιων συλλόγων για να μην χωνευθεί το νέο θεσμικό πλαίσιο των περικοπών, διεκδικώντας ανυποχώρητα:

 • Δάσκαλο για κάθε τμήμα τάξης του Δημοτικού σχολείου  και τον ορισμό για κάθε 50 μαθητές  στο ολοήμερο ενός επιπλέον δασκάλου για να μην μετατραπεί σε φύλαξη και να μη γίνονται λάστιχο τα ωράρια των εκπαιδευτικών της πρωϊνής ζώνης.
 • Κάλυψη με έναν εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής για κάθε αίτηση σε παράλληλη στήριξη, και έναν σε κάθε τμήμα ένταξης. Καμιά πλεονάζουσα ώρα να μην καλύψει την παράλληλη στήριξη. Να δοθούν όλες οι απαραίτητες ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας στα τμήματα.
 • Κάλυψη αποκλειστικά από τις αναγκαίες ειδικότητες όλων των προβλεπόμενων ωρών των γνωστικών αντικειμένων ειδικοτήτων και στην πρωινή ζώνη και στο ολοήμερο. Να μην ανατίθενται από συλλόγους διδασκόντων μαθήματα εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, σε ΠΕ 70
 • Την άμεση και πλήρη κάλυψη με τις αντίστοιχες προσλήψεις εκπαιδευτικών σε όσα κενά καταγράφονται με το πρώτο κουδούνι σε κάθε σχολική μονάδα σε νηπιαγωγούς και δασκάλους γενικής και ειδικής αγωγής (ειδικά σχολεία, τμήματα ένταξης, παράλληλη στήριξη, τάξεις υποδοχής), εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων (αγγλικών, γαλλικών, γερμανικών, φυσικής αγωγής, μουσικής, εικαστικών, θεατρικής αγωγής, πληροφορικής), ενισχυτική διδασκαλία και ολοήμερο
  • Ένταξη όλων των προσφυγόπουλων στα πρωινά σχολεία και νηπιαγωγεία. Έναν δάσκαλο σε κάθε τάξη υποδοχής και ικανοποίηση όλων των αιτημάτων ίδρυσης ΤΥ, ανεξάρτητα από την τυπική πλήρωση των όρων.
  • Χωρισμός όλων των πληθωρικών τμημάτων με βάση τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος-Καμία σύμπτυξη τμήματος.
  • Δύο νηπιαγωγούς για κάθε ολοήμερο νηπιαγωγείο. Σεβασμό στις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων των νηπιαγωγείων για αμιγή ολοήμερα τμήματα κι εναλλασσόμενη βάρδια.
  • Διαμόρφωση του εβδομαδιαίου ωρολογίου προγράμματος με δημοκρατική συζήτηση του συλλόγου διδασκόντων

Θεωρούμε ως κρίσιμο ζήτημα της επόμενης περιόδου την προετοιμασία του κινήματος για την αναμέτρηση με την αξιολόγηση. Με οδηγό την ήττα του Υπουργείου Παιδείας στις 20 Ιούνη, στην αξιολόγηση των διευθυντών των σχολικών μονάδων από τους συλλόγους διδασκόντων και τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία-αποχή, καλέσαμε τη ΔΟΕ στο καλοκαιρινό Συνέδριο της Ομοσπονδίας, να κηρύξει με τη νεα χρονιά  απεργία–αποχή από κάθε διαδικασία αυτοαξιολόγησης και αξιολόγησης, που  βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κυβερνητικής ατζέντας σε υλοποίηση μνημονιακών δεσμεύσεων και της έκθεσης του ΟΟΣΑ. Η ΔΟΕ οφείλει να το κάνει χωρίς άλλες καθυστερήσεις, πριν δεχτούμε αιφνιδιασμούς και τετελεσμένα. Στηρίζουμε στον αγωνιστικό συντονισμό και τη δράση των πρωτοβάθμιων συλλόγων τη θέση μας για ένα καθαρό «όχι στην αξιολόγηση» χωρίς τα μισόλογα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, την κατάργηση της αξιολόγησης κάθε είδους και κάθε μορφής αλλά και όλου του θεσμικού πλαισίου αναφοράς της, σε ένα δημοκρατικό σχολείο με όλη την εξουσία στους συλλόγους διδασκόντων και με ξήλωμα όλου του μηχανισμού των αξιολογητών.

Η ελαστική εργασία, η ομηρία κι η ανασφάλεια δεκάδων χιλιάδων συναδέλφων αναπληρωτών και αδιορίστων όλων των ειδικοτήτων αποτελεί σημαντική αναγκαιότητα για κινηματική δράση την επόμενη περίοδο. Διεκδικούμε μαζικούς μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των κενών με βάση την προϋπηρεσία και το χρόνο λήψης πτυχίου, ενάντια στα κάθε λογής προσοντολόγια. Διεκδικούμε το μόνιμο διορισμό όλων των αναπληρωτών όλων ειδικοτήτων που έχουν υπογράψει έστω και μια σύμβαση εργασίας  στην εκπαίδευση. Παλεύουμε για πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όλους τους αναπληρωτές, ίδια με των μονίμων. Δε συναινούμε στον παραταξιακό κατακερματισμό των συλλογικοτήτων της ελαστικής εργασίας. Δίνουμε μάχες ενάντια στο συντεχνιασμό, υπερασπίζοντας τη δουλειά κάθε συναδέλφου στο δημόσιο σχολείο με σεβασμό στα επαγγελματικά δικαιώματα των βασικών πτυχίων που επιχειρούνται να συνθλιβούν από τις μυλόπετρες των πάσης φύσεως προσοντολογίων, αλλά και των δεύτερων και τρίτων αναθέσεων.

Τέλος, κρίσιμος για την απόπειρα εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης είναι ο κρίκος του δημόσιου νηπιαγωγείου. Το αίτημα για δωδεκάχρονο σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή σε ενιαίο δεκατετράχρονο σχεδιασμό της γενικής εκπαίδευσης επιτάσσει την άμεση εγγραφή όλων των παιδιών 4-6 ετών στο δημόσιο νηπιαγωγείο. Η μάχη για το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του νηπιαγωγείου, την ολοκληρωμένη λειτουργία του, την ενίσχυση των υποδομών του και την υπεράσπιση των εργασιακών σχέσεων των νηπιαγωγών αποτελεί όρο για την αποτελεσματική μας αντίσταση στη συνολική απόπειρα απαξίωσης και αποδόμησης της δημόσιας εκπαίδευσης.  

Με όλους τους εργαζόμενους για μια άλλη νικηφόρα πορεία

Όσα συμβαίνουν στην εκπαίδευση δεν είναι κεραυνός εν αιθρία ούτε ένα αποσπασματικό στιγμιότυπο. Όλη η κοινωνία υφίσταται τα σκληρά μέτρα μιας βαθιά ταξικής πολιτικής που υλοποιεί η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, μέτρα που συναντούν την πλήρη συναίνεση όλου του υπόλοιπου μνημονιακού μπλοκ (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΚ). Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι όλοι οι αγώνες μας ενάντια στην αποδόμηση της δημόσιας εκπαίδευσης, για να έχουν στηρίγματα και νικηφόρα πορεία πρέπει να συναντηθούν με τους αγώνες της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας για την ανατροπή  και τη ρήξη με το μνημονιακό καθεστώς, την ΕΕ, την ΟΝΕ, το ΔΝΤ.

Η Πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών, παρά την περιχαρακωμένη στάση άλλων δυνάμεων του ριζοσπαστικού χώρου, στάση που ευνόησε και ευνοεί εκ των πραγμάτων τα σχέδια του νέου και παλιού κυβερνητικού συνδικαλισμού, θα συνεχίσει να χτίζει στους συλλόγους και τα πρωτοβάθμια σωματεία το ενωτικό μέτωπο, να σπάει την κομματική και παραταξιακή περιχαράκωση, να αναδεικνύει την αναγκαιότητα ενός αγωνιστικού σχεδίου πραγματικών αγώνων σύγκρουσης και ανατροπής, ως του μόνου δρόμου για μια νικηφόρα πορεία της μαχόμενης εκπαίδευσης και της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας

 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ

Μέλος του Συλλόγου Π.Ε.Κοζάνης

 

  

Δημοφιλή Νέα

Πόρτα
Εικόνες εγκατάλειψης στη μοναδική παιδική χαρά στο Μεσόβουνο του Δήμου Εορδαίας ! (φωτογραφίες)

Εικόνες εγκατάλειψης στη μοναδική παιδική χαρά στο Μεσόβουνο του Δήμου Εορδαίας ! (φωτογραφίες)


Εικόνα θλίψης και πλήρους εγκατάλειψης μεταφέρουν κάτοικοι του Μεσοβούνου

Πολιτιστικός σύλλογος Ποντοκώμης: Μεγάλη Ποντιακή βραδιά την Παρασκευή 27 Ιουλίου
Κώστας Καρυωτάκης:
Οδοιπορικό του ΑΠΕ-ΜΠΕ στις Πρέσπες από τον Γιώργο Κουβαρά την Δευτέρα 23 Ιουλίου (video)

Οδοιπορικό του ΑΠΕ-ΜΠΕ στις Πρέσπες από τον Γιώργο Κουβαρά την Δευτέρα 23 Ιουλίου (video)


Νέα δυναμική αποκτά η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής των Πρεσπών από το καλό κλίμα στις σχέσεις τη…

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος δημιουργός Μάνος Ελευθερίου

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος δημιουργός Μάνος Ελευθερίου


Πέθανε τα ξημερώματα της Κυριακής, σε ηλικία 80 ετών ο σπουδαίος Έλληνας ποιητής, στιχουργός και

Ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (ΓΚΠΔ) της ΕΕ.

Ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (ΓΚΠΔ) της ΕΕ.


Με έναρξη ισχύος από την 25η Μαΐου 2018, ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων»(ΓΚΠΔ) της ΕΕ ενα…

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα