IOANNOU banner orizontio

ACSORIZONTIO

Πολιτιστικός Σύλλογος Βόρειο Πεδίο: Θεατρικά Εργαστήρια & Εργαστήρι Κινηματογράφου 2017-2018

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το ΒΟΡΕΙΟ ΠΕΔΙΟ, λειτουργεί και φέτος τα πετυχημένα Θεατρικά του εργαστήρια που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους! Ενώ παράλληλα λειτουργεί και το εργαστήρι Κινηματογράφου για τους λάτρεις της Έβδομης Τέχνης.

Από μικρά παιδιά Νηπιαγωγείου μέχρι τους ενήλικες που θέλουν να αποδράσουν από την καθημερινότητα! Πολύ κέφι, δημιουργία, ανάδειξη των χαρισμάτων αλλά και αποτελεσματική παρέμβαση στις αδυναμίες που έχει ο καθένας. Αυτά τα εγγυώνται οι έμπειροι και προπαντός εξειδικευμένοι δάσκαλοι θεάτρου που διδάσκουν στο ΒΟΡΕΙΟ ΠΕΔΙΟ. Επαγγελματίες θεατρολόγοι, παιδαγωγοί αλλά και ηθοποιοί, απόφοιτοι δραματικών σχολών, εγγυώνται για το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του καθένα ξεχωριστά!

Το θέατρο είναι μια μαγική διαδικασία που μπορεί να την ζήσει ο οποιοσδήποτε μέσα από δράσεις, συνεργασία, παιχνίδι, διασκέδαση, και ξενοιασιά! Δεν χρειάζεται τίποτε, παρά μόνο καλή διάθεση, δυο ώρες ελεύθερου χρόνου την εβδομάδα, ελαφρύ ντύσιμο και πολύ χαμόγελο!!!

Θα λειτουργήσουν τμήματα Νηπίων, και όλων των τάξεων του Δημοτικού καθώς και εφηβικά τμήματα Γυμνασίου και Λυκείου. Και φυσικά τα τρία έτη των ενηλίκων, όπως χρόνια λειτουργούν και έχουν αναδείξει πλήθος ανθρώπων που αγάπησαν το θέατρο και ασχολήθηκαν με αυτό.

ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΩΝ – ΤΜΗΜΑ Α – Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ Γ – Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ Ε – ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

(Διαβαθμισμένα ανάλογα με την ηλικία)

Για τα μικρά παιδιά: (ΝΗΠΙΑ – Α – Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Διάρκεια 1 ώρα και 30 λεπτά την εβδομάδα)

Θεατρικά παιχνίδια, επικοινωνιακά παιχνίδια, κινητικά παιχνίδια, Θεατρικό παιχνίδι με αφορμή αγαπημένα παιδικά βιβλία, κουκλοθέατρο, παιχνίδια ρόλων και εργαστήρια με αφορμή παλιά και σύγχρονα παραμύθια, αφήγηση και δραματοποίηση παραμυθιών, θεατρικές παραστάσεις και μια παράσταση στο τέλος της χρονιάς.

Για τα μεγαλύτερα παιδιά του Δημοτικού: (Γ – Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, Ε – ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Διάρκεια 2 ώρες την εβδομάδα)

Θεατρικά παιχνίδια, ασκήσεις επικοινωνίας και συνεργασίας, ασκήσεις συγκέντρωσης, κινητικά παιχνίδια, παντομίμες, λόγος (φωνή, αναπνοή, άρθρωση, ενδυνάμωση), σώμα (κινητικές ασκήσεις και ασκήσεις δεξιοτήτων), θεατροποίηση και δραματοποίηση παραμυθιών, και παράσταση στο τέλος της χρονιάς.

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΦΗΒΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Τμήματα Γυμνασίου – Λυκείου: Διάρκεια: 2 ώρες την εβδομάδα)

Όλα τα παραπάνω και επιπλέον, στοιχεία υποκριτικής, σκηνοθεσίας, δραματοποιήσεις κειμένων και ποιημάτων, οργάνωση θεατρικής παράστασης.

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Διάρκεια: (Τουλάχιστον 2 ώρες την εβδομάδα)

Τα θεατρικά τμήματα ενηλίκων έχουν γράψει την δική τους ιστορία στην περιοχή. Ανέδειξαν πολλούς σημαντικούς ερασιτέχνες ηθοποιούς που διέπρεψαν σε παραστάσεις, ενώ ταυτόχρονα βοήθησαν πλήθος ενηλίκων  σε τομείς που υστερούσαν και χρειάζονταν ενδυνάμωση. Τα εργαστήρια ενηλίκων του ΒΟΡΕΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης, ξενοιασιάς, διασκέδασης, ηρεμίας αλλά και εισάγουν σε έναν μαγικό κόσμο που κάνει τους συμμετέχοντες να νιώθουν πως ξεφεύγουν από τα προβλήματα της καθημερινότητας και έρχονται κοντά ο ένας στον άλλο, δημιουργώντας τις συνθήκες σύνθετων και ολοκληρωμένων δράσεων. Μέσα από το ομαδικό πνεύμα των ασκήσεων οι συμμετέχοντες αποκτούν αυτοπεποίθηση και άλλη «ματιά» για τα πράγματα.

Διδάσκονται: Θεατρική έκφραση, δυναμική ομάδας, καλλιέργεια ρυθμού και κινητικών δεξιοτήτων, θεατρικό παιχνίδι, ανάπτυξη και προστασία φωνής, αναπνοή, σώμα, μονόλογοι, διάλογοι, σκηνοθετικές και σκηνογραφικές απόπειρες, ενδυνάμωση συγκέντρωσης, μνήμης, αυτοπεποίθησης, επικοινωνίας, αλληλεπίδρασης, θεωρία θεάτρου και οργανώνονται μικρές παραστάσεις.

Όσοι επιθυμούν εντάσσονται στην θεατρική ομάδα. Στο τέλος του τριετούς κύκλου δίνεται Βεβαίωση παρακολούθησης την οποία το κάθε μέλος μπορεί να χρησιμοποιήσει όπου αυτό επιθυμεί.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Διάρκεια: (Τουλάχιστον 2 ώρες την εβδομάδα)

Στην εποχή μας που χαρακτηρίζεται από την ανάδειξη της εικόνας σε κυρίαρχο μέσο μετάδοσης μηνυμάτων είναι αναγκαία η κριτική προσέγγιση στις οπτικές πληροφορίες που μας κατακλύζουν καθημερινά.
Το Κινηματογραφικό Εργαστήρι του Βόρειου Πεδίου στοχεύει στην προσφορά βασικών γνώσεων πάνω στη γλώσσα της κινούμενης εικόνας και στη δημιουργική έκφραση των συμμετεχόντων με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της εικόνας. Την φετινή περίοδο τα μαθήματα θα είναι διαφορετικά σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, αφού θα εμπεριέχουν λίγο από όλα. Θεωρία κινηματογράφου αλλά και πρακτική εξάσκηση από τους συμμετέχοντες δημιουργώντας διάφορα project, με έναν διαδραστικό τρόπο με στόχο όχι μόνο την εξοικείωση με το μέσο αλλά και την διασκέδαση. Πέρα από την θεωρία και πράξη, θα υπάρχουν φορές όπου θα γίνονται ανοιχτές για όλους προβολές ταινιών που άφησαν ιστορία στον κινηματογράφο.

(Τα μαθήματα επιμελείται ο Φάνης Τοψαχαλίδης.)

Οι εγγραφές έχουν αρχίσει και όλα τα τμήματα θα ξεκινήσουν την δράση τους από την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. (Μόνο 15 ευρώ το μήνα για όλα τα εργαστήρια).

Πληροφορίες για εγγραφές, ώρες και ημέρες μαθημάτων ή οτιδήποτε άλλο, στο τηλέφωνο της Γραμματείας του Βόρειου Πεδίου 2463505959, απογευματινές ώρες (6 – 9 μ.μ.), και στο τηλέφωνο 6986617999.

Επιπλέον, μπορείτε να δείτε την δράση μας στην σελίδα του facebook ΒΟΡΕΙΟ ΠΕΔΙΟ.

Ο Πρόεδρος

Ευστράτιος Ιορδανίδης

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής

Κων/νος Μπαμπίλας

 

Δημοφιλή Νέα

Εξιχνιάστηκε απάτη στην Πτολεμαΐδα, κατάφερε να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ από καταστηματάρχη.

Εξιχνιάστηκε απάτη στην Πτολεμαΐδα, κατάφερε να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ από καταστηματάρχη.


Σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος ενός 63χρονου ημεδαπού και μιας 55χρονης ημεδαπής για απάτη…

Σύγχρονοι Ελληνικοί Μύθοι

Σύγχρονοι Ελληνικοί Μύθοι


Γνωρίζετε ότι το ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων στο εργατικό δυναμικό της Ελλάδας (11%) είναι χαμηλό…

Ο...αγαπημένος Ζήκος έρχεται στο Ανοιχτό Θέατρο Ποντοκώμης το Σάββατο 30 Ιουνίου αλά....Ποντιακά. Δείτε το ρεπορτάζ (video)

Ο...αγαπημένος Ζήκος έρχεται στο Ανοιχτό Θέατρο Ποντοκώμης το Σάββατο 30 Ιουνίου αλά....Ποντιακά. Δείτε το ρεπορτάζ (video)


Ο αγαπημένος "Ζήκος" ανεβαίνει στην Ποντοκώμη και γίνεται..της κακομοίρας.

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 - ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ  - Καταιγίδες τοπικά ισχυρές με πιθανότητα να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 - ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ - Καταιγίδες τοπικά ισχυρές με πιθανότητα να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επι…

Ο...αγαπημένος Ζήκος έρχεται στο Ανοιχτό Θέατρο Ποντοκώμης το Σάββατο 30 Ιουνίου αλά....Ποντιακά. Δείτε το ρεπορτάζ του kozani.tv (video)
 Βασίλης Ραφαηλίδης: Ο εθνικισμός είναι φασισμός

Βασίλης Ραφαηλίδης: Ο εθνικισμός είναι φασισμός


Κείμενο: Βασίλης Ραφαηλίδης* ΦΑΣΙΣΜΟΣ χωρίς εθνικισμό δε νοείται. Δε νοείται, επίσης, φασισμός…

Χειροκροτήματα και αντιδράσεις στο Ευρωκοινοβούλιο για τη συμφωνία Ελλάδας - FYROM. Έλληνες Ευρωβουλευτές μιλούν για τη συμφωνία. Δείτε το ρεπορτάζ (video)

Χειροκροτήματα και αντιδράσεις στο Ευρωκοινοβούλιο για τη συμφωνία Ελλάδας - FYROM. Έλληνες Ευρωβουλευτές μιλούν για τη συμφωνία. Δείτε το ρεπορτάζ (video)


Με χειροκροτήματα υποδέχτηκε στη συντριπτική του πλειοψηφία το Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο …

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΜΕΣΟΒΟΥΝΟ 2018(Παρασκευή 29  Σάββατο 30 Ιουνίου, Κυριακή 1 Ιούλιου)

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΜΕΣΟΒΟΥΝΟ 2018(Παρασκευή 29 Σάββατο 30 Ιουνίου, Κυριακή 1 Ιούλιου)


Παρασκευή 29 Ιουνίου. Μετα απο μια επιτυχημένη πορεία του θεατρου "Ταπιατ κι αλλαζομεν " επιτέλους έ…

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα