pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Δ.Α.Σ. - Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο: Ερωτήσεις και απαντήσεις για την αξιολόγηση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Από την επαφή μας με τους εργαζόμενους  για τις αξιολογήσεις προέκυψαν κάποιοι προβληματισμοί και ερωτήματα, που χρειάζεται να απαντηθούν γιατί υπάρχει σκόπιμη παραπληροφόρηση

για να δημιουργείται σύγχυση και να τους αναγκάσουν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες της αξιολόγησης.

1ο ερώτημα

Ως αξιολογούμενος θα έχω συνέπειες (πειθαρχικές ή δεν θα μπορώ να κριθώ προϊστάμενος) αν συμμετάσχω στην Απεργία – Αποχή που έχουν προκηρύξει ΑΔΕΔΥ –ομοσπονδίες.

Απάντηση : Εφόσον την προκηρυχθείσα ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ που κηρύχθηκε νόμιμα, δεν την προσέβαλε η κυβέρνηση για να ακυρωθεί στα Δικαστήρια ως παράνομα ληφθείσα ή καταχρηστική, όσοι συμμετέχουν στη απεργία είναι καλυμμένοι γιατί προστατεύονται από το Σύνταγμα (άρθ. 23), τον Υπαλληλικό Κώδικα (άρθ. 46) και τον συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982 που ακόμη ισχύει. Ακόμη και αν στη συνέχεια, αργότερα η απεργία κριθεί παράνομη, η απόφαση αυτή, με βάση το αναγνωρισμένο και από τον Άρειο Πάγο τεκμήριο νομιμότητας για κάθε απεργία, θα επιφέρει τυχόν κυρώσεις από τότε και μετά, δεν μπορεί δηλαδή να επιβληθούν κυρώσεις αναδρομικά.

Η τροπολογία Γεροβασίλη για τις αξιολογήσεις, αναφέρει ότι οι προϊστάμενοι (Τμηματάρχες – Διευθυντές – Γενικοί Διευθυντές) δεν θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για να ξανακριθούν όταν με δική τους υπαιτιότητα δεν θα αξιολογήσουν τους υφιστάμενους.

Τόσο οι προϊστάμενοι όσο και οι Δ/ντές, συμμετέχοντας στη νόμιμα κηρυχθείσα ΑΠΕΡΓΙΑ, δεν είναι «υπαιτίως» που δεν αξιολογούν τους υφισταμένους τους, δηλαδή δεν το κάνουν από δόλο ή αμέλεια, αλλά εξαιτίας ακριβώς της συμμετοχής τους στην απεργία…

Συμμετέχουμε λοιπόν σε νόμιμα κηρυχθείσα ΑΠΕΡΓΙΑ και η μη συμμετοχή μας στην αξιολόγηση δεν οφείλεται σε δική μας υπαιτιότητα (βλέπε γνωμοδοτήσεις των Λαζαράτου Πάνο  καθηγητή Διοικητικού Δικαίου Πανεπιστημίου Αθηνών - Άρη Καζάκου Καθηγητή Εργατικού Δικαίου Α.Π. Θεσσαλονίκης  και Μαρίας- Μαγδαλινής Τσίπρα Δικηγόρου – Εργατολόγου).

Ούτε πειθαρχικό παράπτωμα μπορεί να στοιχειοθετηθεί όταν η μη συμμετοχή μας οφείλεται σε νόμιμα προκηρυχθείσα ΑΠΕΡΓΙΑ.

2ο ερώτημα

Αν δεν συντάξω το φύλλο αξιολόγησης ή δεν αξιολογήσω, αποκλείομαι από τις διαδικασίες κινητικότητας του ν. 4440/2017 ;

Απάντηση : Ο νόμος για την κινητικότητα προβλέπει  ότι οι φορείς που  μπορούν να ενταχθούν στην κινητικότητα και κατά συνέπεια και οι υπάλληλοι που μπορούν να κάνουν αίτηση για μετάταξη  είναι αυτοί  που  θα έχουν νέα οργανογράμματα με περίγραμμα θέσεων και εφόσον οι υπάλληλοι που θα υπηρετούν στο φορέα θα είναι πάνω από το 50% των οργανικών θέσεων, ανά κλάδο. 

Στις διαδικασίες της κινητικότητας δεν υπάρχουν κριτήρια για τη μετάταξη, αλλά μία Επιτροπή που έχει ήδη συσταθεί στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους  θα κρίνει με συνέντευξη στο ποιος θα μεταταχθεί !!!!!!!

Επίσης ήδη το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης στην Εγκύκλιό του ΔΙΔΑΔ/Φ.49Κ / 76 /οικ.28554/1-9-2017 δεν περιλαμβάνει το κριτήριο της αξιολόγησης, αφού μετά την συντριπτική συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στην Απεργία-Αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης υποχρεώθηκε να το αφαιρέσει. Αποδείξαμε έτσι ότι μπορούμε να τους αναγκάζουμε να αφήνουν στα χαρτιά αντεργατικές ρυθμίσεις τους.

3ο ερώτημα

Αφού θα με αξιολογήσουν που θα με αξιολογήσουν, τουλάχιστον για να μην με αξιολογήσουν μόνοι τους, ερήμην μου, ας συμπληρώσω το Έντυπο Αξιολόγησης για να κάνω την αυτοαξιολόγησή μου.

Απάντηση

Έτσι κι άλλιως θα σε αξιολογήσουν ερήμην σου, καθώς στο Έντυπο της Αξιολόγησης δεν υπάρχει πουθενά αυτοαξιολόγηση ή αυτοβαθμολόγηση όπως ίσχυε στο παλιό Έντυπο. Υπάρχει μόνο η περιγραφή των καθηκόντων σου και τα τυπικά προσόντα, που έτσι κι αλλιώς η υπηρεσία και η Περιφέρεια τα γνωρίζει.

4ο ερώτημα

Εφόσον οι γνωμοδοτήσεις που αναφέρονται παραπάνω κρίνουν ότι η τροπολογία της Γεροβασίλη  είναι αντισυνταγματική γιατί δεν προσφεύγει η ΑΔΕΔΥ στα Δικαστήρια για την αντισυνταγματικότητα του νόμου.

Απάντηση

Σύμφωνα με το ισχύον νομικό και δικονομικό σύστημα της χώρας μας, επειδή δεν έχουμε Συνταγματικό Δικαστήριο, η συνταγματικότητα των νόμων μπορεί να ελεγχθεί μόνο μέσα από την εφαρμογή διοικητικών πράξεων, αποφάσεων και λοιπών παρόμοιων πράξεων.

Στην προκειμένη περίπτωση δεν βγήκε, ούτε προβλέπεται να βγει κάποια απόφαση ή εγκύκλιος κατ’ εξουσιοδότηση του νόμου της αξιολόγησης που να προσθέτει κάτι εκτός από την επανάληψη του νόμου (όπως έκανε η Γεροβασίλη με την  εκδοθείσα εγκύκλιο), επομένως δεν μπορεί να γίνει προσφυγή αντισυνταγματικότητας.

Με τα ισχύοντα οι μόνες προσφυγές που μπορούν να γίνουν είναι μελλοντικά κατά τυχόν αποφάσεων ή διοικητικών πράξεων πχ αποκλεισμού από θέσεις ευθύνης κλπ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενο στο δημόσιο, να δώσουμε τη μάχη ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση, για να υλοποιηθεί και να πετύχει η ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από όλες τις διαδικασίες που συνδέονται με αυτή. Να μην υποκύψουμε στον εκβιασμό της κυβέρνησης. Με την τροπολογία Γεροβασίλη η κυβέρνηση επιχειρεί να διαιρεθούμε και να φαγωθούμε μεταξύ μας, ποινικοποιεί την συμμετοχή μας στις αποφάσεις των συνδικαλιστικών μας οργανώσεων. Ακόμη χειρότερα επιδιώκει να εξαγοράσει συνειδήσεις και να ποδοπατήσει την αξιοπρέπεια μας. Ας μην το επιτρέψουμε.

Από την πλευρά μας κατανοούμε την φιλοδοξία κάθε εργαζόμενου να εξελιχθεί υπηρεσιακά με βάση την επιστημονική του επάρκεια και την εργασιακή του εμπειρία. Κατανοούμε την σημασία του επιδόματος ευθύνης στον οικογενειακό προϋπολογισμό κάθε συναδέλφου, λαμβάνοντας υπόψη και τις απώλειες που έχουμε υποστεί στα εισοδήματά μας. Μπορούμε ακόμη να κατανοήσουμε και το φόβο που πιθανά νιώθουν ορισμένοι συνάδελφοι. Όμως αυτή τη στιγμή δεν κρίνεται αυτό. Κρίνονται πολλά περισσότερα. Αυτή τη στιγμή δίνουμε συλλογικά, μαζί με τους άλλους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τη μάχη ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση και τις δυσμενείς επιπτώσεις, που αυτή θα επιφέρει στον καθένα μας αλλά και συνολικά στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Αν σήμερα κάνουμε πίσω, αύριο θα μας ζητήσουν πολλά περισσότερα.

Τώρα είναι ώρα ευθύνης. Ας μη δεχτούμε να ποδοπατήσουν την αξιοπρέπειά μας. Ανεξάρτητα από τους ενδοιασμούς, τις σκέψεις και πιθανά τις επιμέρους αντιρρήσεις που έχουν ορισμένοι συνάδελφοι αυτή τη στιγμή όλοι πρέπει να πάρουμε θέση και οι επιλογές που έχουμε είναι συγκεκριμένες.

Ή θα ταχθούμε με τα δικαιώματά μας ή με την κυβερνητική πολιτική.

Ή θα σταθούμε πλάι στο συνάδελφο ή καθένας θα κοιτάει τον εαυτό του.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, ακόμα κι αυτούς που έχουν ήδη παραδώσει τα Έντυπα Αξιολόγησής τους να ζητήσουν με αίτησή τους την ακύρωσή τους. Να μην δεχτούν τις κάθε πιέσεις που ασκούνται, τα «χτυπήματα» στην πλάτη και τις όποιες υποσχέσεις μοιράζονται και να  ταχθούν με τους συναδέλφους τους. Να μη δεχτούν να ποδοπατηθεί το δικαίωμά μας να απεργούμε, ποινικοποιώντας το!

Να αντιταχθούμε στην ανταπεργία, που αυτός ο νόμος θεσμοθετεί και μάλιστα με απροκάλυπτο τρόπο!

Να σκεφτούν όλοι οι συνάδελφοι γιατί κόπτονται κυβέρνηση και «κουαρτέτο» τόσο πολύ να περάσει κάτι, που είναι τόσο «ανώδυνο», όπως λένε; Γιατί αποτελεί η αξιολόγηση προαπαιτούμενο της 3ης αξιολόγησης της κυβέρνησης, μαζί με όλα τα άλλα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα; Γιατί έχουν ενεργοποιήσει όλους τους μηχανισμούς τους για να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων;

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην ακούν «τα παπαγαλάκια», που διαδίδουν σκόπιμα ότι οι περισσότεροι υπάλληλοι έχουν ήδη παραδώσει τα Έντυπά τους. Τα μηνύματα από τους περισσότερους Συλλόγους τους διαψεύδουν.

Ας μην βρει κανέναν συμπαραστάτη κυβέρνηση και ΝΔ, που μαζί χέρι-χέρι ψήφισαν κι αυτή την τροπολογία, όπως ψήφισαν και τα μνημόνια.

Μετέχουμε όλοι την Τρίτη 3 Οκτώβρη – μέρα Πανελλαδικής Δράσης όλων των δημοσίων υπαλλήλων ενάντια στην αντεργατική-αντιλαϊκή «αξιολόγηση»

2/10/2017

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Νήματα της Άνοιξης του  Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Εύη Γεροκώστα
Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες

Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες


www.kozani.tv  Δείτε το καιρό αναλυτικά για έξι ημέρες  …

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.