ACSORIZONTIO

Εκλογική Διακήρυξη Συνδικάτου Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, τα έργα της κυβέρνησης καταδεικνύουν με τον πιο απόλυτο τρόπο ότι όποια κυβέρνηση, όπως κι αν αυτοχαρακτηρίζεται,

όταν έχει κορώνα στο κεφάλι της τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, όταν πολύ περισσότερο πίνει νερό στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, τότε, αγαπητοί συνάδελφοι, όχι μόνο μας κοροϊδεύει όταν υπόσχεται ότι μέσα από αυτή την ανάπτυξη θα ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας και τα αιτήματά μας, αλλά ούτε καν τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας δε θα μπορέσει να αντιμετωπίσει, αθετώντας ακόμη και τα ψίχουλα που προεκλογικά έταζε. Ο αντίπαλος είναι εδώ!

Επιχειρηματικοί όμιλοι, βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλέμποροι, εργολάβοι, τραπεζίτες, όλοι αυτοί που μαζί με τις κυβερνήσεις τους και την ΕΕ φόρτωσαν τις συνέπειες της κρίσης και τα χρέη στις πλάτες του λαού, δεν έγιναν ξαφνικά αρνάκια ούτε μπορούν να γίνουν. Η ανάγκη τους για ακόμα περισσότερα κέρδη είναι ακόρεστη, γι’ αυτό θα συνεχίσουν να θησαυρίζουν πάνω στη δυστυχία και την εξαθλίωση της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας.

Η μεγάλη εργοδοσία μας θέλει με σκυμμένο το κεφάλι, σκλάβους, να μην παλεύουμε, να μη διεκδικούμε. Πολύ περισσότερο ανησυχούν όταν το ταξικό κίνημα αποκαλύπτει το σάπιο και βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα και αναδεικνύει το δρόμο, όπου οι εργάτες θα είναι νοικοκυραίοι του πλούτου που παράγουν. Αυτό τους πονοκεφαλιάζει, γι’ αυτό απειλούν, τρομοκρατούν, απολύουν, μας σέρνουν στα δικαστήρια.

Όσοι λοιπόν μας ζαλίζουν με μεγάλα λόγια για ανάπτυξη και αγορές, εννοούν αυτή την ανάπτυξη: κέρδη για τους λίγους, φτώχεια κι εξαθλίωση για τους πολλούς. Οι συμβάσεις των 530€ και οι ατομικές συμβάσεις είναι εδώ, η απληρωσιά μεγαλώνει, δεν υπάρχει πλέον σπίτι χωρίς 1 – 2 ανέργους. Οι συντάξεις της πείνας κινδυνεύουν να γίνουν συντάξεις επαιτείας, η Υγεία γίνεται πανάκριβη για τη λαϊκή οικογένεια, η μόρφωση των παιδιών μας έχει μπει σε δεύτερη μοίρα, ενώ χιλιάδες παιδιά στα σχολεία πέφτουν κάτω από την πείνα.

Συνάδελφοι, σε αυτή την κατάσταση δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι. Είναι πισωγύρισμα, θάνατος για τη λαϊκή οικογένεια. Έχουμε αποκτήσει τεράστια πείρα και πρέπει να την αξιοποιήσουμε. Ότι κερδίσαμε τα προηγούμενα χρόνια και όσο τα διατηρήσαμε, έστω στα πλαίσια του συστήματος, είναι αποτέλεσμα σκληρών αγώνων.

Με βάση αυτές τις εξελίξεις το σωματείο μας καθόρισε την δράση του, όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσε όλες του της δυνάμεις και αγωνίστηκε για να οργανώσουμε την πάλη των εργαζομένων και των ανέργων της περιοχής μας ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς του κεφαλαίου. Δώσαμε μάχη για να οργανώσουμε τις δεκάδες κεντρικές κινητοποιήσεις, απεργίες, συλλαλητήρια, διαμαρτυρίες. Ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Σήμερα γίνεται πλέον επιτακτικό κι αναγκαίο η πάλη για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων να συνδέεται με την ανάκτηση των απωλειών, την κοινή δράση και τη συμμαχία των λαϊκών στρωμάτων για την απαλλαγή της εργατικής τάξης από αυτούς που έχουν κάτσει στο σβέρκο μας.

Διεκδικούμε:

  • ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς.
  • Κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ. Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ. Να επανέλθουν οι κατώτεροι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009.
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, με πλήρη δικαιώματα.
  • Διασφάλιση της Κυριακάτικης αργίας Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο .
  • Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών νόμων που κατακρεούργησαν την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις (κύριες- επικουρικές και εφάπαξ), να μπει τέρμα στους μηχανισμούς που μειώνουν τις συντάξεις από το 2015.
  • Άμεση κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ.
  • ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των αγώνων. Να σταματήσουν οι διώξεις των συνδικαλιστικών στελεχών .

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να δώσει απάντηση. Να γίνει η οργή και η αγανάκτηση δύναμη στον οργανωμένο αγώνα. Αγώνας, σύγκρουση, ανατροπή για μια καινούργια ζωή. Μόνο με ισχυρό σωματείο ριζωμένο στους χώρους δουλειάς ο κάθε εργαζόμενος μπορεί να διεκδικήσει και να κερδίσει συνθήκες δουλειάς και μισθούς που να του επιτρέπουν να ζήσει αξιοπρεπώς, ο ίδιος και η οικογένεια του.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ 21 ΚΑΙ 22 ΟΚΤΩΜΒΡΗ

 ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ – ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Δημοφιλή Νέα

«Στην Τούμπα και στον ΠΑΟΚ δεν χωράει ο φασισμός»

«Στην Τούμπα και στον ΠΑΟΚ δεν χωράει ο φασισμός»


Ναζιστικά συνθήματα τα οποία συνοδεύονταν με το όνομα του ΠΑΟΚ έσβησαν αντιφασίστες οπαδοί του ΠΑΟΚ …

Δείτε τα Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Δείτε τα Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Τα σημερινά πρωτοσέ&lambda…

Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα: Ο οικουμενικός ποιητής χωρίς τάφο - Γράφει η Δώρα Μακρή*
Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Ανοιχτό Θέατρο Ποντοκώμης την Παρασκευή 24 Αυγούστου

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Ανοιχτό Θέατρο Ποντοκώμης την Παρασκευή 24 Αυγούστου


Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Ανοιχτό Θέατρο Ποντοκώμης την Παρασκευή 24 Αυγούστου !! Προπώληση Εισιτηρ…

O Βαλκανιολόγος Ν. Παούνης για το ιστορικό της νέας έντασης στο Kosovo. Epsilon tv Live News
Ετήσια Γενική Συνέλευση από το Σύλλογο Δρομέων Οδοιπόρων Εορδαίας
Καλλιεργούν ορχιδέες στην Ελλάδα εδώ και 40 χρόνια !

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα