pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Εκλογική Διακήρυξη Συνδικάτου Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, τα έργα της κυβέρνησης καταδεικνύουν με τον πιο απόλυτο τρόπο ότι όποια κυβέρνηση, όπως κι αν αυτοχαρακτηρίζεται,

όταν έχει κορώνα στο κεφάλι της τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, όταν πολύ περισσότερο πίνει νερό στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, τότε, αγαπητοί συνάδελφοι, όχι μόνο μας κοροϊδεύει όταν υπόσχεται ότι μέσα από αυτή την ανάπτυξη θα ικανοποιηθούν οι ανάγκες μας και τα αιτήματά μας, αλλά ούτε καν τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας δε θα μπορέσει να αντιμετωπίσει, αθετώντας ακόμη και τα ψίχουλα που προεκλογικά έταζε. Ο αντίπαλος είναι εδώ!

Επιχειρηματικοί όμιλοι, βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλέμποροι, εργολάβοι, τραπεζίτες, όλοι αυτοί που μαζί με τις κυβερνήσεις τους και την ΕΕ φόρτωσαν τις συνέπειες της κρίσης και τα χρέη στις πλάτες του λαού, δεν έγιναν ξαφνικά αρνάκια ούτε μπορούν να γίνουν. Η ανάγκη τους για ακόμα περισσότερα κέρδη είναι ακόρεστη, γι’ αυτό θα συνεχίσουν να θησαυρίζουν πάνω στη δυστυχία και την εξαθλίωση της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας.

Η μεγάλη εργοδοσία μας θέλει με σκυμμένο το κεφάλι, σκλάβους, να μην παλεύουμε, να μη διεκδικούμε. Πολύ περισσότερο ανησυχούν όταν το ταξικό κίνημα αποκαλύπτει το σάπιο και βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα και αναδεικνύει το δρόμο, όπου οι εργάτες θα είναι νοικοκυραίοι του πλούτου που παράγουν. Αυτό τους πονοκεφαλιάζει, γι’ αυτό απειλούν, τρομοκρατούν, απολύουν, μας σέρνουν στα δικαστήρια.

Όσοι λοιπόν μας ζαλίζουν με μεγάλα λόγια για ανάπτυξη και αγορές, εννοούν αυτή την ανάπτυξη: κέρδη για τους λίγους, φτώχεια κι εξαθλίωση για τους πολλούς. Οι συμβάσεις των 530€ και οι ατομικές συμβάσεις είναι εδώ, η απληρωσιά μεγαλώνει, δεν υπάρχει πλέον σπίτι χωρίς 1 – 2 ανέργους. Οι συντάξεις της πείνας κινδυνεύουν να γίνουν συντάξεις επαιτείας, η Υγεία γίνεται πανάκριβη για τη λαϊκή οικογένεια, η μόρφωση των παιδιών μας έχει μπει σε δεύτερη μοίρα, ενώ χιλιάδες παιδιά στα σχολεία πέφτουν κάτω από την πείνα.

Συνάδελφοι, σε αυτή την κατάσταση δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι. Είναι πισωγύρισμα, θάνατος για τη λαϊκή οικογένεια. Έχουμε αποκτήσει τεράστια πείρα και πρέπει να την αξιοποιήσουμε. Ότι κερδίσαμε τα προηγούμενα χρόνια και όσο τα διατηρήσαμε, έστω στα πλαίσια του συστήματος, είναι αποτέλεσμα σκληρών αγώνων.

Με βάση αυτές τις εξελίξεις το σωματείο μας καθόρισε την δράση του, όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσε όλες του της δυνάμεις και αγωνίστηκε για να οργανώσουμε την πάλη των εργαζομένων και των ανέργων της περιοχής μας ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς του κεφαλαίου. Δώσαμε μάχη για να οργανώσουμε τις δεκάδες κεντρικές κινητοποιήσεις, απεργίες, συλλαλητήρια, διαμαρτυρίες. Ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Σήμερα γίνεται πλέον επιτακτικό κι αναγκαίο η πάλη για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων να συνδέεται με την ανάκτηση των απωλειών, την κοινή δράση και τη συμμαχία των λαϊκών στρωμάτων για την απαλλαγή της εργατικής τάξης από αυτούς που έχουν κάτσει στο σβέρκο μας.

Διεκδικούμε:

  • ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς.
  • Κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ. Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ. Να επανέλθουν οι κατώτεροι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009.
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, με πλήρη δικαιώματα.
  • Διασφάλιση της Κυριακάτικης αργίας Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο .
  • Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών νόμων που κατακρεούργησαν την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις (κύριες- επικουρικές και εφάπαξ), να μπει τέρμα στους μηχανισμούς που μειώνουν τις συντάξεις από το 2015.
  • Άμεση κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ.
  • ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των αγώνων. Να σταματήσουν οι διώξεις των συνδικαλιστικών στελεχών .

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να δώσει απάντηση. Να γίνει η οργή και η αγανάκτηση δύναμη στον οργανωμένο αγώνα. Αγώνας, σύγκρουση, ανατροπή για μια καινούργια ζωή. Μόνο με ισχυρό σωματείο ριζωμένο στους χώρους δουλειάς ο κάθε εργαζόμενος μπορεί να διεκδικήσει και να κερδίσει συνθήκες δουλειάς και μισθούς που να του επιτρέπουν να ζήσει αξιοπρεπώς, ο ίδιος και η οικογένεια του.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ 21 ΚΑΙ 22 ΟΚΤΩΜΒΡΗ

 ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ – ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας


Η Διοίκηση της Δόξας Βερμίου Πύργων για το 2023 - 2024 συμφ…

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…