ACSORIZONTIO

Τ.Ο. Ημαθίας του ΚΚΕ: Όχι στην καταστροφή του περιβάλλοντος του όρους Βερμίου για τα κέρδη των μονοπωλίων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Όχι στην παράδοση του φυσικού και ενεργειακού πλούτου στα μονοπώλια, όχι στην καταστροφή του περιβάλλοντος του όρους Βερμίου για τα κέρδη των μονοπωλίων

, τονίζει σε ανακοίνωση της η Τομεακή Επιτροπή Ημαθίας του ΚΚΕ με αφορμή την εγκατάσταση ακόμα 155 ανεμογεννητριών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με γοργά βήματα προχωρά η υλοποίηση μιας τεράστιας καταστροφικής επέμβασης στο όρος Βέρμιο. Η εγκατάσταση, δηλαδή, ακόμα 155 ανεμογεννητριών(Α/Γ), ισχύος 465 MW, στο όρος Βέρμιο, στα όρια των ΠΕ Κοζάνης και Ημαθίας στους Δήμους Βέροιας, Νάουσας και Εορδαίας.

Ενδεικτικά στοιχεία του μεγέθους αυτής της επέμβασης είναι τα παρακάτω:

 • Εγκατάσταση Α/Γ με φτερωτή διαμέτρου 112 μ., ο άξονας των οποίων βρίσκεται στα 84μ.
 • Η συνολική κάλυψη εδάφους ανέρχεται σε 17.393,04 στρέμματα.
 • Για την κατασκευή και διασύνδεση των Α/Γ θα κατασκευαστούν νέοι δρόμοι μέσα στο βουνό συνολικού μήκους πάνω από 100 χιλιόμετρα.
 • Για την έδραση των Α/Γ θα απαιτηθούν 160.000 τόνοι μπετόν
 • Το σύνολο των εκσκαφών του έργου θα είναι 3.280.000 m3 από τα οποία θα περισσέψουν 1.170.000 m3 και θα απαιτηθεί η δημιουργία αποθεσιοθαλάμου.
 • Η κατασκευή του αιολικού πάρκου θα απαιτήσει και δίκτυα διασύνδεσης -νέα δίκτυα υψηλής τάσης- πράγμα που σημαίνει εκατοντάδες κολόνες και πολλές δεκάδες χιλιόμετρα καλωδίων.

 Πρόκειται για μια κολοσσιαία επέμβαση στον ορεινό όγκο του Βερμίου με πολλαπλές και συνδυασμένες επιπτώσεις σε οικονομικό - κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο:

 1. Ιδιωτικοποιείται ο φυσικός πλούτος της περιοχής, το ενεργειακό - αιολικό δυναμικό.
 2. Εξασφαλίζονται τεράστια κέρδη για τους επενδυτές μέσα από την προκλητική κρατική επιδότηση - φοροαπαλλαγές τόσο της εγκατάστασης όσο και της πολιτικής των εγγυημένων τιμών για τους παραγωγούς ΑΠΕ (Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας).
 3. "Πράσινα" κέρδη για τους ενεργειακούς ομίλους, "πράσινα" χαράτσια για το λαό μέσα από την επιβολή τέλους ΑΠΕ, σε συνθήκες εκτεταμένης ενεργειακής φτώχειας.
 4. Εκτεταμένη καταστροφή του περιβάλλοντος και της φυσιογνωμίας του όρους Βέρμιο.
 5. Η οπτική και η ακουστική όχληση από τις ανεμογεννήτριες θα έχει τεράστιες αρνητικές συνέπειες στους κατοίκους της περιοχής, στις μόνιμες κατοικίες, αλλά και σε μια σειρά εγκαταστάσεις που αφορούν την τοπική οικονομία (μικρές κτηνοτροφικές και αγροτικές μονάδες, εργαζόμενοι και επαγγελματίες στις τουριστικές εγκαταστάσεις, μελισσοκομεία κ.λπ.).

Αυτές οι Α/Γ προστίθενται στις ήδη εγκατεστημένες από το 2009-2010 και ο αριθμός τους, καθώς και η αντίστοιχη ισχύς τους μπορεί ακόμα και να διπλασιαστούν καθώς προχωρούν και νέες αδειοδοτήσεις. Με τέτοιας έκτασης και μορφής επεμβάσεις προχωρούν οι επενδύσεις στον κλάδο της Ενέργειας μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων όπως του πολυεθνικού ενεργειακού μονοπωλίου "Acciona", της ΤΕΡΝΑ κλπ. με πολλαπλές και συνδυασμένες επιπτώσεις σε οικονομικό -κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο:

Οι σημαντικές αρνητικές συνέπειες στην υγεία, στην ασφάλεια των λαϊκών οικογενειών που ζουν και εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και στην τοπική οικονομία θα είναι τόσο άμεσες όσο και μακροπρόθεσμες. Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη επένδυση βρίσκεται σε αντίθεση με τις λαϊκές ανάγκες, των εργαζομένων, των αγροτών, των επαγγελματιών, των συνταξιούχων, των ανέργων, των νέων, των γυναικών, οι οποίοι έτσι και αλλιώς, χτυπιούνται σκληρά από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ.

Βασικό στήριγμα στην προώθηση αυτών των σχεδίων της εγχώριας αστικής τάξης αποτελούν και οι φορείς του Δήμου Νάουσας και της Περιφέρειας. Δεν φτάνει που προσφέρουν "γην και ύδωρ" στους μονοπωλιακούς ομίλους αλλά προσπαθούν να νομιμοποιήσουν και στη συνείδηση των εργαζομένων την καπιταλιστική ανάπτυξη που πατάει πάνω στα ερείπια των λαϊκών δικαιωμάτων και την επιβάρυνση του περιβάλλοντος και της υγείας του λαού, για να υπάρξουν κέρδη στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Τα όποια ανταποδοτικά οφέλη είναι ψίχουλα μπροστά στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και εξανεμίζονται από τις συνδυασμένες αρνητικές επιπτώσεις που περιγράψαμε παραπάνω. Οι θέσεις εργασίας που υπόσχονται ότι θα δημιουργηθούν θα είναι ελάχιστες, καθώς προβλέπονται μόλις 30 μόνιμες θέσεις εργασίας μετά την ολοκλήρωση του έργου.

Οι συνθήκες διαβίωσης χιλιάδων κατοίκων της περιοχής, αλλά και τα δικαιώματα των λαϊκών καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας που θα δουν το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας να εκτοξεύεται για να αποσβέσει ο επενδυτής την επένδυσή του, γίνονται βορά στην κερδοφορία των επενδυτικών ομίλων.

Κριτήριο λοιπόν της επένδυσης δεν είναι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών για φθηνή ενέργεια και προστασία του περιβάλλοντος όπως ισχυρίζονται τα μονοπώλια και αναπαράγουν οι εκπρόσωποι της αντιλαϊκής πολιτικής σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, αλλά τα κέρδη των καπιταλιστών.

Οι επενδύσεις αυτές που γίνονται στο πλαίσιο της στρατηγικής της ΕΕ για την Ενέργεια (τη λεγόμενη απελευθέρωση της αγοράς της Ενέργειας), που με την αντιλαϊκή της πολιτική εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και του ενεργειακού σχεδιασμού σε εθνικό όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αποκλειστικό στόχο να βρουν κερδοφόρα διέξοδο συσσωρευμένα κεφάλαια.

Όμως κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους στην Ενέργεια και φθηνή Ενέργεια για το λαό με προστασία του περιβάλλοντος δεν συμβιβάζονται.

 • Το ρεύμα έχει μετατραπεί σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα για τις λαϊκές οικογένειες, με συνέπεια την ένταση της ενεργειακής φτώχειας για το λαό. Ήδη το 30% των νοικοκυριών αδυνατεί να ζεστάνει επαρκώς το σπίτι του, ενώ 350.000 νοικοκυριά είναι χωρίς ρεύμα!
 • Οι συνθήκες εργασίας χειροτερεύουν για τους εργαζόμενους στον κλάδο της Ενέργειας με εντατικοποίηση, μείωση μισθών, ελαστικές σχέσεις εργασίας και ελλιπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Δεν υπάρχει καμία πρόληψη για την όσο το δυνατό μικρότερη παρέμβαση στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων.

Την ίδια ώρα τεράστια κέρδη καταλήγουν στις τσέπες των μεγαλοεπενδυτών στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και όχι μόνο, από τις επιδοτήσεις από κρατικά και κοινοτικά κονδύλια και την εγγυημένη προαγορά του συνόλου της παραγωγής ρεύματος για τα επόμενα 25 με 30 χρόνια σε τιμές πολύ μεγαλύτερες από την παραγόμενη από τη ΔΕΗ. Είναι η "προίκα" της "πράσινης ανάπτυξης" που πληρώνουν από την τσέπη τους οι λαϊκές οικογένειες με το αυξημένο τέλος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στο λογαριασμό της ΔΕΗ και τις συνεχείς ανατιμήσεις του ρεύματος.

Οι εξελίξεις αναδεικνύουν ότι το πραγματικό δίλημμα που τίθεται δεν είναι "ναι ή όχι στα αιολικά πάρκα". Το πραγματικό δίλημμα είναι ανάπτυξη για τα κέρδη των μονοπωλίων ή για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Η Τομεακή Επιτροπή Ημαθίας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς και μεσαίους αγρότες, κάθε μαζικό φορέα

 • Να εκφράσει την αντίθεσή του στην παράδοση του φυσικού πλούτου της περιοχής μας στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Να μην τους επιτρέψουμε να χειροτερέψουν ακόμη περισσότερο τη ζωή μας.
 • Να οργανώσουμε την πάλη μας με στόχο την ολόπλευρη κάλυψη της ανάγκης του λαού για πρόσβαση σε επαρκή και φθηνή Ενέργεια, τη μείωση του βαθμού ενεργειακής εξάρτησης της χώρας, την ασφάλεια των εργαζομένων του κλάδου, την προστασία της δημόσιας Υγείας και του περιβάλλοντος.

Η κάλυψη των συνδυασμένων λαϊκών αναγκών στην Ενέργεια μπορεί να προκύψει μόνο με έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης όπου η Ενέργεια δεν θα είναι εμπόρευμα και, γενικότερα, η παραγωγή θα σχεδιάζεται κεντρικά με γνώμονα τον εργαζόμενο άνθρωπο και τις ανάγκες του, στη βάση της κοινωνικοποιημένης ιδιοκτησίας των μονοπωλιακών ομίλων.

Το ΚΚΕ απευθύνεται με ξεκάθαρο λόγο στους εργαζόμενους και προτείνει το δρόμο της εργατικής - λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, όπου τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα αποτελούν κρατική κοινωνική ιδιοκτησία. Σε αυτό το πλαίσιο, η παραγωγή, οι εγχώριες πηγές, η μεταφορά και η διανομή του τομέα της Ενέργειας θα αποτελούν λαϊκή περιουσία. Τα ενεργειακά έργα θα σχεδιάζονται πανεθνικά, κεντρικά, επιστημονικά και θα υλοποιούνται με λαϊκή συμμετοχή και εργατικό έλεγχο προς όφελος του λαού.

Έτσι, στην Ενέργεια, όπως και σε όλους τους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας, θα λειτουργεί ενιαίος αποκλειστικά κρατικός φορέας Ενέργειας, που θα υπηρετεί το σύνολο των λαϊκών αναγκών. Θα μπορεί να επεξεργάζεται την ενεργειακή πολιτική με άξονες: Την αξιοποίηση όλων των εγχώριων πηγών Ενέργειας (λιγνίτη, υδροηλεκτρική, αιολική, ηλιακή, πετρέλαιο και φυσικό αέριο κ.λπ.), τη συστηματική έρευνα και εξεύρεση νέων πηγών και αξιοποίηση των τεχνολογιών, με στόχο την εξοικονόμηση Ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος, την επιδίωξη διακρατικής αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας.

Μόνο αυτός ο δρόμος ανάπτυξης μπορεί ουσιαστικά να διασφαλίσει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Πρέπει άμεσα να γίνει υπόθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, να προχωρήσει η ενότητα της εργατικής τάξης και η συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα που θα βάλει στην ημερήσια διάταξη τη διέξοδο αυτή. Για να ανοίξει αυτή η ελπιδοφόρα προοπτική αγωνιζόμαστε ενάντια στην "απελευθέρωση" /ιδιωτικοποίηση του τομέα Ενέργειας και ταυτόχρονα διεκδικούμε:

 • Ενέργεια - κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Όχι στην παράδοση του φυσικού και ενεργειακού πλούτου στα μονοπώλια.
 • Μείωση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά και τους φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους της πόλης. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην αύξηση τιμών για τη λαϊκή οικογένεια σε ηλεκτρικό, νερό, τηλέφωνο, βασικά αγαθά. Διεκδίκηση μείωσης των τιμών χρήσης ηλεκτρικού, πετρελαίου, νερού για την κατανάλωση των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών, για τους αγρότες.
 • Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου, σε άνεργους, απλήρωτους εργαζόμενους. Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και Δημόσιο. Διαγραφή των χρεών από τόκους».

ΠΗΓΗ: www.902.gr

Δημοφιλή Νέα

«Στην Τούμπα και στον ΠΑΟΚ δεν χωράει ο φασισμός»

«Στην Τούμπα και στον ΠΑΟΚ δεν χωράει ο φασισμός»


Ναζιστικά συνθήματα τα οποία συνοδεύονταν με το όνομα του ΠΑΟΚ έσβησαν αντιφασίστες οπαδοί του ΠΑΟΚ …

Δείτε τα Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Δείτε τα Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων


Τα σημερινά πρωτοσέ&lambda…

Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα: Ο οικουμενικός ποιητής χωρίς τάφο - Γράφει η Δώρα Μακρή*
Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Ανοιχτό Θέατρο Ποντοκώμης την Παρασκευή 24 Αυγούστου

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Ανοιχτό Θέατρο Ποντοκώμης την Παρασκευή 24 Αυγούστου


Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Ανοιχτό Θέατρο Ποντοκώμης την Παρασκευή 24 Αυγούστου !! Προπώληση Εισιτηρ…

O Βαλκανιολόγος Ν. Παούνης για το ιστορικό της νέας έντασης στο Kosovo. Epsilon tv Live News
Ετήσια Γενική Συνέλευση από το Σύλλογο Δρομέων Οδοιπόρων Εορδαίας
Καλλιεργούν ορχιδέες στην Ελλάδα εδώ και 40 χρόνια !

Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας: Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που θα παρουσιάσει η Συμφωνική

Περισσότερα

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ​Επιστολή με παρατηρήσεις - προτάσεις για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε

Περισσότερα

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Παραμονές Χριστουγέννων 2016 η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να γραφτεί ο επίλογος για

τον ΑΔΜΗΕ υπογράφοντας το τελικό κείμενο

Περισσότερα

ΕΡΤ Κοζάνης & Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης: Ραδιομαραθώνιος αγάπης για τους άπορους συμπολίτες μας «Προσφέρω με την καρδιά μου»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 19 Δεκεμβρίου ημέρα Δευτέρα και από ώρα 09.00 π.μ μέχρι και στις 14.00 μ.μ, η ΕΡΤ Κοζάνης (100,2 και 100,6 FM)

Περισσότερα

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Με «εορταστικές εκδηλώσεις» για την απόφαση της Ε.Π του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τους ρύπους προσπαθεί η Greenpeace να ξεχάσει τον πόνο της ότι: οι λιγνιτικές επενδύσεις δεν ακυρώνονται

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Είχαν τρομερή αγωνία και άγχος

Μπορεί και να τους είχε κοπεί και η όρεξη

Τα βράδια στριφογύριζαν στο κρεβάτι βλέποντας εφιάλτες.

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας "Ο Σωτήρας": Πρόσκληση στη 2η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας «Ο Σωτήρας» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την 2 η Χριστουγεννιάτικη

Περισσότερα

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κλιμακώνονται τα προγράμματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ολόκληρη τη χώρα,

Περισσότερα

ΚΕΠΚΑ Δυτικής Μακεδονίας: Παιχνίδια «κατάσκοποι»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα συνδεδεμένα, στο ίντερνετ παιχνίδια, αποτυγχάνουν παταγωδώς, στην προστασία βασικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, σε θέματα ασφάλειας

Περισσότερα

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης στο www.kozani.tv (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συνέντευξη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έδωσε στο www.kozani.tv και στους Σωκράτη Μουτίδη και Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη ο Υπουργός Επικρατείας

Περισσότερα

ΔΕΗ: Υπενθύμιση για Ρύθμιση Οφειλών

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η ΔΕΗ υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι στις 31/12/2016 λήγει το ιδιαίτερα ευνοϊκό

πρόγραμμα διακανονισμού

Περισσότερα

Ο ποιητής του λαού και κονταρομάχος των φτωχών Κώστας Βάρναλης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης

Σαν σήμερα (16/12/1974) φεύγει από την ζωή ο Κώστας Βάρναλης ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Περισσότερα

ΔΕΗ: Αναγνώριση του αιτήματος για δωρεάν δικαιώματα CΟ2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων

εκπομπής CO2 αποτελεί

Περισσότερα

Πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Video από την μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας που  πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Καθαρή» ενέργεια και «πράσινη» ανάπτυξη: μανδύας για εγγυημένα κέρδη για το κεφάλαιο.

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στη συζήτηση για τη «δέσμη μέτρων Καθαρή Ενέργεια για όλους» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής

Περισσότερα

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στο ptolemaida.tv (16-12-16)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής (16-12-16)

Περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα": Πρόσκληση σε εκδήλωση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οικ. Καρδιάς Πτολεμαϊδας "Η Μέρα" σας προσκαλεί στην εκδήλωση Κόλντα Μπάμπω

Περισσότερα

Επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Για πόσα χρόνια δεσμεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση για πλεόνασμα 3,5%»;

Περισσότερα

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό": Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στην Πτολεμαΐδα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη:

Συγκέντρωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, των πολέμων και της φτώχειας

Περισσότερα

Καταγραφή δεσποζόμενων ζώων στο δήμο Εορδαίας

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθ.5 του Νόμου 4039/2012 και με την τροποποίηση του Ν. 4235/2014

Περισσότερα

Γιώργος Κασαπίδης: Κατάθεση ερώτησης για την απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας ως προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα

Περισσότερα