pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση Εργαζομένων ομίλου ΔΕΗ Α.Ε.: Με «οδηγό» το παράδειγμα των ηρώων της Ηλεκτρικής το 1944, συνεχίζουμε και σήμερα τον αγώνα προάσπισης της ΔΕΗ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στις 13 Οκτωβρίου του 1944, οι αντιστασιακές δυνάμεις του ΕΑΜ ΕΛΑΣ, μαζί με τους εργαζόμενους στην ηλεκτρική και τους πολίτες, δώσανε μάχη με τους Γερμανούς κατακτητές

για την προάσπιση του εργοστασίου της Ηλεκτρικής στο Κερατσίνι και του κοινωνικού αγαθού που λέγεται «ηλεκτρική ενέργεια».

Έδωσαν τη μάχη και νικήσανε διατηρώντας στα χέρια τους ένα  από τα κυριότερα εργαλεία για την μετέπειτα ανασυγκρότηση και οργάνωση του, ρημαγμένου από τις δυνάμεις κατοχής, Ελληνικού κράτους.

Παράλληλα, με τον αγώνα τους, δώσανε μήνυμα και στις επόμενες γενιές για το πώς θα πρέπει να αγωνίζονται, να προασπίζονται υποδομές και στρατηγικής σημασίας δομές που κατοχυρώνουν την Εθνική μας ανεξαρτησία.

Σήμερα, καλούμαστε όλοι μας να ακολουθήσουμε το λαμπρό παράδειγμα του παρελθόντος και να υπερασπιστούμε μια επιχείρηση που δημιουργήθηκε με χρήματα του ελληνικού λαού και με τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων της.

Καλούμαστε να αγωνιστούμε ενάντια στο ξεπούλημά και την απαξίωση της και να την καταστήσουμε ξανά ¨ατμομηχανή¨ ανάπτυξης της χώρα, όταν αυτή βγει από τη λαίλαπα των μνημονίων, απαλλαγεί από τους οικονομικούς, σήμερα, κατακτητές της και αποκτήσει την ανεξαρτησία της.

Τιμούμαι τους νεκρούς και τους αγωνιστές στη μάχη της Ηλεκτρικής καλώντας παράλληλα και τις άλλες Διοικήσεις της ΔΕΗ Α.Ε. να κηρύξουν ως ημέρα αργίας, την 13η Οκτωβρίου.

 

Γραφείο Τύπου 

Δημοφιλή Νέα

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Σαν σήμερα 16 Απριλίου

Σαν σήμερα 16 Απριλίου


Μια ματιά στην ιστορία του τόπου και του κόσμου. Γεγονό…

Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου
Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ της ΕΣΗΕΑ μέχρι τις 5 το πρωί της Τετάρτης