pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Σχολεία για ρατσιστές

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Δύο περιστατικά  από τις προχθεσινές μαθητικές παρελάσεις  έστειλαν αντικρουόμενα μηνύματα ελπίδας αλλά και απογοήτευσης. Αποτέλεσαν συγχρόνως μια  ακόμη επιβεβαίωση

ότι οι παρελάσεις και ο μιλιταρισμός τους συνιστούν παρωχημένα κατάλοιπα που ταλαιπωρούν μια χώρα με πολύ πιο σοβαρά προβλήματα.

Στη Σαντορίνη οι χρυσαυγίτες νεοναζι, ανήμερα της επετείου της μάχης απέναντι στο ναζισμό τραμπούκισαν μια σημαιοφόρο επειδή ήταν αλβανικής καταγωγής αποδεικνύοντας ότι δεν έχει σημασία η επίδοση αλλά το δηλητήριο της ξενοφοβίας. Το θετικό είναι ότι γονείς και εκπαιδευτικοί προστάτεψαν τη μαθήτρια και τους περιθωριοποίησαν.

Στη Δάφνη όμως, η απόφαση του σχολείου να αφαιρέσει τη σημαία από τον 11χρονο Αφγανό πρόσφυγα Aμίρ είναι κάτι που σοκάρει. Ότι υπάρχουν ξενόφοβοι και ρατσιστές στην  κοινωνία είναι γνωστό και έχουμε δει γονείς  να επιτίθενται σε προσφυγόπουλα του για να τα εμποδίσουν να πάνε σχολείο.

Όμως είχαμε την ελπίδα ότι οι δάσκαλοι είναι πάνω από το μέσο όρο του σκατόψυχου όχλου, έχουν τη στοιχειώδη παιδαγωγική επάρκεια να προστατέψουν τους μαθητές τους από το μίσος.  Αυτή ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευση από τον αντιπαιδαγωγικό παραγκωνισμό του Αμίρ.

Αντί να ασχολούνται με παρελάσεις ας ανοίξουν ένα βιβλίο για να μάθουν τι πραγματικά συνέβη το '40. Γιατί η άγνοια της ιστορίας είναι αυτή που αναθρέφει εθνικιστές και μισαλλόδοξους…

http://tvxs.gr/

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

LIVE ενημέρωση του top-sport.gr από το «ντέρμπι» Δυτικής Μακεδονίας ανάμεσα σε Εορδαϊκό και  Καστοριά (Photos)
Η Παρθένα Τσοκτουρίδου διαβάζει απόσπασμα από το βιβλίο της «Επιστολές μιας αλλόκοτης εποχής» (video)
Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο
Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....

Στέφανος Πράσσος: Προλάβατε!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.....


Προλάβατε!!!!!!! Σπίτια σε πλειστηριασμό.......... Διαφήμισ…

Super Market
Μπρεχτ: Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο
Τραγικό ! Διαφημίσεις σε τοπικά sites για σπίτια που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από την περιοχή μας (γράφει ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης)