pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης: Εργατικά «ατυχήματα» σε ημερήσια διάταξη!

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το νέο εργατικό «ατύχημα» που έγινε στην κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V, που προστίθεται στα περισσότερα από 30 που έχουν γίνει στο εργοτάξιο, έρχεται να επιβεβαιώσει

πως οι μόνοι υπεύθυνοι για τα εργατικά «ατυχήματα» είναι η κυβέρνηση, οι μεγαλοεργολάβοι και μεγαλοκατασκευαστές που λογαριάζουν μόνο τα κέρδη τους και όχι τις ζωές των εργατών. 

Η άθλια κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους χώρους εργασίας, και ειδικά στην κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V  με ευθύνη της μεγαλοεργοδοσίας, της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, επιβεβαιώνεται καθημερινά με δεκάδες εργατικά ατυχήματα που αφήνουν πίσω τους σακατεμένους εργάτες.

Η άθλια κατάσταση αυτή στην κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V επιβλήθηκε και με τις απολύσεις και τις διώξεις συναδέλφων οικοδόμων που οργάνωσαν την αντίσταση τους ενάντια στις άθλιες αυτές συνθήκες μέσα από την ίδρυση εργοταξιακού σωματείου.

Χθες, ένας ακόμη συνάδελφος οικοδόμος (Μ.Μ) υπέστη τραυματισμό, λόγω πτώσης του από μεγάλο ύψος. Νοσηλεύεται στο «Μποδοσάκειο»  με τραύματα στο κεφάλι και στους θωρακικούς σπόνδυλους χωρίς ευτυχώς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Για μια ακόμα φορά, καταγγέλλουμε τους υπεύθυνους και ρωτάμε, αν η κυβέρνηση, το αρμόδιο υπουργείο και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, θα πάρουν κάποιο μέτρο για το όργιο εντατικοποίησης που συμβαίνει στους χώρους εργασίας.

Καταγγέλλουμε, την ανυπαρξία των αρμόδιων μηχανισμών ελέγχου στα εργοτάξια. Ακόμα κι όταν προβούν σε ελέγχους, αυτοί γίνονται με εντελώς τυπικό χαρακτήρα, γίνονται για «τα μάτια του κόσμου».

Είναι εξοργιστικό να τσακίζονται εργάτες και οι υπεύθυνοι να σφυρίζουν αδιάφορα. Στην ουσία, να μεταθέτουν την ευθύνη στους τσακισμένους εργάτες.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην υποκύπτουν σε πιέσεις και εκβιασμούς της εργοδοσίας. Να παλέψουμε μαζί με το Συνδικάτο, ώστε συλλογικά και οργανωμένα να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας, εντάσσοντάς τα στην πάλη μας απέναντι σ’ αυτή την πολιτική που τους εργάτες τους υπολογίζει μόνο όταν βγάζουν κέρδη για τον εργοδότη και προτάσσοντας τον αγώνα για την κάλυψη των αναγκών μας.

Να πάρουμε όλοι μέρος στα συλλαλητήρια που οργανώνει το Συνδικάτο και άλλα σωματεία την Πέμπτη στις 9 Νοεμβρίου στις 19:00 στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης και στην Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ- ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

2/11/2017

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Νήματα της Άνοιξης του  Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Εύη Γεροκώστα
Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες

Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες


www.kozani.tv  Δείτε το καιρό αναλυτικά για έξι ημέρες  …

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.