pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: Ερώτηση για τα σχέδια κατάργησης ή «αναμόρφωσης» του λεγόμενου «κοινωνικού τιμολογίου» της ΔΕΗ

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Τα σχέδια για την κατάργηση του λεγόμενου «κοινωνικού τιμολογίου» της ΔΕΗ στο πλαίσιο του νέου γύρου αντιλαϊκών μέτρων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ΕΕ και ΔΝΤ,

για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, καταγγέλλει με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης.

Στο στόχαστρο τίθεται ακόμα κι αυτό το ανεπαρκές και περιορισμένο μέτρο που καλύπτει ένα μικρό μέρος των λαϊκών οικογενειών που στενάζοντας κάτω από το βάρος της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, αδυνατούν να πληρώνουν τα πανάκριβα τιμολόγια ενέργειας για την κάλυψη και των πιο στοιχειωδών αναγκών τους. Πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούν τα νέα μέτρα που απεργάζονται από κοινού κυβέρνηση και κουαρτέτο αναφέρουν συγκεκριμένα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθεί την κατάργηση του «κοινωνικού τιμολογίου», αξιοποιώντας και τη σχετική έκθεση για την Ελλάδα του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, που προκλητικά ισχυρίζεται ότι «η επιδότηση των τιμών δεν είναι ενδεδειγμένη μέθοδος για να μειώσουμε την ενεργειακή φτώχεια».

Στην ίδια κατεύθυνση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μιλά ήδη για «αναμόρφωσή» του, εξαιρώντας πολλούς από τους σημερινούς δικαιούχους. Την ίδια στιγμή σκανδαλώδεις είναι οι μειώσεις που αφορούν τις βιομηχανίες και άλλες επιχειρήσεις, ενώ οι λογαριασμοί ρεύματος και οι σχετικές επιβαρύνσεις έχουν εκτοξευθεί για τη λαϊκή κατανάλωση.

Η εξέλιξη αυτή σε κάθε περίπτωση θα αποτελέσει ένα ακόμη οδυνηρό πλήγμα για τα λαϊκά νοικοκυριά, ενώ έχει σαν επιδίωξη την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων που διαγκωνίζονται για την απόκτηση μεριδίων στην ενεργειακή αγορά. Αποτελεί απόδειξη ότι κυβέρνηση και ΕΕ δρομολογούν γενίκευση των διακοπών ρεύματος, που αυτές τις μέρες πολλαπλασιάζονται σε βάρος εργατικών λαϊκών οικογενειών, μικρομεσαίων αυταπασχολούμενων και αγροτών. Αποτελεί μία ακόμη απτή απόδειξη ότι τα μονοπωλιακά κέρδη προϋποθέτουν την καρατόμηση και των πιο στοιχειωδών αναγκών και δικαιωμάτων του λαού.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης έθεσε το παρακάτω ερώτημα:

«Επιδιώκει η Επιτροπή την κατάργηση του "κοινωνικού τιμολογίου" της ΔΕΗ ή την "αναμόρφωσή" του με επέκταση των εξαιρέσεων των δικαιούχων και αν ναι, για ποιους λόγους και για την εξυπηρέτηση ποιων συμφερόντων;».

https://www.902.gr/eidisi/eyrovoyli/143767/erotisi-gia-ta-shedia-katargisis-i-anamorfosis-toy-legomenoy-koinonikoy

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Στις Κοινότητες Μεσοβούνου και Πύργων του Δήμου Εορδαίας ο Μιχάλης Παπαδόπουλος:
Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας


Η Διοίκηση της Δόξας Βερμίου Πύργων για το 2023 - 2024 συμφ…