pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Γιώργος Ντζιμάνης: Εορτασμός της Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων»

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, ανήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, εορτάζεται και η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων ως ελάχιστος φόρος τιμής της προσφοράς των ελληνικών

Ενόπλων Δυνάμεων στο Έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμου, όσο και στην ειρήνη.

O ταυτόχρονος αυτός εορτασμός συνδέει τον Ελληνισμό με τη χριστιανοσύνη και την Παναγία με τις Ένοπλες Δυνάμεις τις χώρας. Την Παναγία, την «υπέρμαχο στρατηγό», την οποία επέλεξαν οι Έλληνες ως προστάτιδα τους σε όλους τους εθνικούς αγώνες.

Η πολιτεία αποφάσισε από φέτος τη θέσπιση της «Ημέρας του Αποστράτου/Βετεράνου» επίσης στις 21 Νοεμβρίου, δικαιώνοντας τις πολυετείς προσπάθειες του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών Ενώσεων Αποστράτων. Ο εορτασμός αυτός αποτελεί την έμπρακτη αναγνώριση της προσφορά τους και μια γέφυρα επικοινωνίας, απαραίτητη για την εξασφάλιση της ιστορικής συνέχειας.

Τιμούμε τους αποστράτους, που αποτελούν την «Ζωντανή Ιστορία» έναν άξονα αναφοράς και ευθύνης, αυτούς που προσέφεραν εχθές και δείχνουν τον δρόμο σε όσους επιθυμούν να προσφέρουν σήμερα .

Η Ελλάδα διατηρεί το ακριβό προνόμιο να υπερηφανεύεται για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι στα πεδία των μαχών, για να μπορούμε εμείς σήμερα να απολαμβάνουμε τα εν ειρήνη αγαθά της ελευθερίας.

Οι Ελληνικές ΕΔ ως αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, ζουν, αγωνιούν και αγωνίζονται, προς όφελος της και προς όφελος του ελληνισμού γενικότερα. Ουδείς αμφιβάλλει, ότι επιτελούν έργον πολύπλευρο, πολυσήμαντο και πολυσχιδές, γι’ αυτό και απολαμβάνουν την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη του λαού.

Γιατί πράγματι σε αυτά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης, προστατεύουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, γιατί ακόμα και σε περίοδο ειρήνης παράγουν ήρωες, αλλά και γιατί προστατεύουν και βοηθούν το κοινωνικό σύνολο με έργα τα οποία γίνονται σε όλη την Ελλάδα.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, κομμάτι του ελληνικού λαού, έχουν πλήρη συνείδηση της αποστολής τους. Για αυτό και στους επικριτές τους απαντούν με έργο, απαντούν με περίσσευμα φιλοτιμίας, απαντούν με αποφασιστικότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Τιμούμε σήμερα τη μνήμη αυτών που προέταξαν τον αγνό και άδολο πατριωτισμό, την αγάπη για την Πατρίδα, κρατώντας ψηλά στο προσκυνητάρι της μνήμης το ένδοξο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας που γράφτηκε στα πεδία των μαχών.

H Πατρίδα οφείλει να λαμβάνει κάθε μέριμνα για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να μπορεί να λειτουργεί στο κατάλληλο περιβάλλον και με τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Διότι όπως είπε και ο Θουκυδίδης «Άνδρες γαρ πόλις, και ου τείχη ουδέ νήες ανδρών κεναί».

Θα ήθελα να ευχηθώ στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους εθνοφύλακες, και τους απόστρατους στρατιωτικούς, που αγωνίζονται 365 μέρες το χρόνο, Χρόνια, Πολλά, Υγεία και Δύναμη.

Την 21η Νοεμβρίου, την ημέρα της Παναγίας,

δε γιορτάζουν μόνον οι Ένοπλες Δυνάμεις,

γιορτάζει η ίδια η Ελλάδα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΤΖΙΜΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Βουλευτή Κοζάνης – ΣΥΡΙΖΑ

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…

Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…