pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιβάλλει τους πλειστηριασμούς με ξύλο και δακρυγόνα

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Με αναβαθμισμένη αστυνομική παρουσία και καταστολή ενάντια σε συλλογικότητες και αγωνιστές στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας έγινε η «επίσημη πρώτη» των ηλεκτρονικών

πλειστηριασμών. Με μεγαλύτερη ένταση στο Eιρηνοδικείο Αθηνών αλλά και σε άλλες περιπτώσεις όπως αυτή της Θεσσαλονίκης ή ακόμα και του Μαρκόπουλου η έντονη αστυνομική παρουσία και επιθετικότητα ήταν αναγκαία προκειμένου να προχωρήσουν τα σχέδια κυβέρνησης και τρόικα για την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας.

Αυτό και μόνο το γεγονός δείχνει τον φόβο της κυβέρνησης μπροστά στον ασκό του Αιόλου που ανοίγεται με αυτήν της την επιλογή. Φόβος που πηγάζει από το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός βιοπαλαιστών πρόκειται να χάσει το σπίτι του ακριβώς μέσα από τέτοιες διαδικασίες κυριολεκτικά για ένα κομμάτι ψωμί, γι' αυτό κι αυτές πρέπει να είναι «σιδερόφρακτες».

Συνεχίζοντας αμείωτα την ίδια επιθετική πολιτική με όλες τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να κρύψει πίσω από επικοινωνιακά τεχνάσματα, όπως το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης και άλλα μέτρα για τα μάτια του κόσμου, το γεγονός ότι τα συμφέροντα των τραπεζών και των κορακιών είναι πιο σημαντικές από τα σπίτια των φτωχών. Δεν μπορεί να κρύψει ότι με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν υπάρχει πλέον καμία νομοθετική προστασία της πρώτης κατοικίας. Δεν μπορεί να κρύψει πίσω από επικοινωνιακά τεχνάσματα ότι και χτες υπήρχαν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας φτωχών οικογενειών, ότι καμία «συμφωνία με τις τράπεζες» δεν πρόκειται να τηρηθεί, ότι ήδη τα κόκκινα δάνεια πωλούνται σε ξένα funds.

Δεν μπορεί να κρύψει η κυβέρνηση ότι με τα μέτρα της τρίτης αξιολόγησης, την διεξαγωγή ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, τον αντισυνδικαλιστικό νόμο και σειρά άλλων μέτρων, από τη μια προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες στο κεφάλαιο, και από την άλλη προετοιμάζεται για τις αντιδράσεις που η βάρβαρη πολιτική της θα γεννήσει εντείνοντας την καταστολή και επιδιώκοντας να φέρει επιπλέον εμπόδια στη δυνατότητα των εργαζομένων να οργανώνονται, να αποφασίζουν και να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Δεν είναι τυχαίο ότι χτες τα ΜΑΤ χτύπησαν τους φοιτητές στις εστίες, την κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Υγείας, συνέλαβαν εργαζόμενους έξω από το εργοστάσιο του Καρυπίδη.

Για να αναγκαστούν οι εργαζόμενοι της χώρας να δουλέψουν με μισθούς πείνας και κάτω από άθλιες συνθήκες, αποτελεί αναγκαίο εκβιασμό η αποστέρησή τους ακόμη και από την πρώτη κατοικία. Η περαιτέρω εκμετάλλευσή τους περνάει μέσα από την αναβάθμιση του εκβιασμού πως αν δεν δουλέψουν με όποιους όρους και όποια αμοιβή έστω και για μερικές βδομάδες, θα καταλήγουν άστεγοι. 

Απέναντι σ' αυτήν την κήρυξη πολέμου από μεριάς της κυβέρνησης απάντησαν χθες εργαζόμενοι, αγωνιστές, φοιτητικοί σύλλογοι, συλλογικότητες και σωματεία  με την παρουσία τους στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας. Απέναντί τους βρήκαν ΜΑΤ, χημικά, βία και καταστολή. Στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας τα ΜΑΤ έριξαν χημικά μέσα σε κλειστό χώρο, κάτι που ισοδυναμεί με δολοφονική επίθεση.

Τίποτα από αυτά όμως δεν μπορεί να σταθεί ικανό να τρομοκρατήσει όσους παλεύουν για να μην χαθούν τα σπίτια των φτωχών. Όλα αυτά ωχριούν μπροστά στην τρομοκρατία της έξωσης. Γι' αυτό και οι απελπισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει ή να συκοφαντήσει το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς θα πέσουν στο κενό. Σε αυτή τη μάχη που θα διαρκέσει πολύ και θα πάρει διάφορες μορφές καλούμε ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ τους εργαζόμενους να οργανωθούν και να παλέψουν μέσα από τα σωματεία τους, τις λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές τους, τις πρωτοβουλίες ενάντια στους πλειστηριασμούς και κάθε πρόσφορο μέσο. 

ΟΛΟΙ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΠΗΓΗ: www.antarsya.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…