pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών τροχοφόρων

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 3 ημεδαπών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και πλαστογραφίας

Το συνολικό παράνομο όφελος υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των -30.000- ευρώ

Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, δύο (2) περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών Ι.Χ.Φ αυτοκινήτων από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τριών (3) ημεδαπών, ηλικίας 23,25 και 40 χρονών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής με συνολικό όφελος που υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ και για πλαστογραφία.

Συγκεκριμένα, μετά από ενδελεχή αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι τουλάχιστον από το μήνα Μάιο του 2012 τα ανωτέρω άτομα είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές Ι.Χ.Φ αυτοκινήτων από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με σκοπό τη συναρμολόγηση τους πάνω σε άλλα οχήματα νόμιμης κυκλοφορίας με τέτοιο τρόπο, ώστε τα μέρη του κλεμμένου οχήματος (καμπίνα, καρότσα, κινητήρας) να είναι τοποθετημένα σε σασί με νόμιμο αριθμό πλαισίου και να προκύπτει νέο όχημα με νομότυπη άδεια κυκλοφορίας και κρατικές πινακίδες.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε περιοχή της Πτολεμαΐδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, βρέθηκαν στην κατοχή των ανωτέρω και κατασχέθηκαν -2- Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, για τα οποία διαπιστώθηκε ότι είχαν προβεί  σε έξι παραποιήσεις στοιχείων κυκλοφορίας που αφορούν τον τύπο του οχήματος στον κινητήρα, τον αριθμό κινητήρα και τις διαστάσεις, συναρμολογώντας τα αυτά ως -2- κλεμμένα ρυμουλκούμενα.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή των ανωτέρω δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις καθώς και η ταυτοποίηση τυχόν συνεργών αυτών.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

 

 

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Νήματα της Άνοιξης του  Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Εύη Γεροκώστα
Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες

Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες


www.kozani.tv  Δείτε το καιρό αναλυτικά για έξι ημέρες  …

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.