pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

www.kozani.tv | Ανασκόπηση 2017 - Μάιος (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Νέες θέσεις εργασίας, ιδιωτικοποίηση μονάδων ΔΕΗ και άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές στη συνέντευξη τύπου του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης στην Κοζάνη (video).

Σε Κοζάνη και Πτολεμαϊδα βρέθηκε την Παρασκευή ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε περιοχές τη χώρας για τη συνεργασία με Περιφέρειες για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Ο κ. Παπαδημητρίου το απόγευμα της ίδιας μέρας σε συνέντευξη τύπου εξήγγειλε 150.000 θέσεις εργασίας το χρόνο, μίλησε για την διαπραγμάτευση για τη ΔΕΗ και για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Κατάμεστη από μαθητές η αίθουσα του 8ου Γυμνασίου για την πρώτη "Ημέρα Ορθογραφίας" (video)

Την πρώτη "Ημέρα Ορθογραφίας" διοργάνωσε το πρωί του Σαββάτου ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης με σκοπό την καλλιέργεια της ορθής χρήσης της Νέας Ελληνικής. Στον πρωτότυπο αυτόν διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές από πολλά σχολεία της ΠΕ Κοζάνης

Σε Μεσόβουνο και Πύργους ο Γ.Γ. του ΚΕΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Τι συζήτησε με τους κατοίκους των χωριών για τα ολοκαυτώματα (video)

Στο σημείο που εκτελέστηκαν τα 357 θύματα των ναζί στο Μεσόβουνο βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στα δυο μνημεία σε Μεσόβουνο και Πύργους. Ο κ. Κουτσούμπας συνομίλησε με τους κατοίκους και δήλωσε στο www.kozani.tv πως θα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για τη χρηματοδότηση μουσείου ολοκαυτωμάτων.

Η κινητοποίηση των Περιφερειακών Συμβούλων της αντιπολίτευσης στην πύλη του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου. Τι είπαν για τους στόχους της διαμαρτυρίας και τον αγώνα που ξεκινούν (video)

Αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης των μονάδων της ΔΕΗ ξεκίνησαν Περιφερειακοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας οι οποίοι σήμερα το πρωί βρέθηκαν έξω από την πύλη του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου σε μια δίωρη συμβολική διαμαρτυρία. Οι διαμαρτυρόμενοι κάλεσαν την κοινωνία και τους φορείς να σταθεί στο πλευρό τους για να αποτραπεί όσο είναι νωρίς το ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Κίνηση με "μικροκομματικούς και μικροπολιτικούς στόχους" χαρακτήρισε την αυριανή κινητοποίηση των 13 Περιφερειακών Συμβούλων της αντιπολίτευσης ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης ο οποίος κατηγόρησε τόσο τον κ. Δακή όσο και την κ. Ζεμπιλιάδου πως με την κίνησή τους αυτή θα οδηγήσουν σε πώληση τη ΔΕΗ όπως τα κόμματά τους θέλουν". Ο κ. Αδαμίδης δήλωσε πως δεν ενημέρωσαν την ΓΕΝΟΠ για την κινητοποίησή τους και πως παραβιάζουν ανοιχτές θύρες

Μεγάλη καταστροφή από τις χιλιάδες κάμπιες στο Χρώμιο Κοζάνης. Αντιδρούν κάτοικοι και κτηνοτρόφοι. Τι λένε οι ειδικοί για το φαινόμενο που επεκτείνεται και στις γύρω περιοχές (video)

Χιλιάδες κάμπιες έχουν κατακλύσει και φέτος περιοχές γύρω από τον οικισμό του Χρωμίου τρώγοντας πουρνάρια και δρυς σε μια έκταση χιλιάδων στρεμμάτων που συνεχώς επεκτείνεται και σε άλλες γειτονικές περιοχές. Οι κάμπιες έκαναν την εμφάνισή τους φέτος πολύ νωρίτερα και με πιο "επιθετικό" τρόπο προκαλώντας προβλήματα στους κτηνοτρόφους της περιοχής αφού βλέπουν την παραγωγή γάλακτος να μειώνεται καθημερινά λόγω του ότι τα κοπάδια τους δεν μπορούν να πλησιάσουν τους βοσκότοπους που έχουν ξεραθεί λόγω της κάμπιας. Οι ειδικοί αναμένουν τις εγκρίσεις των πιστώσεων από το αρμόδιο υπουργείο για να ξεκινήσουν αεροψεκασμοί ωστόσο κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να γίνει στις επόμενες δυο εβδομάδες όταν και οι κάμπιες θα γίνουν..πεταλούδες.

Γέμισαν οι όχθες της λίμνης Πολυφύτου με δεκάδες διαγωνιζόμενους του 2ου Φεστιβάλ Αλιείας Κυπρίνου (video - φωτογραφίες)

Με συμμετοχές από πολλά μέρη της χώρας πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο το 2ο Φεστιβάλ Αλιείας Κυπρίνου στη λίμνη Πολυφύτου. Το φεστιβάλ διοργανώνουν από κοινού οι Αθλητικοί Σύλλογοι Ερασιτεχνών Αλιέων Κοζάνης και Πτολεμαϊδας.

"Με τη θηλιά στο λαιμό" οι αγρότες του Μεσοβούνου μετά τις ελάχιστες αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ για τις ζημιές του 2016. Αγανακτισμένοι και αναστατωμένοι οι αγρότες (video)

Αποζημιώσεις "ψίχουλα" χαρακτηρίζουν οι αγρότες του Μεσοβούνου τα ποσά που έδωσε ο ΕΛΓΑ για τις ζημιές από παγετό το 2016.Οι αποζημιώσεις όπως υποστηρίζουν δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στο μέγεθος της ζημιάς και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις είναι κατά πολύ χαμηλότερες και από το ποσό που καταβάλουν για ασφάλεια ανά στρέμμα.

Οι ιστορικοί του μέλλοντος στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης του Γράμμου στην 3η Επιστημονική Διημερίδα (video)

Προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας βρέθηκαν από τις 19 έως τις 21 Μαϊου στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης του Γράμμου για να συμμετάσχουν στην 3η Επιστημονική Διημερίδα με θέμα "Ελλάδα και Βαλκάνια στον 20ο Αιώνα". Πρόκειται για μια διοργάνωση η οποία τείνει να γίνει θεσμός με την συμμετοχή των ιστορικών του μέλλοντος ολοένα και να αυξάνεται καθώς μέσα από αυτή τη διαδικασία οι φοιτητές μαθαίνουν να χειρίζονται μεγάλα ιστορικά θέματα και να αποκτούν γνώση και εμπειρία στην έρευνα.

"Βιβλική καταστροφή" στους Πύργους από το χαλάζι! Καταστράφηκε στο 100% η παραγωγή μήλων και κερασιών. Γκρεμίστηκαν τα αντιχαλαζικά δίχτυα (video)

Πρωτοφανής για τα δεδομένα της περιοχής είναι η καταστροφή από την σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε το μεσημέρι της Τρίτης και την περιοχή των Πύργων στην Εορδαία. Το χαλάζι έπεφτε ασταμάτητα για περίπου 20 λεπτά με αποτέλεσμα να καταστρέψει το 100% της παραγωγής μήλων και κερασιών, να γκρεμίσει τα δίχτυα της αντιχαλαζικής προστασίας, να ξεριζώσει δέντρα και να προκαλέσει ζημιές ακόμη και μέσα στο χωριό.

Υπέροχος συνδυασμός όπερας και τζαζ στην Κοζάνη. Μαγεμένο το κοινό από την όπερα "Operatic II" στην Αίθουσα Τέχνης. Βίντεο με δηλώσεις των πρωταγωνιστών (video)

Μια μοναδική βραδιά πέρασαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 27 Μαϊου στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης. Γνωστά ονόματα της όπερας με καταγωγή από την Κοζάνη ανέβασαν μια όπερα διαφορετική από τις άλλες που βασίστηκε στην τζαζ με το "πάντρεμα" αυτό να κάνει ο πιανίστας Γιώργος Τζούκας.

Δημοφιλή Νέα

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Σαν σήμερα 16 Απριλίου

Σαν σήμερα 16 Απριλίου


Μια ματιά στην ιστορία του τόπου και του κόσμου. Γεγονό…

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα
Αγωνιστική υποδοχή στον Άδωνι Γεωργιάδη σήμερα Παρασκευή 19 Απρίλη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας από Εργατικά Σωματεία της Εορδαίας (φωτογραφίες - video)
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου