pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Σπύρος Ζακυνθινός - Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας - Πνευμονολογίας στο ΕΚΠΑ: Ύπουλη η ρύθμιση για το ακαταδίωκτο της επιτροπής, σκοπός να προστατευθεί η κυβέρνηση (Ηχητικό)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Είναι απαράδεκτο να μην μπορούν οι επιστήμονες της επιτροπής να καταθέτουν τις απόψεις τους».

«Με την απόφαση αυτή, τα μέλη της επιτροπής εμφανίζονται

να χρειάζονται την προστασία της κυβέρνησης, ενώ τους αφήνει  ακάλυπτους στη συνείδηση του κόσμου», είπε στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη, ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας – Πνευμονολογίας  στο ΕΚΠΑ, Σπύρος Ζακυνθινός.

«Πράγματι, η Επιτροπή των γιατρών χρειάζεται προστασία από διάφορους ψεκασμένους, προκειμένου να μη σέρνονται οι  επιστήμονες για βλακώδεις λόγους στα δικαστήρια, αλλά με την τροπολογία, η προσπάθεια που γίνεται είναι για να  προστατευθεί η ίδια η κυβέρνηση».

Ο κ Ζακυνθινός, ο μοναδικός επιστήμονας που παραιτήθηκε από τον Ιούλιο του 2020 από την επιτροπή καταγγέλλοντας την  κυβέρνηση για εργαλειοποίηση των επιστημόνων, υπογράμμισε ότι «η επιτροπή έχει πλήρως απαξιωθεί από την κυβέρνηση».

«Υποτίθεται η κυβέρνηση ότι ήθελε να προστατεύσει τους επιστήμονες από τους ψεκασμένους, αλλά στην ουσία τους εκθέτει  στην κοινωνία», ανέφερε, εξηγώντας: «Εμφανίζονται οι γιατροί σαν να έχουν ανάγκη της προστασίας της κυβέρνησης, ενώ τους  έχει κάνει κλωτσοσκούφι αφήνοντας τους ακάλυπτους στην συνείδηση του κόσμου». 

Ο καθηγητής Ιατρικής σημείωσε ότι πολλά μέλη της Επιτροπής, «από την αρχή της πανδημίας είχαν μιλήσει για την ανάγκη  πολλών και δωρεάν τεστ, είχαν εκφράσει προτάσεις για τον τουρισμό που μετά κάμφθηκαν, όπως και για τη συμμετοχή των  μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων. Τίποτα από αυτά δεν εισακούστηκε», σημείωσε. 

Επίσης εξέφρασε την ανησυχία του για το τρίτο επικίνδυνο κύμα που διανύουμε και για τους όρους που επανεκκινεί η οικονομική ζωή, 

«Το λογικό θα ήταν ένα καθολικό  lockdown, όπως του περσινού Μαρτίου για 2-3 εβδομάδες και μετά να υπήρχε ένα προοδευτικό  και σταδιακό άνοιγμα. Τώρα που πάνε τα πράγματα χάλια, έχουμε την αντίφαση να ανοίγουν όλα, απόρροια των ελλείψεων  υποδομών, τεστ, ιχνηλάτησης και αποτυχίας του ήπιου lockdown, που δεν απέδωσε.»

Τέλος, συνέστησε μεγάλη προσοχή, ιδιαίτερα προς τους νέους καθώς όπως είπε ο ιός πλήττει πλέον νεότερες ηλικίες και  συνέστησε υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης. «Εφόσον το κράτος δεν μας προστατεύει και δεν προσβλέπουμε στην κρατική ευθύνη,  η ατομική ευθύνη είναι επιβεβλημένη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: www.avgi.gr

Δημοφιλή Νέα

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Σαν σήμερα 16 Απριλίου

Σαν σήμερα 16 Απριλίου


Μια ματιά στην ιστορία του τόπου και του κόσμου. Γεγονό…

Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου
Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ της ΕΣΗΕΑ μέχρι τις 5 το πρωί της Τετάρτης