pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας: "77 χρόνια απο το μαρτυρικό θάνατο 318 κατοίκων στους Πύργους Εορδαίας"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συμπληρώνονται 77 χρόνια απο το μαρτυρικό θάνατο 318 κατοίκων στους Πύργους Εορδαίας απο τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής. Πρόκειται

για το δεύτερο μεγαλύτερο ολοκαύτωμα των ναζί στην Ελλάδα.

Εκείνο το εφιαλτικό ξημέρωμα, οι Γερμανοί περικύκλωσαν το χωριό στήνοντας πολυβόλα. Άντρες, γυναίκες και παιδιά συγκεντρώθηκαν για μαζικες εκτελέσεις, είτε πυρπολήθηκαν σε αχυρώνες. Η ακλόνητη ορμή των κατακτητών για αίμα, μετατράπηκε σε ανθρωποκυνηγητό ως τους πρόποδες του Βερμίου. Η εν ονόματι "Καστράνιτσα", (Πυργοι Εορδαίας), λεηλατήθηκε και κάηκε προσυπογράφοντας με τη θηριωδία αυτή το πρόσωπο του φασισμού.

Η πρόσφατη καταδίκη της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης Χ.Α., που αποτελεί ιδεολογικό απόγονο των ναζί, αποτέλεσε μια τεράστια νίκη του αντιφασιστικού κινήματος και κάθε δημοκρατικού, προοδευτικού πολίτη. Είναι αδιανόητο μισό χρόνο μετά, καταδικασμένοι Χρυσαυγίτες μεταξύ των οποίων ο Νo2 στην ιεραρχία Χρήστος Παππάς να διαφεύγουν της σύλληψης.

Η νέα γενιά έχει χρέος να διατηρήσει την μνήμη ζωντανή, ενάντια στην λήθη. Αποδίδουμε φόρο τιμής στα θύματα του ολοκαυτώματος. Η θυσία τους αποτελεί οδοδείκτη για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στον ναζισμό, τον φασισμό και την καταπίεση. Θέλουμε να ζούμε σε δημοκρατικές κοινωνίες, που θα σέβονται την διαφορετικότητα, τις ατομικές ελευθερίες και τα κοινωνικά δικαιώματα.

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Νατάσα Κεφαλοπούλου:
LIVE ενημέρωση του top-sport.gr από τον Τελικό Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Ο επίλογος της αστυφιλίας (της Παρθένας Τσοκτουρίδου)

Ο επίλογος της αστυφιλίας (της Παρθένας Τσοκτουρίδου)


Ολοένα και περισσότερο παρατηρούμε την μετακίνηση των…

Νίκος Κατακαλίδης - Προπονητής Εορδαϊκού: «Το θέλαμε πάρα πολύ το Κύπελλο, είναι ένας σημαντικός τίτλος για εμάς» (video)
«Εργατικά ατυχήματα(;) και δυστυχήματα(;)»