pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

51 φοιτητικοί σύλλογοι καταγγέλλουν επίθεση με πολλούς τραυματίες

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Επίθεση ομάδων με συμμορίτικα χαρακτηριστικά, που δρουν αντιπαραθετικά ως προς τους φοιτητές και δεν έχουν σχέση με το φοιτητικό κίνημα, την περασμένη Πέμπτη

με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά τουλάχιστον 15 φοιτητές του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ, καταγγέλλουν 51 σύλλογοι από όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλουν η επίθεση έγινε σε εκατό και πλέον μέλη φοιτητικών συλλόγων που σκόπευαν να παρευρεθούν σε προγραμματισμένη εκδήλωση αριστερών φοιτητικών σχημάτων από το Πολυτεχνείο στο χώρο της σχολής ΣΕΜΦΕ με θέμα το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο.

Όπως αναφέρουν οι σύλλογοι ΣΕΜΦΕ, Μηχανολόγων ΕΜΠ, Φυσικού και Μαθηματικού ΕΚΠΑ, Νομικής και Ιστορικού Αρχαιολογικού ΑΠΘ, Ιατρικής Ηρακλείου και άλλοι, «επιτέθηκαν σε φοιτητές και φοιτήτριες, μέλη αριστερών σχημάτων, ανένταχτους αγωνιστές και κόσμο του κινήματος που ήταν συγκεντρωμένοι προκειμένου να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

»Έριξαν πέτρες, φωτοβολίδες και καπνογόνα μέσα στο πλήθος, χτύπησαν με παλούκια, σιδερολοστούς, αλυσίδες και κοκκάλινα γάντια. Τόλμησαν να μαχαιρώσουν φοιτητή, αγωνιστή του Πολυτεχνείου, δείχνοντας πως δεν είναι τίποτα άλλο παρά κοινοί μαφιόζοι και υπόκοσμος» υποστηρίζουν και τονίζουν το εξής:

«Όσο και αν προσπαθούν να κρύψουν τα πρόσωπά τους πίσω από τα κράνη και κουκούλες, οι πρακτικές τους αποτελούν συμπλήρωμα των σχεδιασμών της ασφάλειας και των πιο σκοτεινών παρακρατικών μηχανισμών με στόχο να τσακίσουν τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος.

»Πρόκειται για συνειδητή επίθεση στους αγωνιζόμενους φοιτητές που σήμερα δίνουν μια τεράστια μάχη με το νόμο Κεραμέως αλλά και τις νέες εξαγγελίες της κυβέρνησης για διάλυση των φοιτητικών συλλόγων με την κατάργηση των ζωντανών διαδικασιών του φοιτητικού κινήματος και την επιβολή σιωπητηρίου μέσα από ενιαία ψηφοδέλτια, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες κ.ά.»

Άλλοι σύλλογοι όπως αυτοί του ΠΑΔΑ, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών - Μηχανολόγων, Γεωλογικού ΑΠΘ, Φαρμακευτικής ΑΠΘ και άλλοι αναφέρουν: 

«Καταδικάζουμε τον βανδαλισμό φοιτητικού στεκιού και την απαράδεκτη τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκαν φοιτητές μέλη των ΕΑΑΚ, την Πέμπτη 22/4 στο ΕΜΠ, από ομάδες εχθρικές απέναντι στο φοιτητικό κίνημα, που καμία σχέση δεν έχουν με τους Φοιτητικούς Συλλόγους. Τέτοιες ενέργειες ρίχνουν νερό στο μύλο της κυβερνητικής προπαγάνδας που στόχο έχει να συκοφαντήσει τους Συλλόγους και τους αγώνες μας, αξιοποιούνται για την ένταση της καταστολής και του κρατικού αυταρχισμού.

»Οι φοιτητές μέσα από τους Συλλόγους και τις Γενικές μας Συνελεύσεις δυναμώνουμε των αγώνα για να ανοίξουν οι σχολές μας με όλα τα μέτρα προστασίας, παλεύουμε ενάντια στο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη. Η μαζική συμμετοχή των φοιτητών στον αγώνα είναι η καλύτερη απάντηση στη συκοφαντία και την προσπάθεια καταστολής και χτυπήματος του φοιτητικού κινήματος!»

«Στοχοποιούν, απειλούν και βανδαλίζουν»

Όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι τονίζουν πως δεν πρόκειται για «μεμονωμένο περιστατικό, αλλά αποτελεί συνέχεια μιας σειράς πρακτικών στοχοποίησης και απειλών εις βάρος αγωνιστών και πολιτικών χώρων, φτάνοντας μέχρι τον πρόσφατο βανδαλισμό στεκιού σχήματος ΕΑΑΚ στο Πολυτεχνείο».

«Αντίστοιχες επιθετικές κινήσεις έχουν σημειωθεί και σε συλλογικές διαδικασίες των κοινωνικών φορέων του πανεπιστημίου, καταλήγοντας στη διάλυση των διαδικασιών και γενικών συνελεύσεων και συνεισφέροντας έτσι στην αδρανοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο» προσθέτουν.

«Όταν οι φοιτητικοί σύλλογοι βρίσκονται στο στόχαστρο, αυτού του είδους οι πολιτικές και οργανωτικές επιθέσεις στους αγωνιστές/τριες και τις διαδικασίες των φοιτητικών συλλόγων εξυπηρετούν απολύτως τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για τον διασυρμό του πανεπιστημιακού ασύλου, την εισαγωγή αστυνομίας στις σχολές, την διάλυση του φοιτητικού συνδικαλισμού και των οργάνων του και τους επιταχύνουν» σχολιάζουν και συμπληρώνουν τα παρακάτω:

«Η ίδια η επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε εντός του Ασύλου, δίνει το κατάλληλο άλλοθι σε Υπουργείο και Πρυτανικές αρχές, ώστε να επισπεύσουν την εφαρμογή του νομοσχεδίου. Δεν θα τους περάσει! Οι στοχεύσεις που τελικά εξυπηρετούν αυτές οι ομάδες και οι πρακτικές είναι συγκεκριμένες. Οι φοιτητικοί σύλλογοι θα απομονώσουν τέτοιου είδους στοιχεία που δεν χωρούν μέσα στα πανεπιστήμιά μας. Το φοιτητικό κίνημα, δυναμώνοντας τον αγώνα, ενισχύοντας τις Γενικές Συνελεύσεις, τις διαδηλώσεις και τις αντιστάσεις του θα απαντήσει στα κυβερνητικά σχέδια και όσους τα εξυπηρετούν».

»Οι ίδιοι οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, μέσα από τις μαζικές δημοκρατικές τους διαδικασίες, θα ξαναζωντανέψουν τις σχολές τους, θα υπερασπιστούν το Άσυλο και θα περιφρουρήσουν τη λειτουργία τους από οποιαδήποτε κίνηση συμβάλει στην απονομιμοποίηση και κατασυκοφάντηση τους. Δεκάδες άλλοι φοιτητικοί σύλλογοι, όπως και σωματεία, αναμένεται να εκδώσουν αποφάσεις καταγγελίας των γεγονότων τις επόμενες ημέρες»

Οι σύλλογοι που καταγγέλλουν την επίθεση στο ΕΜΠ στις 22/4 είναι οι εξής: 

  • ΦΣ ΑΘΗΝΑΣ: ΣΕΜΦΕ, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ΗΜΜΥ, ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ΦΥΣΙΚΟ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ, ΓΕΩΛΟΓΙΚΟ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ, ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΣΕΥΠ ΠΑΔΑ, ΣΔΟΚΕ ΠΑΔΑ, ΣΜΗΧ ΠΑΔΑ, ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ
  • ΦΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ, ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ, ΓΑΛΛΙΚΟ, ΓΕΩΛΟΓΙΚΟ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧ-ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧ, ΙΑΤΡΙΚΗ, ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ, ΝΟΜΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΜΜΕ, ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ, ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ, Φ-Π, ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, ΜΟΥΣΙΚΟ, ΤΕΦΑΑ, ΣΟΦΕΘ
  • ΦΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
  • ΦΣ ΠΑΤΡΑΣ: ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ, ΠΤΔΕ, ΣΟΦΕΠ
  • ΦΣ ΚΡΗΤΗΣ: ΙΑΤΡΙΚΗ, ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ, ΗΜΜΥ, ΜΗΧΟΠ, ΜΗΠΕΡ, ΜΔΠ, ΕΛΜΕΠΑ ΧΑΝΙΩΝ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ, CST, ΠΤΔΕ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ

ΠΗΓΗ: www.efsyn.gr

Δημοφιλή Νέα

Super Market
Στις Κοινότητες Μεσοβούνου και Πύργων του Δήμου Εορδαίας ο Μιχάλης Παπαδόπουλος:
Δήμος Εορδαίας: Βίντεο από την Αποκριάτικη παρέλαση στην Πτολεμαΐδα - Σάββατο 16 Μαρτίου 2024
Ο Καιρός την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας I kozani.tv
Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος στο kozani.tv: Τα όρια της σάτιρας βρίσκονται στα όρια του σύμπαντoς... | Μια συνέντευξη με αφορμή τις παραστάσεις του στην Πτολεμαΐδα την Παρασκευή 22 και στην Κοζάνη το Σάββατο 23 Μαρτίου ! (Δείτε το video)
Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος καλεσμένος στο kozani.tv & στο ptolemaida.tv την Κυριακή το μεσημέρι !
Πτολεμαΐδα: Εφημερεύοντα φαρμακεία

Πτολεμαΐδα: Εφημερεύοντα φαρμακεία


Οι Εφημερίες των φ&alph…

Σήμερα Κυριακή 17 Μαρτίου η τελευταία παράσταση της Ποντιακής Κωμωδίας  «Εφώταξεν ο φέγγο μ’» στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας