pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης: "Όλοι στην απεργία στις 6 Μαΐου - Δε θα δεχτούμε τον νέο εργασιακό μεσαίωνα! Δε θα ανεχτούμε να γίνει το 8ωρο μας 10ωρο και η Κυριακάτικη Αργία παρελθόν"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ 10:30πμ

Συναδέλφισσα-συνάδελφε,

Κυβέρνηση και εργοδοσία έχοντας ως μοναδικό κριτήριο την προστασία και την αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων στον κλάδο του εμπορίου, συνειδητά εγκληματούν σε βάρος της ζωής μας, της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο λέμε ως ΕΔΩ! Δεν αντέχουμε άλλο! Δε θα το επιτρέψουμε!

Την ίδια στιγμή που φάνηκε ξεκάθαρα πως τα υγειονομικά πρωτόκολλα στους χώρους δουλειάς ήταν ένα μεγάλο ψέμα, η κυβέρνηση δρομολογεί νέα μεγάλη σφαγή, ετοιμάζεται να φέρει τις ανατροπές του αιώνα, τη διάλυση της ζωής μας, των μισθών μας, του εργάσιμου χρόνου.

135 χρόνια μετά τον αιματοβαμμένο Μάη στο Σικάγο που καθιέρωσε το 8ωρο και έναν αιώνα από την πρώτη εφαρμογή του στη χώρα μας, η κυβέρνηση επιδιώκει να το καταργήσει και να του δώσει τη χαριστική βολή, να νομιμοποιήσει την υπερωριακή 10ωρη απλήρωτη εργασία.

Δε θα δεχτούμε τον νέο εργασιακό μεσαίωνα!

Δε θα ανεχτούμε να γίνει το 8ωρο μας 10ωρο και η Κυριακάτικη Αργία παρελθόν

Οι εργαζόμενοι στα supermarket μετράμε κρούσματα από τον κορωνοϊό και δυστυχώς μετράμε και νεκρούς συναδέλφους. Στα supermarket του Νομού μας, ενώ υπάρχουν κρούσματα, η εργοδοσία παίρνει εκείνα τα μέτρα που βολεύει τη κάθε επιχείρηση. Στα DISCOUNT MARKT μεταφέρουν εργαζόμενους από άλλες περιοχές, στον ΣΚΛΛΑΒΕΝΙΤΗ θεωρούν τους θανάτους συναδέλφων κάτι ασήμαντο καθώς όπως λένε «δεν είναι και κάτι να πεθάνει και κανένας από τους 29000 εργαζόμενους που έχει η εταιρεία». Στα Lidl η επίσημη πολιτική είναι η 4ωρη εξουθενωτική εργασία και το λιώσιμο των 2-3 εργαζομένων ανά βάρδια.

Οι εργαζόμενοι στο λιανικό εμπόριο  βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης για μήνες, σε προγράμματα μείωσης των μισθών, και στην ανεργία. Οι συνάδελφοι μας όλους αυτούς τους μήνες ζουν με ελάχιστα ευρώ προσπαθώντας να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες τους και των οικογενειών τους.

Αυτή την κατάσταση, η κυβέρνηση προσπαθεί να την καμουφλάρει, να την ενισχύσει και μας την πλασάρει ως πρόοδο! Στο νομοσχέδιο που τινάζει την ζωή μας στον αέρα έχουμε μια και μόνο επιλογή, να δυναμώσουμε τον αγώνα με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες.

ΤΩΡΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

Οργανωμένα, ταξικά, αγωνιστικά είναι ανάγκη και καθήκον μας να απαντήσουμε σε ότι μας γυρνάει σε μαύρες εποχές για τα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα μας, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να χτυπήσει κάθε φωνή που αγωνίζεται για τις σύγχρονες ανάγκες, που διεκδικεί ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Επίταξη εδώ και τώρα του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημιώσεις. Ενίσχυση του Δημοσίου συστήματος υγείας, με προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και υγειονομικού προσωπικού.
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.
  • Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας- Επίσπευση των εμβολιασμών.
  • Γιατρός εργασίας σε κάθε μεγάλο εργασιακό χώρο.
  • Οι απώλειες των συναδέλφων μας από κορωνοϊό να αναγνωριστούν ως εργατικά ατυχήματα καθώς υπάρχει δεδομένος επαγγελματικός κίνδυνος.
  • Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Καμία απόλυση.
  • Σταθερό ωράριο εργασίας: 8ωρο-5ήμερο- 40ωρο. Όχι στα διακεκομμένα ωράρια και τις ευέλικτες μορφές εργασίας.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
  • Να δοθεί χωρίς καμία καθυστέρηση όλο το δώρο Πάσχα.
  • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λάου με πρόσχημα τον κορωνοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.
  • Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!

Δημοφιλή Νέα

Super Market
Στις Κοινότητες Μεσοβούνου και Πύργων του Δήμου Εορδαίας ο Μιχάλης Παπαδόπουλος:
Δήμος Εορδαίας: Βίντεο από την Αποκριάτικη παρέλαση στην Πτολεμαΐδα - Σάββατο 16 Μαρτίου 2024
Ο Καιρός την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας I kozani.tv
Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος στο kozani.tv: Τα όρια της σάτιρας βρίσκονται στα όρια του σύμπαντoς... | Μια συνέντευξη με αφορμή τις παραστάσεις του στην Πτολεμαΐδα την Παρασκευή 22 και στην Κοζάνη το Σάββατο 23 Μαρτίου ! (Δείτε το video)
Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος καλεσμένος στο kozani.tv & στο ptolemaida.tv την Κυριακή το μεσημέρι !
Πτολεμαΐδα: Εφημερεύοντα φαρμακεία

Πτολεμαΐδα: Εφημερεύοντα φαρμακεία


Οι Εφημερίες των φ&alph…

Σήμερα Κυριακή 17 Μαρτίου η τελευταία παράσταση της Ποντιακής Κωμωδίας  «Εφώταξεν ο φέγγο μ’» στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας