pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Εξαδάκτυλος: «Αν δεν πάει καλά το Πάσχα, οι συνέπειες θα φανούν 2-3 εβδομάδες μετά» (video)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Την εκτίμηση ότι το πρόβλημα με την πανδημία δεν είναι πίσω μας, αλλά ακόμη δίπλα μας, εξέφρασε ο πρόεδρος του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Όπως είπε μιλώντας στο Open πως το άνοιγμα του εμπορίου δεν έχει επιδράσει αρνητικά. Αναφορικά με τους περιορισμούς που έχουν αποφασιστεί ως προϋπόθεση για το άνοιγμα της εστίασης όπως η έλλειψη μουσικής, τόνισε πως «αν τηρηθούν τα μέτρα, οι περιορισμοί θα αρθούν».

«Εκφράζω μεγάλο σεβασμό στη νέα γενιά 30ρηδων που εμβολιάστηκε», συνέχισε, διευκρινίζοντας: «Όσοι παίρνουν αντιπηκτική αγωγή, πριν τον εμβολιασμό θα πρέπει να την σταματήσουν».

Σχετικά με το πως περιμένει να επιδράσει το Πάσχα στην πανδημία, σημείωσε: «Αν δεν πάει καλά το Πάσχα, οι συνέπειες θα φανούν 2-3 εβδομάδες μετά. Μπορεί λόγω μεταλλάξεων να φανούν και στις 10 μέρες».

Από την πλευρά του ο καθηγητής φαρμακολογίας Αχιλλέας Γραβάνης, υπογράμμισε: «Η διαδικασία του εμβολιασμού θα αποτύχει αν χαλαρώσουμε πρόωρα. Αν χαλαρώσουμε στις γιορτές τα κρούσματα θα αυξηθούν. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί μέχρι αρχές Ιούνη. Αν προχωρήσουμε κανονικά, τον Ιούνιο θα έχουμε 40-50% ανοσία στην κοινότητα. Αρκεί ως τότε να τηρούμε τα μέτρα. Βγαίνοντας από το καλοκαίρι θα έχουμε 60% ανοσία στην κοινότητα! Αρκεί ως τότε να προσέχουμε. Έτσι μόνο θα έχουμε διαφορετικό φθινόπωρο και θα δούμε εικόνες όπως αυτή του Ισραήλ».

Για το αν υπάρχει η πιθανότητα να προκύψει εισπνεόμενο φάρμακο κατά του ιού είπε: «Είναι πιθανό, ελέγχεται. Μεγαλύτερη σημασία έχουν τα μικρά αντιικά φάρμακα που θα δίνονται από το στόμα. Όταν βγουν θα έχουμε σημαντικά όπλα για να καταπολεμούμε τον ιο από το σπίτι».

Αναφορικά με το αν το Astra Zeneca είναι επικίνδυνο για τις γυναίκες: «Είναι λίγα τα αρνητικά περιστατικά σε κυρίες σε αναπαραγωγική ηλικία. Τα ποσοστά είναι πολύ μικρά, δεν πρέπει να μας απασχολούν. Χάνουμε χρόνο όσο τα συζητάμε».

Για να καταλήξει: «Μέχρι τον Αύγουστο θα έχουν άδεια οι εταιρίες για εμβολιασμό νέων παιδιών 12-15 ετών. Μάλλον έτσι θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά».

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Δημοφιλή Νέα

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Σαν σήμερα 16 Απριλίου

Σαν σήμερα 16 Απριλίου


Μια ματιά στην ιστορία του τόπου και του κόσμου. Γεγονό…

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος
Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»: Συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου
Το ptolemaida.tv συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ της ΕΣΗΕΑ μέχρι τις 5 το πρωί της Τετάρτης