pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

ΠΑΚΣ: "Να σταματήσει η ελληνική κυβέρνηση να υποστηρίζει την ακροδεξιά αντιπολίτευση στη Λευκορωσία"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η σύλληψη του Λευκορώσου “μπλόγκερ της αντιπολίτευσης” Ρομάν Προτασέβιτς έπειτα από αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου της πτήσης Αθήνα-Λιθουανία

στο Μινσκ, αποκαλύπτει την υποταγή της ελληνικής κυβέρνησης και των υπόλοιπων κομμάτων της ολιγαρχίας, στον ευρωατλαντισμό και τους πράκτορες του. Οι κραυγές απέναντι την νόμιμη σύλληψη του Προτασέβιτς από τις αρχές της Λευκορωσίας, δεν μπορούν να κρύψουν την ενοχή τους.

Ο Προτασέβιτς είναι μέλος του Πατριωτικού Μετώπου, μιας ακροδεξιάς παραστρατιωτικής οργάνωσης που πρωτοστατούσε στην βία απόπειρα ανατροπής του προέδρου της Λευκορωσίας. Στο παρελθόν έχει συμμετάσχει στην φιλο-φασιστική πορτοκαλί εξέγερση του Μαϊνταν της Ουκρανίας, ενώ διατηρεί σχέσει με το νεοναζιστικό λευκορωσικό Τάγμα Pahonia, που συμμετέχει στην ιμπεριαλιστική επίθεση κατά της ανατολικής Ουκρανίας στο πλευρό του ναζιστικού Τάγματος Αζόφ. Ο ίδιος δεν κρύβει την υποστήριξη του από τον ευρωατλαντισμό, καθώς στο παρελθόν έχει επισκεφτεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ τα μέσα που έχει εργαστεί χρηματοδοτούνται από την αμερικάνικη οργάνωση ανατροπής καθεστώτων USAID και το υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας.

Αυτός ο ακροδεξιός πράκτορας του ευρωτλαντισμού βρισκόταν στην Αθήνα ως μέλος της αντιπροσωπείας της ηγέτιδας της Λευκορωσικής Αντιπολίτευσης Σβιατλάνα Τιχανόφσκαγια, η οποία πρόσφατα έλαβε μέρος στο Φόρουμ των Δελφών. Όσο η Ελληνίδα πρόεδρος της Δημοκρατίας και το ελληνικό ΥΠΕΞ υποδέχονταν την Λευκορωσίδα “Γουαϊδό”, οι χορηγοί της στο αμερικάνικο “Ταμείο για την Δημοκρατία” (NED) παγιδεύονταν από Ρώσους φαρσέρ, αποκαλύπτοντας την χρηματοδότηση των πρακτόρων σε Ρωσία και Λευκορωσία.

Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθώντας να κρύψει το γεγονός πως υποθάλπει τους ακροδεξιούς πράκτορες του ιμπεριαλισμού, κάνει λόγω για “κρατική αεροπειρατεία”. Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται οι ανακοινώσεις της επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και των ΗΠΑ, που σπεύδουν να υποστηρίξουν τον ακροδεξιό τρομοκράτη. Στην πραγματικότητα, οι πειρατές δεν είναι άλλοι από τους ιμπεριαλιστές και τα μονοπώλια τους που επιθυμούν να λεηλατήσουν την δημόσια υποδομή της Λευκορωσίας, μέσω οργάνων τους όπως ο Προτασέβιτς και η Τιχανόφσκαγια. Στο πλαίσιο της επιθετικότητας τους στην περιοχή δεν δίστασαν την πρόσφατη αναθέρμανση του πολεμικού μετώπου στην ανατολική Ουκρανία, με την χώρα μας να έχει μετατραπεί σε ορμητήριο των πολέμων τους για τον ενεργειακό και γεωστρατηγικό έλεγχο της Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου.

Ενδεικτικό της εθελοδουλίας της κυβέρνησης είναι πως επιλέγει να ανεβάσει τους τόνους κατά της Λευκορωσίας, πυροβολώντας τα ίδια της τα πόδια, σε μια στιγμή που ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται στην Μόσχα για να ενισχύσει την τουριστική βιομηχανία εν μέσω της ψυχρότητας των ελληνορωσικών σχέσεων, που προκλήθηκε από πρόσδεση της χώρας στο ευρωατλαντικό άρμα, με την απόβαση αμερικανικών στρατευμάτων που απειλούν την Ρωσία σε ελληνικό έδαφος και τη συμμετοχή μας στο εμπάργκο που της επιβάλλει η ΕΕ.

Είναι υποκρισία να μιλούν για “ανθρώπινα δικαιώματα”, εκείνοι που βάφτισαν “αυτοάμυνα” του Ισραήλ τις πρόσφατες δολοφονίες παιδιών και αμάχων. Το ίδιο ισχύει και με την υποκριτική έκπληξη τους που η κυβέρνηση της Λευκορωσίας σταμάτησε εντός των εναέριων συνόρων της ένα αεροσκάφος που μετέφερε έναν προδότη του λαού του. Οι ίδιοι σώπασαν μπροστά στην πραγματική πειρατεία των ΗΠΑ, όταν το 2013 σταμάτησαν το προεδρικό αεροπλάνο του Έβο Μοράλες στην Αυστρία, θεωρώντας ότι μετέφερε τον ακτιβιστή Έντουαρντ Σνόουντεν. Όπως σωπαίνουν κάθε φορά που οι ευρωατλαντικές αρχές ασφαλείας κάνουν παρόμοιες ενέργειες έξω από το έδαφός τους, για την σύλληψη λαϊκών αγωνιστών.

Κανένας δημοκρατικός προοδευτικός άνθρωπος, που σέβεται το δικαίωμα των λαών στην ειρήνη και την ανεξαρτησία από τον ιμπεριαλισμό, δεν μπορεί να τάσσεται με το μέρος μιας ακροδεξιάς μαριονέτας, όπως είναι ο Ρομάν Προτασέβιτς.

Ως Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός (Π.Α.Κ.Σ.) έχουμε καταδικάσει τις αποσταθεροποιητικές ενέργειες του ιμπεριαλισμού ενάντια στην κυριαρχία της Λευκορωσίας και στέλνουμε την αλληλεγγύη μας στις προοδευτικές δυνάμεις που κινδυνεύουν να βρεθούν στο στόχαστρο ενός δεύτερου Μαϊντάν. Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει την υποστήριξη στις ακροδεξιές φιγούρες της φιλο-ιμπεριαλιστικής αντιπολίτευσης στην Λευκορωσία, που καθιστά για άλλη μια φορά την χώρα μας πεδίο δράσης του ιμπεριαλισμού και των πρακτόρων του.

Αναλυτικά η ακροδεξιά δράση του Ρομάν Προτασέβιτς και οι δεσμοί του με τον ιμπεριαλισμό στον παρακάτω σύνδεσμο

ΠΗΓΗ: antipolemikos.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τάσος Αραμαδανίδης - Ο προπονητής της αήττητης Πρωταθλήτριας


Η Διοίκηση της Δόξας Βερμίου Πύργων για το 2023 - 2024 συμφ…