pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Αριστερή Συμπόρευση για την ανατροπή για τη Δυτική Μακεδονία: "Να μην περάσει το νομοσχέδιο οδοστρωτήρας για τα εργατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα!"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Συμμετέχουμε όλοι στην Απεργία στις 10/6/21.

Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια και στις συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της Δ. Μακεδονίας.

Κατέβηκε στη Βουλή προς ψήφιση το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά από το υπουργείο εργασίας (εργοδοσίας). Αποτελεί έναν νόμο λαιμητόμο για τα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, που θέλει εργαζόμενους σύγχρονους «σκλάβους» για το κεφάλαιο.

Οι αλλαγές που επιδιώκει να κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ γυρνάνε τα δικαιώματα των εργαζομένων πολλά χρόνια πίσω. Η κυβέρνηση της ΝΔ γεμάτη από την υπεροψία της αστικής τάξης που υπηρετεί, προχωράει σε αυτό το τερατούργημα για τους εργαζομένους και τις εργαζόμενες. «Χτίζει» πάνω στην πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που κράτησε όλες τις αντεργατικές ρυθμίσεις των μνημονίων, επέβαλλε το 50% για την απόφαση για απεργία και επέβαλε την διευθέτηση του χρόνου εργασίας με την «σύμφωνη γνώμη των εργαζόμενων».

Ο νόμος Χατζηδάκη, σε πλήρη σύμπλευση με τις επιταγές του ΣΕΒ, της ΕΕ και του κεφαλαίου:

  • Καταργεί το 8ωρο και μας ξαναγυρνάει στις 10 ώρες δουλειά την ημέρα. Θα ρυθμίζεται «ευέλικτα» το ωράριο ώστε όταν η επιχείρηση έχει δουλειά να δουλεύουμε και με τον «νόμο» δέκα ώρες την ημέρα και να «γυρνάει» τις πρόσθετες ώρες πίσω όταν… «δεν έχει δουλειά».
  • Αυξάνει τις ώρες της υπερωρίας σε 150 για όλους τους κλάδους. Ειδικά στους κλάδους με έντονη εποχικότητα (κατασκευές, Ορυχεία - ΔΕΗ, Τουρισμός κλπ) ή περιοδικότητα για όλους τους μήνες που οι εργαζόμενοι λιώνουν στη δουλειά θα εργάζονται 50ωρο χωρίς υπερωρίες το οποίο θα οδηγήσει σε μείωση των αποδοχών τους.
  • Καταργεί επί της ουσίας οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας καθώς η «διευθέτηση του χρόνου εργασίας» θα γίνεται με ατομικές συμβάσεις εργασίας.
  • Κάνει πιο εύκολες τις απολύσεις για την εργοδοσία. Καταργεί ουσιαστικά τη δυνατότητα νομικής διεκδίκησης επαναπρόσληψης.
  • Καταργεί περαιτέρω τη κυριακάτικη αργία. Μετά το εμπόριο τώρα επεκτείνουν την δουλειά τα ΣΚ και σε νέους κλάδους (πληροφορική, data centers, αποθήκες, έτοιμο σκυρόδεμα κλπ.).
  • Χτυπάει βάναυσα και με πολλούς τρόπους την δυνατότητα οργάνωσης και αντίστασης των εργαζομένων, καταργώντας στην ουσία το δικαίωμα στην απεργία. Με τις «ηλεκτρονικές ψηφοφορίες» για τα σοβαρά ζητήματα του σωματείου και για την κήρυξη απεργίας φακελώνονται οι εργαζόμενοι. Δημιουργείται ένας νόμιμος απεργοσπαστικός μηχανισμός καθώς υποχρεώνονται τα συνδικάτα να καθορίζουν «προσωπικό ασφαλείας» του 33% που πρακτικά κάνουν την απεργία άχρηστη.

Η απόπειρα ψήφισης του Νόμου Χατζηδάκη πρέπει να σημάνει την ενίσχυση της πάλης για τον κλονισμό και την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του συνόλου της αντιλαϊκής πολιτικής!

Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να απολαμβάνει ο λαός τον πλούτο που παράγει. Τα επιτεύγματα της ανθρωπότητας στην επιστήμη και στην τεχνολογία δίνουν την δυνατότητα στους εργαζομένους του σήμερα να δουλεύουν σε καλύτερες συνθήκες, με λιγότερες ώρες εργασίας και με εργασιακό εισόδημα και κοινωνικές υπηρεσίες που θα του εξασφαλίζουν ένα πολύ καλύτερο επίπεδο ζωής. Σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες για τον εργαζόμενο να έχει μόνιμη και σταθερή δουλειά, με σύγχρονα δικαιώματα, κόντρα στο δουλεμπόριο της ανεργίας και της επισφάλειας. Σήμερα έχουν την δυνατότητα οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας, Κοινωνικής Φροντίδας, Περίθαλψης, Παιδείας, με προστασία της μητρότητας, των παιδιών και των ηλικιωμένων, ελεύθερο χρόνο και υποδομές δημιουργικής αξιοποίησής του. Αυτές τις δυνατότητες καλούμαστε να διεκδικήσουμε και να επαναπροσδιορίσουμε την θέση του εργαζομένου στην παραγωγή.

Να μην τους αφήσουμε να μας επιστρέψουν σε έναν «εργασιακό Μεσαίωνα». Να παλέψουμε για τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες μας. Ο λαός και οι εργαζόμενοι έχουν την δύναμη να ανατρέψουν την κυβέρνηση και την πολιτική του κεφαλαίου, και να ανοίξουν ένα νέο δρόμο με κέντρο τα συμφέροντα της εργατικής τάξης χωρίς παλιά και νέα μνημόνια, χωρίς χρέη, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

30ωρο-5μερο-6ωρο σταθερό για όλους και όλες!

Συλλογικές συμβάσεις και συνδικαλιστικά δικαιώματα σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Κοζάνη 9/6/2021

«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

Δημοφιλή Νέα

Super Market
Στις Κοινότητες Μεσοβούνου και Πύργων του Δήμου Εορδαίας ο Μιχάλης Παπαδόπουλος:
Δήμος Εορδαίας: Βίντεο από την Αποκριάτικη παρέλαση στην Πτολεμαΐδα - Σάββατο 16 Μαρτίου 2024
Ο Καιρός την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας I kozani.tv
Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος στο kozani.tv: Τα όρια της σάτιρας βρίσκονται στα όρια του σύμπαντoς... | Μια συνέντευξη με αφορμή τις παραστάσεις του στην Πτολεμαΐδα την Παρασκευή 22 και στην Κοζάνη το Σάββατο 23 Μαρτίου ! (Δείτε το video)
Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος καλεσμένος στο kozani.tv & στο ptolemaida.tv την Κυριακή το μεσημέρι !
Πτολεμαΐδα: Εφημερεύοντα φαρμακεία

Πτολεμαΐδα: Εφημερεύοντα φαρμακεία


Οι Εφημερίες των φ&alph…

Σήμερα Κυριακή 17 Μαρτίου η τελευταία παράσταση της Ποντιακής Κωμωδίας  «Εφώταξεν ο φέγγο μ’» στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας