pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Τι αλλάζει από σήμερα με νυχτερινή κυκλοφορία - Σε ποιους χώρους εστίασης επιστρέφει η μουσική

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Νέα δεδομένα ισχύουν από σήμερα σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων και έπειτα από τις σχετικές αποφάσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων:

Συγκεκριμένα από σήμερα:

Ο περιορισμός της νυχτερινής κυκλοφορίας θα ξεκινά στη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα.

Θα επιτρέπεται μουσική σε εξωτερικούς χώρους εστίασης στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες. Σε περίπτωση καταστρατήγησης του μέτρου, είτε της μουσικής είτε του ωραρίου, το πρόστιμο καθορίζεται σε 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και σε αναστολή λειτουργίας, κλείσιμο δηλαδή 15 ημερών, σε οποιαδήποτε δεύτερη παράβαση.

Επανεκκινούν τη λειτουργία τους καταστήματα εστίασης σε αεριζόμενες στοές, που έχουν δυο ελεύθερες διόδους για να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη είσοδος και έξοδος των πελατών.

Αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος από 50%, σε 75% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θεατές, σε 70% έως 5.000 θέσεων, 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Εάν το θέατρο είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται στα 10.000 άτομα.

Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου στις 6 το πρωί:

– Επανεκκινούν οι πρακτικές εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων, καθώς και των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης των Α.Ε.Ι.

– Επαναλειτουργούν τα φροντιστήρια με φυσική παρουσία για όλους τους μαθητές, πάντα με την τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων προστασίας και υποχρέωση διεξαγωγής rapid test ή self-test μια φορά την εβδομάδα για όλους τους συμμετέχοντες, και για τους εκπαιδευτικούς δηλαδή και για τους μαθητές.

– Επιτρέπεται η επανέναρξη εμποροπανηγύρεων στις Περιφερειακές Ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%.

Επίσης, από την Τρίτη 15 Ιουνίου:

– Επαναλειτουργούν οι ερασιτεχνικές σχολές χορού, με την τήρηση των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων.

– Από την ίδια ημερομηνία, δηλαδή στις 15 Ιουνίου, στις λαϊκές αγορές πλέον η απόσταση εκατέρωθεν των πάγκων πώλησης θα είναι 1 μέτρο.

Επιπλέον όπως τονίστηκε χθες από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, η Περιφερειακή Ενότητα της Κω, ανεβαίνει επίπεδο και μεταφέρεται στο πορτοκαλί, δηλαδή στο επίπεδο 3 του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας λόγω μικρής αύξησης του ιικού φορτίου που παρατηρείται στην περιοχή.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, το ιικό φορτίο δείχνει σημεία υπαναχώρησης ή σταθερότητας σε όλη τη χώρα και ειδικά σε 24 Περιφερειακές Ενότητες δείχνει σημαντική υποχώρηση, γεγονός το οποίο είναι ενθαρρυντικό.

Πιο συγκεκριμένα, οι παρακάτω 16 Περιφερειακές Ενότητες, Βορείου Τομέα Αθηνών, Βοιωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Γρεβενών, Αχαΐας, Ρεθύμνου, Ευβοίας, Αιτωλοακαρνανίας, Τήνου, Λέσβου, Κιλκίς, Ηρακλείου, Σύρου, Άνδρου και Καλύμνου, πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο κίτρινο επίπεδο, στο επίπεδο 2, δηλαδή, από το πορτοκαλί.

Και άλλες 8, οι Περιφερειακές Ενότητες Πρέβεζας, Σάμου, Λευκάδας, Κεφαλληνίας, Ευρυτανίας, Θάσου, Λήμνου και Μήλου, πέφτουν επίσης επίπεδο και μεταφέρονται από το κίτρινο στο πράσινο επίπεδο, δηλαδή στο επίπεδο 1.

ΠΗΓΗ: www.documentonews.gr

Δημοφιλή Νέα

Super Market
Στις Κοινότητες Μεσοβούνου και Πύργων του Δήμου Εορδαίας ο Μιχάλης Παπαδόπουλος:
Δήμος Εορδαίας: Βίντεο από την Αποκριάτικη παρέλαση στην Πτολεμαΐδα - Σάββατο 16 Μαρτίου 2024
Ο Καιρός την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας I kozani.tv
Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος στο kozani.tv: Τα όρια της σάτιρας βρίσκονται στα όρια του σύμπαντoς... | Μια συνέντευξη με αφορμή τις παραστάσεις του στην Πτολεμαΐδα την Παρασκευή 22 και στην Κοζάνη το Σάββατο 23 Μαρτίου ! (Δείτε το video)
Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος καλεσμένος στο kozani.tv & στο ptolemaida.tv την Κυριακή το μεσημέρι !
Πτολεμαΐδα: Εφημερεύοντα φαρμακεία

Πτολεμαΐδα: Εφημερεύοντα φαρμακεία


Οι Εφημερίες των φ&alph…

Σήμερα Κυριακή 17 Μαρτίου η τελευταία παράσταση της Ποντιακής Κωμωδίας  «Εφώταξεν ο φέγγο μ’» στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας