pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Δύο υποχρεωτικά τεστ εβδομαδιαίως για ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε τουρισμό - εστίαση

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Όλοι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στον τουρισμό και στην εστίαση θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο με δύο τεστ εβδομαδιαίως, ανακοίνωσε ο υφυπουργός

Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση θα πρόκειται για ένα self test και ένα rapid test, ενώ η απόφαση αφορά σε όλη την επικράτεια.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα το ποιον θα βαραίνει το κόστος του rapid test.

«Τα μέτρα για τη Μύκονο αποδίδουν»

Τα πρόσθετα μέτρα που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται στη Μύκονο από το Σάββατο δείχνουν ότι κατάφεραν μερικώς να ανακόψουν την περαιτέρω διασπορά του ιού και την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, υποστήριξε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα το πρωί και την παράτασή τους ή όχι, «θα αξιολογήσουμε τα επόμενα 24ωρα και εγκαίρως θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις».

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως τα δεδομένα στη Μύκονο δείχνουν υψηλή επιδημιολογική επιβάρυνση, αλλά και μερική σταθεροποίηση της κατάστασης, ενώ αρχίζει και να διαφαίνεται και μια μικρή τάση μείωσης.

Επισήμανε επίσης ότι δεν υπάρχουν νέες συρροές στο νησί και ότι τα όποια νέα κρούσματα σχετίζονται με τις ήδη υφιστάμενες συρροές των προηγούμενων εβδομάδων.

Παπαευαγγέλου: Σημαντική ύφεση της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων

Σημαντική καταγράφεται η ύφεση της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων που είχε παρατηρηθεί την προηγούμενη εβδομάδα ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Σημαντική είναι ωστόσο και η διασπορά της λοίμωξης covid-19 σε όλη την κοινωνία, με την διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων να είναι στα 26 χρόνια, πρόσθεσε.

Ανησυχητική είναι η μετατόπιση της λοίμωξης σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας είπε η καθηγήτρια, τονίζοντας ότι εστίες μετάδοσης είναι η νυχτερινή διασκέδαση και το οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον. Είπε ότι ένας στους τρεις κινδυνεύει να νοσήσει και ο μέσος κυλιόμενος όρος του 7ημερου, είναι 2568 κρούσματα. Παρατηρήθηκε επίσης, αύξηση των εισαγωγών κατά 70%, αλλά δεν συνοδεύεται από αύξηση των διασωληνωμένων.

Για άλλη μια φορά η καθηγήτρια κάλεσε όλους να εμβολιαστούν και ειδικά αυτούς που κινδυνεύουν από σοβαρή λοίμωξη, δηλαδή ηλικίας άνω των 40 ετών. 
Ολοι οι ανεμβολίαστοι νέοι να μην εφησυχάζουν από το αρνητικό self test και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για μία εβδομάδα τουλάχιστον. Η μετάλλαξη Δέλτα είναι 44 φορές περισσότερο μεταδοτική από την μετάλλαξη Αλφα, είπε η κ. Παπαευαγγέλου. Ο ιός, τόνισε, είναι εδώ και έδωσε έμφαση στην αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας.

Αναφερόμενη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είπε ότι ο αριθμός κρουσμάτων στην Ιαπωνία, όπου χθες ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ήταν υψηλότερος από την αρχή του χρόνου, και ερώτημα παραμένει αν οι διοργανωτές θα ελέγξουν τα κρούσματα.

Οι αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη

Η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας απαιτεί επαγρύπνηση και αυξημένη προσοχή από όλους τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοινώνοντας τις τελευταίες αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη.

Η μόνη περιοχή που μεταφέρεται στο πράσινο, δηλαδή το επίπεδο 1 είναι η Κύνθος. Η Μύκονος παραμένει σε καθεστώς υψηλής επιδημιολογικής επιτήρησης και διερεύνησης με πρόσθετα περιοριστικά μέτρα έως και το πρωί της Δευτέρας ενώ η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί τα επόμενα 24ωρα.

Ανεβαίνουν στο επίπεδο 3 του επιδημιολογικού χάρτη (πορτοκαλί) οι εξής Περιφερειακές Ενότητες: Πιερίας, Καρδίτσας, Αχαΐας, Κορινθίας, Λασιθίου και Χανίων (εκτός Γαύδου)

Ανεβαίνουν στο επίπεδο 3 του επιδημιολογικού χάρτη (πορτοκαλί) οι εξής δήμοι: Λέρου, Ζακύνθου, Βόρειας Κέρκυρας, Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων, Νότιας Κέρκυρας, Κω, δυτική Λέσβου, Λέρου, Μυτιλήνης, Σιφνου, Σερίφου, Μήλου, Τροιζηνίας, Αντιπάρου και Ρόδου.

Ανεβαίνουν στο επίπεδο 2 του επιδημιολογικού χάρτη (κίτρινο) οι εξής Περιφερειακές Ενότητες: Έβρου (εκτός Σαμοθράκης), Φλώρινας, Τρικάλων, Σερρών, Πέλλας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Λακωνίας (εκτός του δήμου Ελαφονήσου), Κιλκίς, Ευρυτανίας, Καβάλας, Δράμας και Ημαθίας.

Ανεβαίνουν στο επίπεδο 2 του επιδημιολογικού χάρτη (κίτρινο) οι εξής δήμοι: Σκύρου, Καλύμνου, Λειψών, Παξών, Κιμώλου, Αίγινας, Πόρου, Ύδρας, Αλοννήσου και Σκοπέλου.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Δείτε την ταινία
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

Πώς παρουσιάζεται η Ελληνική Eπανάσταση του 1821 στα Τουρκικά σχολικά βιβλία


Η άλλη πλευρά Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφρασ…

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821

Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για το 1821


Η γεμάτη αίμα και δυστυχία ανθρώπινη Ιστορία μαρτυράε…

Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…