pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Καλλιόπη Βέττα: "Τα νοσοκομεία της Π.Ε. Κοζάνης πλήττονται από την υποστελέχωση και τις αθρόες αποχωρήσεις υγειονομικών στελεχών"

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, μαζί με τον Συντονιστή της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Κοζάνης κ. Κώστα Πασσαλίδη, επισκέφθηκε το Γ.Ν. Κοζάνης «Μαμάτσειο»

, όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή κ. Στέργιο Γκανάτσιο.

Η συνάντηση έγινε υπό το πρίσμα των εξελίξεων του τελευταίου διαστήματος, καθώς παρατηρούνται σημαντικότατες ελλείψεις στις κλινικές του Νοσοκομείου. Ενδεικτικά, η παθολογική κλινική λειτουργεί μόνο με δύο γιατρούς, η ορθοπεδική δεν έχει κανέναν και η ψυχιατρική - η μοναδική σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία- αδυνατεί λόγω υποστελέχωσης, να δεχτεί εισαγωγές, ενώ τα περιστατικά ακούσιας νοσηλείας προωθούνται σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, όπως προκύπτει από δημοσιεύματα, τίθεται το ενδεχόμενο κλεισίματος τριών τμημάτων του Νοσοκομείου και, συγκεκριμένα, του ωτορινολαρυγγολογικού, οφθαλμολογικού και ουρολογικού, γεγονός που θα αποδυναμώσει ακόμη περισσότερο το υγειονομικό σύστημα της Κοζάνης.

Τέλος, στη συζήτηση, τέθηκε το πρόβλημα των αποχωρήσεων από το Νοσοκομείο καθώς, εξαιτίας της υποστελέχωσης, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αναγκάζεται, λόγω και της αυταπάρνησης, να δουλεύει σε εξοντωτικές συνθήκες.

Ίδια κατάσταση υποστελέχωσης, δε, επικρατεί στο «Μποδοσάκειο» της Πτολεμαΐδας καθώς, ενδεικτικά, η ογκολογική κλινική με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις λειτουργεί μόνο με έναν γιατρό, ενώ τα Τ.Ε.Π., όπως και στην Κοζάνη, στερούνται των αναγκαίων στελεχών.

Η κ. Βέττα, σε συναντήσεις της με υγειονομικά στελέχη, δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει άμεσα, νέα κοινοβουλευτική ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας για να ζητήσει διευκρινήσεις για την υποστελέχωση των υγειονομικών δομών της περιοχής.

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Ο καιρός Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου στη Δ. Μακεδονία & σε 6 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας
Νίκος Βουνοτρυπίδης: «Άλωση» της περιοχής μας από την «πράσινη ανάπτυξη»
Επίσημο: Την Κυριακή 14 Απριλίου ο μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό στο ΔΑΚ Κοζάνης - Όλες οι λεπτομέρειες
ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο

ΚΚΕ Τ.Ε. Καστοριάς - Βοΐου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Νίκο Χιόνο


Η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς - Βοϊου εκφράζει τα συλλυ…

Νήματα της Άνοιξης του  Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Εύη Γεροκώστα
Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες

Ο καιρός για τις επόμενες 6 ημέρες


www.kozani.tv  Δείτε το καιρό αναλυτικά για έξι ημέρες  …

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες

Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες


Δελφίνια Πτολεμαΐδας: 13οι Πτολεμαϊκοί Αγώνες.