pantelidisGIF834pix

artinhouse2

kde834p

Καταγραφές οθόνης26 001

Κώστας Τσουμάκας: "Σημαντική αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στις ηλικίες 12 με 17 ετών" (Ηχητικό)

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Σε δυο μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες και θα αδειοδοτηθεί ο εμβολιασμός σε παιδιά κάτω των 12 ετών».

«Υπάρχει σφοδρή αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στις ηλικίες 12 με 17 ετών και η αύξηση αυτή επεκτείνεται και σε μικρότερες ηλικίες. Πρέπει να προλάβουμε τη νόσο με όλα τα διαθέσιμα μέτρα προστασίας και με το εμβόλιο, που είναι το καλύτερο προληπτικό μέτρο που έχει εφεύρει η επιστήμη εδώ και 200 χρόνια», είπε Στο Κόκκινο και στον Νίκο Ξυδάκη, ο διευθυντής της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και καθηγητής στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας, Κώστας Τσουμάκας. 

«Όλα τα εμβόλια, εφόσον έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες και έχουν αδειοδοτηθεί από τις επίσημες ελεγκτικές αρχές, είναι ασφαλή και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας από τους γονείς. Αναμένουμε εντός του επόμενου διμήνου να δοθεί η άδεια στο εμβόλιο και να χορηγηθεί όπως και όλα τα υπόλοιπα εμβόλια που χορηγούνται στα παιδιά. 

Υπήρχε ένα πρόβλημα με το εμβόλιο της pfizer το οποίο διατηρούνταν στους - 60 βαθμούς. Τώρα όμως και το εμβόλιο της pfizer έχει τροποποιηθεί και διατηρείται στους μείον 8 βαθμούς όπως όλα τα εμβόλια.

Τα παιδιά κάνουν τη μεγάλη δέσμη εμβολίων στα 2 πρώτα χρόνια. Πρόκειται για 15 διαφορετικά εμβόλια και ευτυχώς που τα τελευταία 25 χρόνια έχουνε βγει τα πολλαπλά εμβόλια, τα οποία δεν υστερούν σε σχέση με τα μονοδοσικά. Μάλιστα πολλές φορές η ανταπόκριση είναι και καλύτερη. 

Με δεδομένο ότι οι εμβολιασμοί στις ηλικίες 12-14 ετών είναι στο 10%, όπως και ότι στην ηλικιακή ομάδα 15 με 17 ετών, βρίσκονται κοντά στο 20%, είναι ανάγκη να θωρακίσουμε τα παιδιά μας και την κοινωνία. 

Το εμβόλιο είναι η σπουδαιότερη ανακάλυψη της επιστήμης και μας απάλλαξε από ασθένειες που ταλαιπωρούσαν την ανθρωπότητα, όπως ευλογία, ιλαρά, μηνιγγίτιδα, πολιομυελίτιδα, διφθερίτιδα, οστρακιά κ.α.». 

ΠΗΓΗ: www.avgi.gr

Δημοφιλή Νέα

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv

Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων I ptolemaida.tv


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

«ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ»: Θεατρική παράσταση, Ντίνος Χριστιανόπουλος
Νατάσα Κεφαλοπούλου:
Οι 10 φωτογραφίες του top-sport.gr που ξεχώρισαν από τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Εορδαϊκό και Βελβεντό (Photos)
Σαν σήμερα 16 Απριλίου

Σαν σήμερα 16 Απριλίου


Μια ματιά στην ιστορία του τόπου και του κόσμου. Γεγονό…

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων  | Τετάρτη 17 Απριλίου

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Τετάρτη 17 Απριλίου


Διαβάστε τα σημερινά Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»: 2ο μάθημα του 3ου κύκλου μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων-Διαλέξεων με θέμα
Σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα η θεατρική παράσταση - Ντίνος Χριστιανόπουλος